Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четирима загинали в тежка катастрофа до врачанско село

С информация за тежка катастрофа започва бюлетинът на ОД на МВР във Враца. Снощи в РУП Козлодуй е получено съобщение от телефон 112 за катастрофа между селата Малорад и Рогозен. В дърво край пътя е катастрофирал лек автомобил, управляван от 21-годишен шофьор от Оряхово. На място са загинали водачът и спътниците му, жители на същото село- на 18 и 20 години. 21-годишен спътник от автомобила също е починал при транспортирането му до Филиала за спешна медицинска помощ в Бяла Слатина. Причините за катастрофата са в процес на изясняване. Образувано е дознание.

Друга катастрофа с жертва е станала по обяд във Враца. На Оряховско шосе са катастрофирали лек автомобил със софийска регистрация и автомобил на БКС Враца. Автомобилът на БКС е заредил метан на станцията, при включването му в пътното движение е настъпил инцидентът. Вероятната причина е, че автомобилът на БКС не е осигурил предимство на лекия автомобил, който се движел в посока Оряхово. Загинал е водачът на лекия автомобил, 56- годишен. В колата е пътувала и съпругата му, която е транспортирана в болницата във Враца.

В РУП в Б.Слатина е получено съобщение от Филиала за спешна медицинска помощ в града, че е докарано в безпомощно състояние 12- годишно момче от село Борован, което след приемането му е починало. Установено е, че в Борован, в двора на необитаема къща, при игра в близост до полуразрушена външна тоалетна, върху момчето е паднала покривна плоча.

В село Хърлец е извършена проверка на дейността и работата на младши автоконтрольор, служител на РУП в "АЕЦ" Козлодуй. Проверката е установила, че автоконтрольорът, в кръга на службните си задължения е съставил официален документ, в който е удостоверил неверни обстоятелства. Случаят е докладван на Окръжната прокуратура във Враца. Лицето е задържано за 24 часа. Образувано е дознание.

Служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" са извършили проверка за фалшив документ за завършено средно образование, представен пред ОО "КД -ДАИ" Враца. Установено е, че 18- годишен от село Голямо Пещене, с цел полагане на шофьорски изпит, е представил диплома за средно образование, издадена от СОУ "Хр. Ботев" Враца. По време на проверката е установено, че лицето е представило и друга фалшива диплома за средно образование, издадена от СОУ "Отец Паисий" в града. 27- годишен жител на Враца е посредничил за получаването на дипломите. Лицата са задържани за срок от 24 часа.

След сигнал за кражба на 1200 литра трансформаторно масло от резервен трансформатор, собственост на "ЧЕЗ Разпределение България", служители на РУП-Козлодуй са извършили проверки в къща в село Гложене и в Козлодуй. В дворно място е открит пластмасов контейнер с вместимост 1000 литра, пълен до половината със светло кафява маслообразна течност, наподобяваща трансформаторно масло. В дворното място на къщата в Козлодуй е открита друга пластмасова туба от 10 литра, със същата течност. Единият от заподозрените се укрива от органите на МВР и е обявен за местно издирване. Работата по случая продължава.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Деца помагат на библиотекарите във Видин

Доброволци помагат в Детския отдел на регионалната библиотека във Видин през лятото. Идеята за доброволческата програма идва от желанието библиотеката да е по-достъпна и удобна за всички, каза завеждащият Детският отдел Адрияна Цветкова . Допълни, че в сградата няма асансьор, което пък е причина в библиотеката да помислят за решение, което да..

публикувано на 03.07.24 в 15:44
Калин Хайтов

Заместник областният управител на Монтана е освободен от длъжност

От днес Калин Хайтов е освободен от длъжността заместник областен управител на  Монтана . Заповедта е на служебното правителство.  Хайтов бе назначен на поста в края на юли миналата година от квотата на ГЕРБ. За бившия преподавател по информационни технологии в Строителната гимназия в Монтана и предприемач това бе втори мандат като заместник..

публикувано на 03.07.24 в 15:27

Враца се стяга за мотосъбор на Балкана

От петък до неделя Враца ще се превърне в притегателно място за любителите на моторите от цялата страна. От 5-и до 7 юли се очаква стотици почитатели на високите скорости да вземат участие в поредното издание на Национален мотосъбор „Враца – Леденика“ . Официалното откриване е в петък, от 18:00 часа, в местността Леденика. От 22:00 часа..

публикувано на 03.07.24 в 14:00

Мъж пострада при експлозия на метанова уредба на автомобил във Враца

Мъж на 67 години е с тежки травми след експлозия  в метановата уредба на автомобила му във Враца . Сигналът за инцидента е подаден вчера, 2 юли, в 18:45 часа в полицията. Експлозията е възникнала при зареждане с метан на лекия автомобил. Образувано е досъдебно производство. 

публикувано на 03.07.24 в 11:03

Монтана модернизира уличното си осветление

Поставят нови 2000 улични лампи в град Монтана . Финансирането е по проект за 926 000 лева. В Монтана започна поетапната подмяна на уличното осветление. Ще бъдат поставени нови 2000 енергоспестяващи лампи, съобщи кметът Златко Живков. Финансирането е по Националния план за възстановяване и устойчивост с 926 000 лева, от които..

публикувано на 03.07.24 в 09:44

В Кула организират концерт, посветен на хумора

На 4 юни самодейците от НЧ "Просвета 1882"- град Кула ще представят празничен концерт, посветен на хумора, песните и танците.  Хумористичната програма е изпълнена с много музика, танци, песни, забавни скечове и хумористични авторски миниатюри. Тази година концертът ще се проведе под наслова "Кулски закачки".  В празничния концерт ще участват всички..

публикувано на 03.07.24 в 08:45

Ползването на спортните площадки в училищата ще обсъждат общинските съветници във Видин

Общинският съвет във Видин ще проведе следващото си редовно заседание на 9 юли, вторник от 9 ч. 19 точки са включени в дневния ред,  стана ясно след заседания на постоянните комисии към местния парламент. Една от точките, които ще бъдат подложени на гласуване, е за ползване в извънработно време на външните спортните площадки и съоръжения в дворовете на..

публикувано на 03.07.24 в 08:21