Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 6900 са одобрените помощи за отопление в област Видин

Тече последният месец за приемане на молби за отпускане на целеви помощи за отопление. Приемът на документи започна през месец юли. До сега в област Видин са подадени над 9200 молби. На повече от 1800 молби е даден отказ, като причините са предимно надвишение на средния месечен доход, с което е обвързана Наредбата за целевото подпомагане.

 

"От подадените 9215 молби, издадени са заповеди за отпускане на помощта на 6889 от тях. Отказани са 1809. Останалите са в процедура."- каза за РАДИО ВИДИН Венци Пасков, директор на Регионална дирекция "Социално подпомагане" Видин.

 

330 лева е размерът на помощта за отопление. Една част от нея се изплаща през месеца след подаване на молбата, а останалите средства се осигуряват до края на месец февруари 2013 година.

По публикацията работи: Ани Цекова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Пиян шофьор е предизвикал катастрофата край село Майор Узуново

Шофьор, употребил алкохол, е предизвикал катастрофата с товарен автомобил  в района на разклона  за видинското село Майор Узуново , за която Радио ВИДИН вече съобщи .  Сигналът за инцидента е подаден на телефон 112 вчера, 8 октомври, в 20:00 часа , става ясно от бюлетина на полицията.  Лек автомобил, управляван от 46-годишен водач, движейки се с..

публикувано на 09.10.24 в 09:50

Благотворителна изложба набира средства за ремонт на читалището в Паволче

Благотворителна изложба организират жители на врачанското село Паволче , което се намира от няколко километра от града. Събитието е наречено "На чай със сладки изкушения" , а идеята е да съберат средства за ремонт на покрива на своето читалище, това съобщи Мария Божковска, секретар-библиотекар на Народно читалище  "Фар 1930". Преди 2 години..

публикувано на 09.10.24 в 08:37

Агенцията за закрила на детето организира конкурс за фотография, колаж и есе

Община Кула приканва всички деца да се включат  в национален детски конкурс за фотография, колаж и есе на тема: „Светът е по-добро място без насилие", инициатива на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД). Срокът за участие е  до 31 октомври, като всички деца на възраст от 7 до 17 години могат да вземат участие в него. Конкурсът е част от..

публикувано на 09.10.24 в 08:33

Ще преглеждат безплатно за рак на гърдата във Враца

Община Враца се включва в национална кампания срещу рака на гърдата, съобщиха от местната управа.  Кампанията се организира от Сдружение на жените мотористи "Lady Bikers MPowered Bulgaria".  На 12 октомври, събота от 09:00 часа в Медицински център "Фактор 2000" ще се извършват безплатни прегледи за рак на гърдата. Скринингът ще се провежда от д-р..

публикувано на 09.10.24 в 07:35

Катастрофа блокира пътя за Брегово

Катастрофа блокира движението в двете посоки по пътя Видин - Брегово, преди разклона за Майор Узуново.  По информация на Радио Видин, цистерна се е ударила в мантинелата, има тежко пострадал и разлив на гориво. Прави се оглед от криминолози, на мястото на инцидента има линейка и пожарен автомобил.  Всички МПС изчакват на място и движението..

публикувано на 08.10.24 в 22:10

Снимката на 8 октомври 2024 година

Общо 45 случая на остри заразни заболявания са регистрирани з a седмица в Монтанско , показват данните на здравните власти. 26 от тях са на болни от COVID-19. Регистрирани са и четири случая на варицела, както и един вирусен хепатит. През седмицата нивото на интензивност на епидемичния процес на грип и остри респираторни заболявания е завишено,..

публикувано на 08.10.24 в 18:05

Читалището във Видин обяви конкурс за есе

Народно читалище "Цвят 1870" във Видин , със съдействието на Регионално управление на образованието,  обявява  Литературен конкурс за есе п о повод Деня на народните будители, 1 ноември . Темата е "Народните будители и техните поуки".  Право на участие имат всички ученици от V до ХІІ клас.  Литературните творби в обем до 2 стандартни..

публикувано на 08.10.24 в 16:54