Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

25-годишен видинчанин задържан с наркотици

25-годишен мъж е задържан заради притежание на наркотици, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Видин.

На 9 октомври около 01.30 часа на ул. "Дунавска" в областния град полицейски служители извършили проверка на видинчанина А.М./25г./. При обиск у лицето са открити четири пакетчета с листна маса, реагирала на канабис при полеви наркотест. Открити са и две пакетчета с бяло прахообразно вещество, реагирало на метаамфетамин. При последвало претърсване в паркиран лек автомобил са открити още три пакетчета с бяло прахообразно вещество, което също реагирало на метаамфетамин при полевия наркотест.

25-годишният е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа, по случая в РУП-Видин е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.354 а от НК.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Полицията залови 17 нелегални мигранти край Враца

През вчерашния ден край Враца е спрян за проверка товарен автомобил, управляван от 29-годишен водач от София. В автомобила са установени 17 души без документи , определящи се за граждани на Сирия  и Ирак . По случая е образувано е досъдебно производство. 

публикувано на 03.06.24 в 10:56

Село Връв остана без сирени на 2 юни 

Вчера, на 2 юни, когато отбелязахме Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България, в село Връв , община Брегово не е била задействана сиренно-оповестителната система . Това се случва за първи път и е предизвикало възмущение у жителите на населеното място. За ситуацията ни информира Галя Маринова от село Връв: "Всички сме..

публикувано на 03.06.24 в 10:47

Дружество за отпадъци във Врачанско отчете печалба за 2023 година

Дружеството, което събира и депонира отпадъците на общините Мездра и Враца – „Екопроект“ е с 4 060 лева годишна печалба за 2023-а. Това стана ясно на последното заседание на местния парламент в града под Околчица, на което беше гласувано поведението на врачанския представител на форума. Той ще подкрепи баланса на дружеството, който ще бъде..

публикувано на 03.06.24 в 10:05

Възстановка на битката при Рашов дол ще се проведе в Мездренско

В Рашов дол , близо до Рит­лите, на 21 май (ст. ст.)/ 3 юни 1876 г. са обградени и избити в неравна битка 12 Ботеви четници , предвождани от Георги Апостолов - член на щаба на Ботевата чета и двете овчарчета Петко и Герго. В горната част на стръмна поляна е запазена автен­тичната кошара, край която се е водило сражението. До нея е изграден малък..

публикувано на 03.06.24 в 09:00

Паметник на Васил Левски ще бъде издигнат в Лом

Общинският съвет в Лом прие предложението на кмета на общината Цветан Петров за изграждането на бюст-паметник на Васил Левски в града. Предвижда се мемориалът да бъде поставен на площад "Свобода“, северно от сградата на НЧ "Постоянство 1856“. Предстои процедура по одобряване на проекта от Министерството на културата. Градоначалникът сподели, че с..

публикувано на 03.06.24 в 08:30

Двама кандидати се борят за кметското място в село Громшин

Двама кандидати за кмет на Громшин , като частичният избор в бойчиновското село ще се проведе на 23 юни. Частичният избор се наложи, след като правомощията на избрания през октомври миналата година за кмет на Громшин Цветан Антонов бяха предсрочно прекратени. Това стана, тъй като Антонов не бе закрил в срок своя фирма, регистрирана през 2005 година...

публикувано на 02.06.24 в 14:00

Ден на селото отбелязват в Лютиброд

2 юни, денят в който почитаме паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България е Ден на мездренското село Лютиброд.  По този повод от 20.30 часа в селото ще се проведе тържествена заря-проверка и тържество, в което ще се включат клуб "Умението да говорим" при СУ "Иван Вазов” Мездра с рецитал, популярната МФГ "Змей..

публикувано на 02.06.24 в 13:24