Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петима са ранени при катастрофа край Арчар

Снимка: Архив Радио ВИДИН

Петима души са ранени при тежка катастрофа край видинското село Арчар. Инцидентът е станал малко след 12 часа. Блъснали са се джип с монтанска регистрация и микробус, превозващ работници. Три екипа на спешна помощ са изпратени на мястото на катастрофата. 

Най-тежко е пострадала 26- годишна жена, която е с черпно- мозъчна травма и комоцио. Сериозно е пострадал и шофьорът на джипа, който също е с комоцио и има съмнения за счупване на лявото бедро, съобщи завеждащият филиала на Центъра за спешна медицинска помощ във Видин д-р Любомир Виденов.

"Сигналът е за катастрофа в село Арчар в правия участък до мелницата. Сблъскали са се микробус, превозващ работници на бензиностанция. Повечето пострадали са от буса. Най-тежко е състоянието на млада жена, на 26 години, която е с черепно-мозъчна травма и комоцио. В момента се обработва, правят й снимки. Може би и скенер ще се наложи. Сериозно е пострадал и шофьорът на джипа, за когото има съмнения за счупване на лявото бедро. Той също е с комоцио. Има още една жена, която е по-леко пострадала- тя е с травма на гръдния кош, има съмнения за счупени ребра. Това ще се уточни след рентгенография. Млад мъж е с порезна рана на главата и съмнения за комоцио. Последното оплакване е от млад мъж, който се е оплакал, че му е станало лошо. Вероятно и при него става въпрос за контузия на главата и съмнение за комоцио"- съобщи д-р Любомир Виденов, завеждащ филиала на Центъра за спешна медицинска помощ във Видин.

Изясняват се причините за катастрофата. Временно е спряно движението по пътя Видин- Монтана между селата Добри дол и Арчар, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин. Автомобилите са отклонени по международния път Е 79. Патрули на пътна полиция пренасочват движението.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Ремонтират пътя Моравица-Мездра

До дни ще започне ремонт на  общинския път Моравица – Мездра, който е използван за обходен маршрут на трафика до София, съобщи началникът на сектор „Пътна полиция" при Областната дирекция на МВР във Враца главен инспектор Христо Димитров. Той припомни, че след сигнално писмо, изпратено до  община Мездра, са предприети нужните спешни мерки за..

публикувано на 08.10.24 в 08:27
ВиК- Враца

Възможни са проблеми с водоподаването във Враца

От „Водоснабдяване и канализация" ООД – Враца предупредиха своите потребители, че във вторник, 8 октомври, е възможно да има проблеми с водоподаването в града под Околчица.  От дружеството го обясниха с необходимостта от извършване на ремонтни дейности в пречиствателна станция за питейни води към хидровъзел „Среченска бара". А това щяло да ограничи..

публикувано на 08.10.24 в 08:16

Над 150 глобени шофьори за нарушаване на забраната при Петрохан

Средно по два тира на ден са нарушавали забраната за преминаване в определени часове през прохода „Петрохан". Глобените шофьори са 164 за по-малко от четири месеца, отчетоха от „Пътна полиция" Монтана Тировете през прохода „Петрохан" бяха пуснати в посока Монтана за София от 24 юни. Това се наложи заради ремонтните дейности по високоскоростния път..

публикувано на 07.10.24 в 18:24

Наградиха живите кметове на Бойчиновци

Наградиха с почетни значки 46 кметове в община Бойчиновци. Поводът е 50 години от обявяването на Бойчиновци за град. На 7 октомври е празникът на общината. Бойчиновци получава градския си статут на 17 септември 1974 година. Преди 50 години в общината са живеели 19 000 души, а сега са 9 000.  На тържествена сесия кметът Светлин Сретениев връчи..

публикувано на 07.10.24 в 18:09

Снимката на 7 октомври 2024 година

Родители сами се грижат за детската площадка в парк  "Владикина Бахча"   във Видин . Те предпочитат да останат анонимни. Ръководството на  "Ел Би Булгарикум"  дава старт на обещаното модернизиране на производствената база във Видин, съобщават от Министерството на икономиката и индустрията. Държавата трябва спешно и с конкретни мерки да..

публикувано на 07.10.24 в 18:00
Димитър Велков и Михаил Миков от

Михаил Миков и Димитър Велков: Държавата спешно да се намеси за магистралния водопровод на Видин

Държавата трябва спешно и с конкретни мерки да се намеси в решаването на проблема с магистралния  водопровод от Сланотрън, който снабдява Видин с питейна вода. Това коментираха на съвместна пресконференция днес Михаил Миков и Димитър Велков от "Справедливост за Видин". Заради лошото състояние на този водопровод, има постоянни разливи на питейна..

публикувано на 07.10.24 в 16:15

Започва модернизиране на производствената база на „Ел Би Булгарикум“ във Видин

Ръководството на "Ел Би Булгарикум" дава старт на обещаното модернизиране на производствената база във Видин , съобщават от Министерството на икономиката и индустрията.  С лужителите на държавното млекопреработвателно предприятие са получили и по-високи заплати за месец септември.   Обновяването на производствената база ще бъде извършено..

публикувано на 07.10.24 в 15:16