Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сътрудничеството с Израел обсъдиха във Враца

© Снимка: Община Враца

      Посланикът на Израел Шаул Камиса Раз и кметът на Враца Николай Иванов
Делегация, водена от израелския посланик в България негово превъзходителство Шаул Камиса Раз бе на официално посещение във Враца, съобщиха от местната администрация. Делегацията включваше също съпругата му Арца Камиса Раз, архитектът Ицхак Липовецки и съпругата му Рут Джейкъбсън. Гостите бяха приети от кмета на града Николай Иванов. На срещата бяха разгледани възможностите за сътрудничество и съвместна работа по проекти, сред които е създаването във Враца на модерен център за професионално обучение на кадри. Привличането на туристи бе друга обсъждана тема.

"Враца ще стане спирка на излаелските туристи, които идват в България. Тук има изключителна комбинация между история, природа и много добри хора"- каза посланник Раз.

Поводът за визитата бе откриването във Враца на пътуващата изложба "Истории от Израел", подредена в художествената галерия на Регионалния исторически музей. На 15 пана с фотографии са представени различните лица на съвременен Израел- евреите и арабите, религиозните и нерелигиозни хора, пустинята и градовете.

© Снимка: Община Враца

      Израелският джазмен Амир Гвирцман
"При нас винаги се намира начин тези различни неща да действат заедно"-
обобщи при откриването Шаул Камиса Раз. Кметът Николай Иванов и заместник кметът Красимир Богданов бяха сред официалните гости на откриването на изложбата и последващия концерт на известния израелски музикант Амир Гвирцман. Прочутият джазмен изпълни виртуозно популярни и традиционни мелодии от различни страни и континенти. Публиката дълго аплодира младия талант.
По публикацията работи: Екип НОВИНИ

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Над 150 глобени шофьори за нарушаване на забраната при Петрохан

Средно по два тира на ден са нарушавали забраната за преминаване в определени часове през прохода „Петрохан". Глобените шофьори са 164 за по-малко от четири месеца, отчетоха от „Пътна полиция" Монтана Тировете през прохода „Петрохан" бяха пуснати в посока Монтана за София от 24 юни. Това се наложи заради ремонтните дейности по високоскоростния път..

публикувано на 07.10.24 в 18:24

Наградиха живите кметове на Бойчиновци

Наградиха с почетни значки 46 кметове в община Бойчиновци. Поводът е 50 години от обявяването на Бойчиновци за град. На 7 октомври е празникът на общината. Бойчиновци получава градския си статут на 17 септември 1974 година. Преди 50 години в общината са живеели 19 000 души, а сега са 9 000.  На тържествена сесия кметът Светлин Сретениев връчи..

публикувано на 07.10.24 в 18:09

Снимката на 7 октомври 2024 година

Родители сами се грижат за детската площадка в парк  "Владикина Бахча"   във Видин . Те предпочитат да останат анонимни. Ръководството на  "Ел Би Булгарикум"  дава старт на обещаното модернизиране на производствената база във Видин, съобщават от Министерството на икономиката и индустрията. Държавата трябва спешно и с конкретни мерки да..

публикувано на 07.10.24 в 18:00
Димитър Велков и Михаил Миков от

Михаил Миков и Димитър Велков: Държавата спешно да се намеси за магистралния водопровод на Видин

Държавата трябва спешно и с конкретни мерки да се намеси в решаването на проблема с магистралния  водопровод от Сланотрън, който снабдява Видин с питейна вода. Това коментираха на съвместна пресконференция днес Михаил Миков и Димитър Велков от "Справедливост за Видин". Заради лошото състояние на този водопровод, има постоянни разливи на питейна..

публикувано на 07.10.24 в 16:15

Започва модернизиране на производствената база на „Ел Би Булгарикум“ във Видин

Ръководството на "Ел Би Булгарикум" дава старт на обещаното модернизиране на производствената база във Видин , съобщават от Министерството на икономиката и индустрията.  С лужителите на държавното млекопреработвателно предприятие са получили и по-високи заплати за месец септември.   Обновяването на производствената база ще бъде извършено..

публикувано на 07.10.24 в 15:16

Бойчиновци празнува

Община Бойчиновци отбелязва своя празник днес, 7 октомври. В храма "Свети Георги" в града беше отслужена тържествена литургия, а на сесия на Общинския съвет бяха наградени заслужили граждани. Кметът на общината Светлин Сретениев съобщи повече подробности за празника: "В 16:00 часа започва празничната програма на читалищните колективи. От 18:00..

публикувано на 07.10.24 в 14:58

"Пътна полиция" засилва проверките за разсеяни шофьори във Видинско

Координирана полицейска операция за ограничаване влиянието на разсейването при водачите по време на движение  се провежда п рез настоящата седмица на територията на област Видин, както и в цялата страна .  Освен към използването на мобилните телефони от шофьорите, засилените проверки са насочени и към наличието на детски обезопасителни системи при..

публикувано на 07.10.24 в 13:45