Професионална гимназия "Васил Левски" в Мездра има вече училищно радио

Училищно радио има в ПГ "Васил Левски" в Мездра . Това е първото радио, което се монтира в учебното заведение и се случва по идея на директора, с подкрепата на училищното ръководство.  Изградено е със собствени средства. Основната му цел е да..

публикувано на 28.11.23 в 15:30

Д-р Андрей Вълчев: На световно ниво са операциите на катаракта във видинската болница

Млад лекар от София влезе в екипа на Очното отделение на видинската болница "Св. Петка" . Преди да пристигне във Видин, д-р Андрей Вълчев завършва медицина и специализира в голяма частна болница в столицата. Изправен пред въпроса къде да..

обновено на 28.11.23 в 15:14

Нова стихосбирка ще бъде представена в Монтана

Наталия Цветанова ще представи новата си стихосбирка  "Като отлитане е времето"  пред публика в Монтана. Авторката включва в изданието около 60 стихотворения, а темите, които я вълнуват са свързани с общочовешките проблеми, живота и смъртта, за..

публикувано на 28.11.23 в 14:30

Учител от Мездра се завърна от стаж в САЩ

Йоана Константинова , старши учител по английски език в СУ „Иван Вазов“ в Мездра , участва като стипендиант в двумесечен стаж в САЩ по международната програма за усъвършенстване на учители в областта на медийната грамотност „Фулбрайт”. Това..

публикувано на 28.11.23 в 14:10

Нова екопътека ще има край село Царевец

Изграждат екопътека  край врачанското село Царевец . Дейностите са  по проект в рамките на Националната кампания  „Чиста околна среда“  на Министерството на околната среда и водите, който се финансира от Предприятието за управление на дейностите..

публикувано на 28.11.23 в 13:05

Щедрият вторник събира средства за благотворителни каузи

Повече от 130 държави по света днес ще отбележат Щедрия вторник . България от своя страна ще се включи в световната инициатива за шести път, а официален партньор на кампанията у нас е фондация "BCause" .   Може да се каже, че Щедрият вторник е създаден..

обновено на 28.11.23 в 10:10

Няколко годишнини отбелязват в Мездра през декември

През месец декември в историята на Мездра са се случили няколко важни събития . На 3 декември (15 декември по нов стил) през 1898 г. княз Фердинанд I издава указ, с който е образувана Мездренска селска община. Освен тогавашното село Мездра,..

публикувано на 28.11.23 в 09:07
Любен Любенов, областен координатор на РС на КНСБ - Видин

КНСБ разяснява законодателните промени при защитата на правата на сдружаване

Промени в Наказателния кодекс защитават правата на синдикални сдружения. С новите текстове, които вече са в сила, се криминализират деянията, насочени срещу правото на сдружаване на работниците и служителите, обясни областният координатор на..

публикувано на 27.11.23 в 16:45

Нормализира ли се зимната обстановка в Северозапада?

Усложнената зимна обстановка през почивните дни затрудни жителите на много населени в Северозападна България. Обилният и мокър снеговалеж попречи на движението по пътищата от второкласната и четвъртокласна пътна мрежа, прекъсна..

публикувано на 27.11.23 в 14:24

"Неделник" от 26 ноември 2023 година

Добре дошли в новия "Неделник". Доц. д-р Здравко Димитров този път ще ни разказва за още интересни неща окоро разкопките в Бонония и на други места. Следва едно историческо пътуване. Читалище "Събуждане" в село Василовци беше..

публикувано на 26.11.23 в 12:05