Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коледните елхи грейват във Враца и Монтана

Днес в 17 часа в центъра на Враца, на площада пред местната управа ще бъдат запалени светлините на коледната елха. Същото, но утре ще се случи и пред пълномощничеството на най-големия жилищен комплекс "Дъбника". По този начин символично ще бъде дадено началото на коледно-новогодишните празници, за чието отбелязване местната управа е изготвила цяла програма. В края на миналата седмица пък от Общината обявиха началото на инициативата за набиране на средства за коледна и новогодишна украса на града. Повечето от наличната украса вече е поставена, но за да придобие градът по-празничен вид, от местната управа помолиха граждани и фирми, които могат да помогнат, да се включат с дарения. И тази година ще бъде проведен конкурс за най-хубава украса, но за разлика от предишни години оценка ще се прави само след предварителна заявка, подадена на телефон или имейл, обясни заместник-кметът на Враца Красимир Богданов. Наградите са в четири раздела: туристически обекти, фирми, частни домове и питейни заведения. За целта е назначена вече и специална комисия.

Коледната елха ще грейне днес и в Монтана, от 17 часа на пл. "Жеравица". В тържествената церемония по запалването на светлините ще вземат участие възпитаници на Обединения детски комплекс "Ние, врабчетата".
По публикацията работи: Жоро Александров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Работници почистват тротоарите в Берковица

Тротоарите в Берковица придобиват достъпен и приветлив вид след почистване от работниците озеленители, наети от Община Берковица по програма за заетост. Тази инициатива има за цел да осигури по-чиста и подредена градска среда за жителите и гостите на града. Озеленителите активно работят по поддръжката на тротоарите в различни части на..

публикувано на 28.10.24 в 10:30

Пиян шофьор без книжка катастрофира в село Струпец

Лек автомобил е катастрофирал в Струпец . Инцидентът е станал вчера, 27 октомври, около 15:30 часа в центъра на врачанското село.  Колата е била управлявана от 36-годишен мъж от Враца, неправоспособен водач, който  катастрофирал в основата на къща. Пробата му за алкохол е била положителна - 2,45 промила.  Образувано е бързо полицейско..

публикувано на 28.10.24 в 10:07

ДПС-Ново начало изпреварва "Възраждане" в област Враца

ДПС-Ново начало изпревари  "Възраждане" във Враца и засега е втора политическа сила – това показват резултатите от 75.61% от протоколите на секционните избирателни комисии. Коалицията ГЕРБ-СДС печели убедително парламентарните избори в VI МИР. За първата политическа сила гласа си са дали 15 591 човека /37.43%/. Втори към момента са от..

публикувано на 28.10.24 в 09:45

ГЕРБ-СДС е първа сила и в Монтанско при 60% обработени протоколи

ГЕРБ-СДС е с най-много гласове в област Монтана при обработени 60% от изборните протоколи. 6700 гласа има ГЕРБ-СДС в област Монтана при обработени 60% от протоколите от 12-ти многомандатен избирателен район. Това прави малко над 26 на сто от гласувалите. Лидерът на СДС Румен Христов е водач на листата за народни представители в Монтанско:  "Но се..

публикувано на 28.10.24 в 09:30

ГЕРБ-СДС води убедително във Враца

Коалицията ГЕРБ-СДС печели убедително извънредните парламентарни избори в област Враца, това показват междинните данни от обработени 56.40% от протоколите на секционните избирателни комисии. Данните показват, че всеки трети глас, пуснат вчера в 10-те общини на региона е бил за първата политическа сила, която се ползва от доверието на 10 474 или 36.27%...

публикувано на 28.10.24 в 08:32

ГЕРБ-СДС е водеща политическа сила

При 100% обработени секционни протоколи в Районната избирателна комисия, водеща политическа сила за област Видин на изборите за 51-во Народно събрание е ГЕРБ-СДС с 28,57%. Втори по резултат са "ДПС - Ново начало" с 21,46%. Трети са "Продължаваме промяната - Демократична България" с 13,67%. "Възраждане" печелят 12,3% от гласовете, "Има такъв народ" 5,44..

публикувано на 28.10.24 в 07:46

11 секции във Врачанско имат проблем с видеоизлъчването

Има проблеми с видеоизлъчването от 11 секции в област Враца, това установи репортерска проверка на БНР. Няма възможност да бъде наблюдавано преброяването на резултатите и оформяне на секционните протоколи на 4 комисии в община Враца, 3 в Мездра и по една в Бяла Слатина, борованското село Малорад, романското село Камено поле и криводолското село..

публикувано на 27.10.24 в 23:50