Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Труп на възрастна жена е намерен в с. Синьо бърдо

В РУП Роман е получено съобщение от пастир, който заявил, че е намерил човешки труп в землището на с. Синьо бърдо, съобщиха от ОД на МВР Враца. При извършения оглед е установен труп в напреднал стадий на разложение. Установено е, че трупът е на обявената за издирване 93- годишна Драгана Кръстева от с. Синьо бърдо, която е в неизвестност от средата на октомври. Трупът е разпознат от внука й. В дрехите на трупа са намерени 725 лв. Образувано е дознание.

В с.Габаре, в пункта за изкупуване на метали, полицейски служители са извършили проверка на лицето 33- годишен жител на селото . Иззети са множество ВиК части- канели за чешми, трипътници, бронзови ръкохватки за чешма, муфи, кранче за парно. Мъжът е задържан в РУП- Б.Слатина.

На паркинга на магазин във Враца автомобил, управляван от 39- годишна жена блъснал при движение на заден ход друг лек автомобил. Пробата за алкохол на водача е положителна- 1,14 промила.

В РУП Мездра е постъпил сигнал от служител на бензиностанция, който съобщил, че водач на лек автомобил, след като заредил гориво на стойност 138 лева, потеглил без да плати. Работата по случая продължава.

От тел.112. е получено съобщение, че от къща в село Хърлец, неизвестно лице е откраднало преносим компютър и телевизор. Образувано е дознание.

 

По публикацията работи: Екип НОВИНИ


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Деца помагат на библиотекарите във Видин

Доброволци помагат в Детския отдел на регионалната библиотека във Видин през лятото. Идеята за доброволческата програма идва от желанието библиотеката да е по-достъпна и удобна за всички, каза завеждащият Детският отдел Адрияна Цветкова . Допълни, че в сградата няма асансьор, което пък е причина в библиотеката да помислят за решение, което да..

публикувано на 03.07.24 в 15:44
Калин Хайтов

Заместник областният управител на Монтана е освободен от длъжност

От днес Калин Хайтов е освободен от длъжността заместник областен управител на  Монтана . Заповедта е на служебното правителство.  Хайтов бе назначен на поста в края на юли миналата година от квотата на ГЕРБ. За бившия преподавател по информационни технологии в Строителната гимназия в Монтана и предприемач това бе втори мандат като заместник..

публикувано на 03.07.24 в 15:27

Враца се стяга за мотосъбор на Балкана

От петък до неделя Враца ще се превърне в притегателно място за любителите на моторите от цялата страна. От 5-и до 7 юли се очаква стотици почитатели на високите скорости да вземат участие в поредното издание на Национален мотосъбор „Враца – Леденика“ . Официалното откриване е в петък, от 18:00 часа, в местността Леденика. От 22:00 часа..

публикувано на 03.07.24 в 14:00

Мъж пострада при експлозия на метанова уредба на автомобил във Враца

Мъж на 67 години е с тежки травми след експлозия  в метановата уредба на автомобила му във Враца . Сигналът за инцидента е подаден вчера, 2 юли, в 18:45 часа в полицията. Експлозията е възникнала при зареждане с метан на лекия автомобил. Образувано е досъдебно производство. 

публикувано на 03.07.24 в 11:03

Монтана модернизира уличното си осветление

Поставят нови 2000 улични лампи в град Монтана . Финансирането е по проект за 926 000 лева. В Монтана започна поетапната подмяна на уличното осветление. Ще бъдат поставени нови 2000 енергоспестяващи лампи, съобщи кметът Златко Живков. Финансирането е по Националния план за възстановяване и устойчивост с 926 000 лева, от които..

публикувано на 03.07.24 в 09:44

В Кула организират концерт, посветен на хумора

На 4 юни самодейците от НЧ "Просвета 1882"- град Кула ще представят празничен концерт, посветен на хумора, песните и танците.  Хумористичната програма е изпълнена с много музика, танци, песни, забавни скечове и хумористични авторски миниатюри. Тази година концертът ще се проведе под наслова "Кулски закачки".  В празничния концерт ще участват всички..

публикувано на 03.07.24 в 08:45

Ползването на спортните площадки в училищата ще обсъждат общинските съветници във Видин

Общинският съвет във Видин ще проведе следващото си редовно заседание на 9 юли, вторник от 9 ч. 19 точки са включени в дневния ред,  стана ясно след заседания на постоянните комисии към местния парламент. Една от точките, които ще бъдат подложени на гласуване, е за ползване в извънработно време на външните спортните площадки и съоръжения в дворовете на..

публикувано на 03.07.24 в 08:21