Димитър Петров - юрист по професия, българин по призвание

Най-важното за всеки българин трябва да бъде семейството, смята днешният гост в "Калейдоскоп". Това е  Димитър Петров от Монтана. Той е на 24 години, роден е на 13 октомври 1998 година в града на Огоста.  В семейството му всички са юристи и..

публикувано на 07.10.23 в 18:05

Илияна - жена от огън изкована

В днешното издание на "Калейдоскоп" ще ви срещнем с  Илияна Кръстева, един от най-успешните директори на училището в град Брегово.  Днес ви я представяме не само като директор, а и като жена, борбена и истинска, като поет, като вярващ човек и като..

публикувано на 23.09.23 в 18:10

Диана Иванова: В живота нищо не се случва случайно

В това издание на "Калейдоскоп" ще ви представим една  жена на 55 години, разбрала същността на живота, една жена, която се опитва да живее по законите на природата -  Диана Иванова . Земята е нейната сила и енергия.  Необходимостта от близостта с..

публикувано на 09.09.23 в 18:15

Дебора Йорданова от Монтана иска да вдъхновява хората да бъдат по-добри

С Дебора Йорданова от Монтана e срещата ни днес в "Калейдоскоп". Мотото на живота ѝ е да бъде пример и вдъхновение за хората да бъдат по-добри. Нещо, което е висша форма на съзнание и на мислене и нещо, което ме кара да мисля, че България има бъдеще,..

публикувано на 02.09.23 в 18:10

Елена Жаблянова - творец на пълен работен ден

Прекрасната художничка от Монтана Елена Жаблянова е гост в този брой на "Калейдоскоп". Дъщеря е на  известния художник Венелен Захариев.  Елена расте с уханието на маслени бои, между  четки и платна, в разговори за изкуство и художници.  Днес..

публикувано на 15.07.23 в 18:30

Ива Милковска: Винаги съм живяла с мисълта да оставя след себе си духовно наследство

Главната героиня в това издание на "Калейдоскоп" е пример, че изкуството може да промени изцяло живота ни, да ни вдъхне сила, увереност, да ни даде спокойствие и хармония, да разкрие цялата цветност на нашето мислене и живот.  Това е веруюто на  Ива..

публикувано на 08.07.23 в 18:15

Лилия Захаринова: Когато човек мисли положително, му се случват красиви неща

В главната роля на днешното издание на "Калейдоскоп" е Лилия Захаринова - една млада жена от българския Северозапад, която о пределя себе си като художник по призвание, рисуването  е нейната детска мечта, а сега вече и сбъдната мечта.  Родена е..

публикувано на 01.07.23 в 18:10

Проф. Иван Гаврилов - един родолюбец от Северозапада

В този брой на "Калейдоскоп" ще ви срещнем с професор Иван Гаврилов - хирург-онколог  по професия ,  радетел и опора на българската история  по призвание и меценат на български училища и православни храмове. Един човек, подкрепящ българското..

публикувано на 24.06.23 в 18:10

Килимарката Сийка Тачева: Щастлив човек съм, защото съм расла сред добри хора

В това издание на "Калейдоскоп" ни гостува Сийка Тачева от град Чипровци -  многостранна личност - творец, учител, музикант, почетен гражданин на Чипровци и автор на музиката на химна на планинското градче. И  потомствената тъкачка и килимарка,..

публикувано на 03.06.23 в 18:10

Пианистката Валентина Сеферинова: Музиката е едно богатство за мен

В това издание на "Калейдоскоп" ни гостува една прекрасна талантлива, усмихната и позитивна дама, това е световноизвестната пианистка Валентина Сеферинова. И този невероятен талант е роден в нашия Северозапад.   За великденските празници  тя  подготви..

публикувано на 06.05.23 в 18:10