Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима пияни зад волана заловени в Монтанско

Трима водачи от Монтанско, употребили алкохол са заловени от контролните органи, съобщават от ОД на МВР Монтана.

Вчера вечерта дежурен автопатрул на пътна полиция при РУП Берковица на ул."Александровска" е спрял за проверка лек автомобил, управляван от неправоспособен 21- годишен от града. Проба с дрегер е отчела 0.94 промила алкохол в издишания от водача въздух. На нарушителя е издаден талон за медицинско изследване. Същата вечер след полунощ е спрян за проверка лек автомобил на разклона за с. Долно Озирово, общ. Вършец. Проверка с техническо средство е показала, че 45- годишният водач от селото е шофирал с 2,96% промила алкохол.

Дежурен автопатрул при Специализирано полицейско управление Монтана е спрял за проверка и лек автомобил с врачанска регистрация, управляван от 40-годишен от с. Девене, обл. Враца. При проверка с техническо средство алкотест са отчетени 1,75 промила в издишвания от водача въздух. Той е бил и неправоспособен.

Информацията продължава с кражби от денонощието. Неизвестен извършител е проникнал в склад на фирма в Монтана, откъдето е извършил кражба на 4 топа оградна мрежа и контактори, унищожено е телоподаващо устройство и електрожен. При проведеното разследване полицаите са установили извършителите - четирима криминално проявените, всичките от монтанския квартал "Кошарник". Част от вещите са върнати на собственика. Нанесената щета е на стойност 2 500 лв.

В бюлетина се съобщава и за други кражби- на телефон 112 е получен сигнал от 68-годишна жителка на от с. Смирненски, Общ. Брусарци, че от дома й е извършена кражба на 2 литра домашна ракия, чифт мъжки маратонки, буркани със зимнина и хранителни продукти. Служители на Полицейското управление в Брусарци са разкрили извършителя- криминално проявеният и осъждан 43- годишен от от с. Смирненски. Част от откраднатите вещи са върнати на собственичката.

От пресцентъра на полицията съобщават и за фалшив винетен стикер. Той е бил залепен на автомобил, собственост на 50-годишен от Вълчедръм. Автомобилът е преминавал през прохода Петрохан, управляван от 44- годишен от Берковица. Извършен е оглед и е иззета подправената винетка.

По публикацията работи: Екип НОВИНИ

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Предстои първото издание на Градски събор „Край Мездра Искъра шуми“

Първото издание на Градски събор под наслов „Край Мездра Искъра шуми“ ще се проведе тази събота, 5 октомври 2024 г., от 11:00 часа на общинския пазар в гр. Мездра , съобщават от Общината. Организатор на събитието е Народно читалище „Просвета 1925“, с подкрепата на Община Мездра, Център за подкрепа за личностно развитие, детските и учебните..

публикувано на 03.10.24 в 13:00

Полицията започна операция срещу купуването на гласове във Видинско

Превантивна полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, провеждат днес служителите на Областната дирекция на МВР-Видин, съобщават от полицията. Акцията е започнала тази сутрин на територията на видинското районно управление. Полицейските действия са насочени към профилактиране на активния..

публикувано на 03.10.24 в 11:36

Мъж от Берковица е задържан за побой над майка му

Жител на берковския квартал „Раковица“ е задържан за причиняване на средна телесна повреда при нанасяне на побой над майка си , съобщават от полицията.  Сигналът за престъплението постъпил на вчера, 2 октомври, в 19:35 ч. в Районното управление в града.  Криминалистите установили, че докато гостувала в дома на дъщеря си през деня в същия..

публикувано на 03.10.24 в 10:39

Полицейска акция срещу купуването на гласове се провежда в Бяла Слатина

Специализирана полицейска операция по противодействие на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите се провежда на територията на град Бяла Слатина , съобщиха от полицията. Седем екипа на Районното полицейско управление, с екипи от Жандармерията, извършват масови проверки в града срещу купуване на гласове . Проверяват се частни..

публикувано на 03.10.24 в 10:00

Стожери на българския език гостуват в Монтана

В Монтана организират среща-разговор с професор Румен Стоянов - поет, писател, дипломат, университетски преподавател и преводач на Маркес и Борхес, както и с Йордан Атанасов , главен редактор на вестник "Литературен глас". Модератор на срещата е писателят Мартен Калеев . "Това са двама човека, които със своята биография могат да се наредят..

публикувано на 03.10.24 в 09:36

Къща изгоря в Динковица

Къща е напълно изгоряла в село Динковица. Пристигналите на адреса два екипа на видинската пожарна служба потушили пламъците. Причината за пожара е небрежност при боравене с открит огън. Спасени са домашните животни на стопанина.

публикувано на 03.10.24 в 09:00

Тече конкурс за ръководство на видинската болница

Д-р Ивета Найденова е единственият кандидат, допуснат до финалния етап по конкурса на Министерството на здравеопазването за изпълнителен директор, представител на държавата в съвета на директорите, на видинската МБАЛ "Св. Петка". Д-р Найденова управлява лечебното заведение от 2020 година и ако премине успешно третия етап на конкурса, който е събеседване,..

публикувано на 03.10.24 в 07:39