Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Огнеборци в Монтана евакуираха служители на областната администрация

Огнеборци гасиха пожар, обхванал три етажа от сградата на областната администрация в Монтана. Вой на сирени на пожарни автомобили огласи центъра на града. Пушек и дим излизаха от сградата на областната администрация. Пострадали служители бяха изведени от огнеборците. Всичко това бе демонстрация на службите по повод професионалния празник на пожарникарите- 14 септември.

© Снимка: Ирен Токина

При евакуацията от сградата един от гражданите е получил травма- счупване на долен крайник. Извикан е алпийски екип от група "Спасителна дейност", които чрез алпийски способ, от ниската част на сградата на Областна администрация, са евакуирали по въжена система "трамвай" двама пострадали.

"Занятието премина без инциденти, за кратко време, имаше сработване на дежурните екипи. Не е допуснато оставане на граждани в сградата. Пожарът в сградата е ликвидиран своевременно"- уточни главен инспектор Росен Петров от Областното управление "Пожарна безопасност и защита на населението" (ОУПБЗН).
На тържествено събрание в Областната дирекция на Монтана бяха наградени 13 служители на пожарната в Монтана. Те са отличени с "писмена похвала" от директора на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" гл. комисар Николай Николов и от двамата му заместници за конкретен личен принос при изпълнение на служебна задача. На тържественото събрание приветствие поднесоха областният управител на Монтана Анатоли Младенов и директорът на Областната дирекция на МВР старши инспектор Иван Георгиев. По повод празника огнеборците получиха множество поздравителни адреси от депутати, кметове на общини, граждани и колеги. Във връзка с професионалния празник и началото на новата учебна година пожарникарите организират благотворителна кампания за децата на загинали служители, съобщи комисар Венцислав Райков, началник ОУПБЗН- Монтана.
По публикацията работи: Любо Андреев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Новият Общински съвет в Борован предстои да положи клетва

Новоизбраният Общински съвет в Борован ще се закълне на 3 юли (сряда) на първото си заседание. Сесията е свикана от областния управител Надя Донкинска. Форумът ще започне в 15.30 часа в голямата зала на Народно читалище „Цани Иванов 1907“ в Борован. Припомням, че до извънредните общински избори се стигна, след като Върховният..

публикувано на 02.07.24 в 15:33

Екоминистърът проверява за нерегламентирани сметища в област Монтана

Министърът на околната среда и водите проверява нерегламентирани сметища в област Монтана. Общините Берковица , Монтана и Бойчиновци са обект на извънреден контрол след подадени сигнали. В последните няколко месеца за трети път служебният екоминистър Петър Димитров лично проверява нерегламентираните сметища в Монтанско. Днес обиколката му..

публикувано на 02.07.24 в 15:28

Водна забава зарадва деца във Видин

Волейболният клуб "Бдин-Вида" (Видин) организира водна забава днес пред Пазар капия в града. Събитието се провежда за втора поредна година, а различното този път е, че освен членовете на клуба, може да се включи всеки, който има желание. Повече разказа Елизабет Георгиева , помощник-треньор на "Бдин-Вида" : "Организираме водни забави, с..

публикувано на 02.07.24 в 12:29

Младите математици във Видин са с отлично представяне на външното оценяване

Седмокласниците от Профилираната природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I“ във Видин са постигнали среден резултат от 87,99 точки, двойно по-висок от средния за страната- 42,94  на Националното външно оценяване (НВО) по математика за VII клас , съобщиха от гимназията . Отличните оценки са 18. По български език и литература средният..

публикувано на 02.07.24 в 12:00

Деца откриха "Забавно лято в библиотеката" в Мездра със собствена програма

С разнообразна програма, измислена от няколко деца, живеещи в района на площад "Македония", започна традиционната инициатива "Забавно лято в библиотеката" в Народно читалище ”Просвета 1925” Мездра. Радина Вандова, Виктория Павлова, Георги Иванов, Дара Иванова посетиха предварително библиотеката и предложиха да покажат на присъстващите..

публикувано на 02.07.24 в 08:27

Оранжев код за дъжд в Северозападна България

Оранжев код за дъжд и гръмотевична дейност е издаден за днес от Националния институт по метеорология и хидрология за областите Видин, Монтана, Враца и София, както и за Русе.  Според прогнозата на НИМХ след обяд и вечерта над Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки...

публикувано на 02.07.24 в 08:15

Лятна школа за деца започна в село Ослен Криводол

Вкусно започна Лятната детска школа тази година в читалището на мездренското село Ослен Криводол .  Инициативата ще протече под наслова " Аз обичам да ..." и първото предизвикателство беше готвенето. Децата бяха запознати как да четат готварски книги, да разпознават мерните единици и да разчитат рецепти.  След това те се разделиха на три..

публикувано на 02.07.24 в 08:05