Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разкриха извършителите на кражби във Видинско

Разкрити са извършителите на три кражби във Видинско, съобщават от Областната дирекция на МВР- Видин. Двама души са задържани за срок от 24 часа.

Двама видинчани- Й.Л./25г./ и З.К./24г./ са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа. Снощи, около 22.50 часа, двамата разбили секретен патронник на входна врата и проникнали в частен имот на ул. "Горазд" във Видин, откъдето откраднали 15 метра кабел. По случая работи РУП-Видин, образувано е досъдебно производство.

В РУП-Белоградчик е приключило разследване по досъдебно производство, образувано за извършена кражба на ел. мотор от частен имот в гр. Димово. Авторът на деянието е установен- Л.М./23г./ от с.Извор. Приключило е разследването и по друго досъдебно производство, образувано за извършена отново в гр.Димово кражба на винкелови профили, фирмена собственост. Установени са авторите - С.А./36г./ и Л.М./27г./, жители на града. Досъдебните производства са изпратени в Районна прокуратура-Белоградчик с мнение за повдигане на обвинение на тримата мъже за извършено престъпление.

Служителите на реда са иззели 420 къса цигари без бандерол. Нередовната акцизна стока е открита при проверка в дома на 65-годишен мъж в с.Костичовци. По случая в РУП-Белоградчик е заведена преписка.
По публикацията работи: Екип НОВИНИ


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Ясни са номинираните за националната литературна награда "Йордан Радичков"

Ясен е списъкът с номинираните автори за Националната литературна награда за съвременен разказ и книга „Йордан Радичков“ , която ще се присъди в Берковица за пети път. Жури  с п редседател проф. Боян Биолчев и членове -  Костадин Костадинов, Тодора Радева, Горан Атанасов и Силва Хачерян отличи следните автори и книги (п о азбучен ред) :..

публикувано на 28.10.24 в 12:00

Бави се отчитането на окончателните резултати във Врачанско

Отчитането на окончателните резултати от изборите във Врачанско се бави заради проблеми при преброяването на бюлетините в няколко секции. Две комисии все още се очаква да се съберат, каза говорителят на Районната избирателна комисия Силия Иванова : "Наложи се няколко секционни избирателни комисии да преброят отново, с цялата комисия,..

публикувано на 28.10.24 в 11:06

Работници почистват тротоарите в Берковица

Тротоарите в Берковица придобиват достъпен и приветлив вид след почистване от работниците озеленители, наети от Община Берковица по програма за заетост. Тази инициатива има за цел да осигури по-чиста и подредена градска среда за жителите и гостите на града. Озеленителите активно работят по поддръжката на тротоарите в различни части на..

публикувано на 28.10.24 в 10:30

Пиян шофьор без книжка катастрофира в село Струпец

Лек автомобил е катастрофирал в Струпец . Инцидентът е станал вчера, 27 октомври, около 15:30 часа в центъра на врачанското село.  Колата е била управлявана от 36-годишен мъж от Враца, неправоспособен водач, който  катастрофирал в основата на къща. Пробата му за алкохол е била положителна - 2,45 промила.  Образувано е бързо полицейско..

публикувано на 28.10.24 в 10:07

ДПС-Ново начало изпреварва "Възраждане" в област Враца

ДПС-Ново начало изпревари  "Възраждане" във Враца и засега е втора политическа сила – това показват резултатите от 75.61% от протоколите на секционните избирателни комисии. Коалицията ГЕРБ-СДС печели убедително парламентарните избори в VI МИР. За първата политическа сила гласа си са дали 15 591 човека /37.43%/. Втори към момента са от..

публикувано на 28.10.24 в 09:45

ГЕРБ-СДС е първа сила и в Монтанско при 60% обработени протоколи

ГЕРБ-СДС е с най-много гласове в област Монтана при обработени 60% от изборните протоколи. 6700 гласа има ГЕРБ-СДС в област Монтана при обработени 60% от протоколите от 12-ти многомандатен избирателен район. Това прави малко над 26 на сто от гласувалите. Лидерът на СДС Румен Христов е водач на листата за народни представители в Монтанско:  "Но се..

публикувано на 28.10.24 в 09:30

ГЕРБ-СДС води убедително във Враца

Коалицията ГЕРБ-СДС печели убедително извънредните парламентарни избори в област Враца, това показват междинните данни от обработени 56.40% от протоколите на секционните избирателни комисии. Данните показват, че всеки трети глас, пуснат вчера в 10-те общини на региона е бил за първата политическа сила, която се ползва от доверието на 10 474 или 36.27%...

публикувано на 28.10.24 в 08:32