Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима са заловени от полицаите във Враца да шофират след употреба на алкохол

Трима шофьори са били заловени от полицаите във Враца да шофират след употреба на алкохол, съобщиха от ОД на МВР Враца. При проверка на автомобил, управляван от 19- годишен от село Селановци, е установено, че водачът шофира след употреба на алкохол- 1,15 промила. Полицейски патрул е спрял за проверка и лек автомобил, управляван от 47- годишен от Враца. Пробата за алкохол е била положителна- 2,45 промила. В село Хърлец, при проверка на лек автомобил, е установено, че водачаът е употребил алкохол- 1,66 промила.

В Мизия, при проверка на лек автомобил с водач 40- годишен от село Крушовица е установено, че регистрационните табели на автомобила са издадени за друг автомобил, образувано е дознание.

В Районното управление на полицията в Б.Слатина е получен сигнал за скандал с побой в питейно заведение в центъра на село Бърдарски геран. След скандала, трима мъже от село Търнава са нанесли побой на двама жители на Бърдарски геран. При задържане на извършителите на побоя, същите са оказали съпротива, което е наложило използването на физическа сила и помощни средства.

Два пожара са регистрирани във Врачанско, информира още бюлетинът на полицията. В РУП в Б.Слатина е получено съобщение за пожар в лек автомобил, паркиран на ул. "Цар Асен". Колата е изгоряла напълно, започнато е досъдебно производство по случая.

В РУП в Оряхово е получено и съобщение, че в частен двор в Мизия гори сено. Изгорели са 80 бали.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Деца помагат на библиотекарите във Видин

Доброволци помагат в Детския отдел на регионалната библиотека във Видин през лятото. Идеята за доброволческата програма идва от желанието библиотеката да е по-достъпна и удобна за всички, каза завеждащият Детският отдел Адрияна Цветкова . Допълни, че в сградата няма асансьор, което пък е причина в библиотеката да помислят за решение,..

публикувано на 03.07.24 в 15:44
Калин Хайтов

Заместник областният управител на Монтана е освободен от длъжност

От днес Калин Хайтов е освободен от длъжността заместник областен управител на  Монтана . Заповедта е на служебното правителство.  Хайтов бе назначен на поста в края на юли миналата година от квотата на ГЕРБ. За бившия преподавател по информационни технологии в Строителната гимназия в Монтана и предприемач това бе втори мандат като заместник..

публикувано на 03.07.24 в 15:27

Враца се стяга за мотосъбор на Балкана

От петък до неделя Враца ще се превърне в притегателно място за любителите на моторите от цялата страна. От 5-и до 7 юли се очаква стотици почитатели на високите скорости да вземат участие в поредното издание на Национален мотосъбор „Враца – Леденика“ . Официалното откриване е в петък, от 18:00 часа, в местността Леденика. От 22:00 часа..

публикувано на 03.07.24 в 14:00

Мъж пострада при експлозия на метанова уредба на автомобил във Враца

Мъж на 67 години е с тежки травми след експлозия  в метановата уредба на автомобила му във Враца . Сигналът за инцидента е подаден вчера, 2 юли, в 18:45 часа в полицията. Експлозията е възникнала при зареждане с метан на лекия автомобил. Образувано е досъдебно производство. 

публикувано на 03.07.24 в 11:03

Монтана модернизира уличното си осветление

Поставят нови 2000 улични лампи в град Монтана . Финансирането е по проект за 926 000 лева. В Монтана започна поетапната подмяна на уличното осветление. Ще бъдат поставени нови 2000 енергоспестяващи лампи, съобщи кметът Златко Живков. Финансирането е по Националния план за възстановяване и устойчивост с 926 000 лева, от които..

публикувано на 03.07.24 в 09:44

В Кула организират концерт, посветен на хумора

На 4 юни самодейците от НЧ "Просвета 1882"- град Кула ще представят празничен концерт, посветен на хумора, песните и танците.  Хумористичната програма е изпълнена с много музика, танци, песни, забавни скечове и хумористични авторски миниатюри. Тази година концертът ще се проведе под наслова "Кулски закачки".  В празничния концерт ще участват всички..

публикувано на 03.07.24 в 08:45

Ползването на спортните площадки в училищата ще обсъждат общинските съветници във Видин

Общинският съвет във Видин ще проведе следващото си редовно заседание на 9 юли, вторник от 9 ч. 19 точки са включени в дневния ред,  стана ясно след заседания на постоянните комисии към местния парламент. Една от точките, които ще бъдат подложени на гласуване, е за ползване в извънработно време на външните спортните площадки и съоръжения в дворовете на..

публикувано на 03.07.24 в 08:21