Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сигнал за бомби в пощата и на стадиона изправи Козлодуй на нокти

Десетки жители на Козлодуй се бяха наредили на опашки, за да си платят телефона или да си вземат колет в пощата, а от там ги връщаха, защото в полицията е пристигнал сигнал за взривно устройство.

Обаждането за бомбата е пристигнало в полицията днес в 12:52 ч., а малко по-късно стана ясно, че то е извършено от телефонен апарат, намиращ се пред сградата на пощата. След щателната проверка на всички офиси взривно устройство не е намерено. Въпреки това сградата остава запечатана до утре сутрин в 8 часа.

Междувременно служителите на Гранична полиция заедно с полицейското куче, което съдейства в издирването на взривоопасни устройства, бяха извикани да извършат оглед и на стадион „Христо Ботев”, където тази вечер щеше да се играе първата контрола между местния "Ботев" и отбора на Манастирище.

Припомняме, че сигнал за поставено взривно устройство в сградата на пощата пристига вече трета поредна година, като в първите два случая дори бяха подадени на една и съща дата в началото на юни. Така и не стана ясно обаче кой е инициатор на тези обаждания. Работата на полицията след днешния сигнал продължава с преглед на записите от охранителни камери, които може да са заснели извършителят, съобщи ръководителят на полицейската група Димитър Димитров.
По публикацията работи: Лиляна Рашкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Дружество за отпадъци във Врачанско отчете печалба за 2023 година

Дружеството, което събира и депонира отпадъците на общините Мездра и Враца – „Екопроект“ е с 4 060 лева годишна печалба за 2023-а. Това стана ясно на последното заседание на местния парламент в града под Околчица, на което беше гласувано поведението на врачанския представител на форума. Той ще подкрепи баланса на дружеството, който ще бъде..

публикувано на 03.06.24 в 10:05

Паметник на Васил Левски ще бъде издигнат в Лом

Общинският съвет в Лом прие предложението на кмета на общината Цветан Петров за изграждането на бюст-паметник на Васил Левски в града. Предвижда се мемориалът да бъде поставен на площад "Свобода“, северно от сградата на НЧ "Постоянство 1856“. Предстои процедура по одобряване на проекта от Министерството на културата. Градоначалникът сподели, че с..

публикувано на 03.06.24 в 08:30

Двама кандидати се борят за кметското място в село Громшин

Двама кандидати за кмет на Громшин , като частичният избор в бойчиновското село ще се проведе на 23 юни. Частичният избор се наложи, след като правомощията на избрания през октомври миналата година за кмет на Громшин Цветан Антонов бяха предсрочно прекратени. Това стана, тъй като Антонов не бе закрил в срок своя фирма, регистрирана през 2005 година...

публикувано на 02.06.24 в 14:00

Ден на селото отбелязват в Лютиброд

2 юни, денят в който почитаме паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България е Ден на мездренското село Лютиброд.  По този повод от 20.30 часа в селото ще се проведе тържествена заря-проверка и тържество, в което ще се включат клуб "Умението да говорим" при СУ "Иван Вазов” Мездра с рецитал, популярната МФГ "Змей..

публикувано на 02.06.24 в 13:24

Видинчани се преклониха пред подвига на Ботев

С вой на сирени точно и едноминутно мълчание, точно в 12.00 часа в цялата страна бе отдадена почит към подвига на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.  Видинчани също отдадоха почит и споделиха, че подвигът на героите винаги трябва да се помни: "Може би трябва да си припомним едно чувство за патриотизъм и да го..

публикувано на 02.06.24 в 13:13

Ще ремонтират пътя Лом-Козлодуй

Основен ремонт на пътя Лом-Козлодуй предвижда да извърши Агенция "Пътна инфраструктура". 94 километра от второкласния път на територията на областите Монтана и Враца е включен в инвестиционната програма на АПИ. Обявена е обществена поръчка за избор на изпълнител за изработването на техническия проект за ремонт на отсечката. До започване на основния..

публикувано на 02.06.24 в 09:36

Д-р Йордан Иванов представи исторически роман в Лом

Д-р Йордан Иванов, специалист по ушно-носно-гърлени болести в ломската болница "Св. Николай Чудотворец", представи шестата си поред книга "Видинската корона" в камерната зала на Народно читалище "Постоянство 1856". Вдъхновен от династията Шишмановци, цар Георги I Тертер и съдбата на Видинското царство, д-р Иванов извежда на преден план вечните теми..

публикувано на 02.06.24 в 09:02