Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ще подменят водопровода на село Флорентин

В село Флорентин, община Ново село ще се подменя около 9 км водопроводна мрежа.

"Четири са фирмите, които кандидатстват за ремонта. Предстои второ отваряне на офертите, което ще определи най- ниската цена", каза за РАДИО ВИДИН кметът на община Ново село Георги Стоенелов.

До месец трябва да бъде избрана фирмата, която ще подменя водопрова на село Флорентин. Ремонтът трябва да приключи за 120 дни.
По публикацията работи: Йорданка Петрова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Кметът на Ружинци номиниран за наградата „Златен ключ“

Кметът на община Ружинци Александър Александров е номиниран за наградата „Златен ключ“ на Програма „Достъп до информация“. Номинацията е за "Институция, най-добре организирала предоставянето на информация за граждани".  Ежегодните награди се връчват по повод 28 септември – Международния ден на правото да знам. Номинираните се състезават в шест..

публикувано на 28.09.24 в 08:00

Общините Хайредин и Борован с най-висока безработица във Врачанско

Хората от общините Хайредин и Борован най-трудно си намират работа, показват данните на бюрото по труда за август. Всеки трети мъж или жена в първата община е без постоянни доходи, което прави нива на безработица от 34.77%. В Борован и околните села положението е малко по-добро, но официалната статистика отчита 27.87 на сто безработица. Един на всеки..

публикувано на 28.09.24 в 07:51

Безплатни кардиологични прегледи извършват в Мездра

По повод Международния ден на сърцето - 29 септември, който се отбелязва с различни инициативи по целия свят, днес и утре в Мездра ще има безплатни кардиологични прегледи. Пациентите ще бъдат преглеждани с ехографски апарат в поликлиниката в града. Осигурен е кабинет, който се намира до входа на Спешния център в здравното заведение.  Прегледите..

публикувано на 28.09.24 в 07:40

Снимката на 27 септември 2024 година

„Празник на книгата“ събра млади писатели в Монтана. Инициативата е на Регионална библиотека „Гео Милев“, Съюза на младите писатели и общината. Това бе второто издание на „Празника на книгата“. Линията на бедност през следващата година ще бъде 638 лв., реши служебното правителство. Повишаването е със 112 лева, тоест с над 21% в сравнение с..

публикувано на 27.09.24 в 18:05

Млади писатели се събраха в Монтана

„Празник на книгата“ събра млади писатели в Монтана. Инициативата е на Регионална библиотека „Гео Милев“, Съюза на младите писатели и общината. Това бе второто издание на „Празника на книгата“. В „Празника на книгата“ в Монтана се включиха 20 млади писатели от цялата страна. В шатри, разположение на централния площад „Жеравица“, те представиха..

публикувано на 27.09.24 в 17:01

Обучение на социални работници се проведе във Видин

Обучение на тема "Методи за стимулиране на автономност и самостоятелност при деца и лица" се проведе във Видин . Насочено е към социални работници , каза  Маргарита Сариева от обучаващата организация   MRG Benefits. "Предвид това, че в социалните услуги хората идват понякога по-късно. Родителите понякога имат нужда от консултация..

публикувано на 27.09.24 в 16:28

В Монтана е издадена присъда за купуване на гласове на местния вот

Има осъден за купуване на гласове по време на миналите местни избори в област Монтана. За извънредния вот за парламент на 9 юни пък в Районна прокуратура са заведени 30 преписки. Няма осъдени. От полицията обявиха денонощен телефон за сигнали за предстоящите избори. По време на изборите за депутати за 50-ото Народно събрание в Районна прокуратура –..

публикувано на 27.09.24 в 15:41