Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" размаза съименника си от Гълъбово с 5:1

Снимка: РАДИО ВИДИН


Врачанският "Ботев" записа впечатляваща победа с 5:1 над съименника си от Гълъбово в домакински мач от 19-ия кръг на "Б" футболна група. Едва 750 зрители видяха най-изразителния успех на врачани от 2 години насам заради дъжда и лошото време. Тимът на Бойко Величков вкара 5 и пропусна още толкова попадения във вратата на слисаните гости. Над всички се открои роденият във Видин защитник Руслан Куанг, който този път игра като полузащитник и съсипа с пробивите си отбраната на гостите. Към края на мача Куанг, който изработи 2 гола, предизвика и смяната на Янко Вълканов, който се отчая от пробивите на бързоногия футболист на врачани.

Домакините откриха резултата с гол от съблекалните – в 4-та мин. най-добрият им играч Руслан Куанг проби отдясно и центрира остро по тревата, Владо Ивано шутира към вратата, а в опита си да избие топката Джунеит Али си вкара автогол. 10 минути по-късно Владислав Романов нацели дясната греда на вратата на гостите. Вместо да убият интригата в мача обаче врачани допуснаха гостите да се върнат в мача при единствената си атака към Веселин Цветковски. В 40-та мин. Добриков се обърна и технично изпрати топката в мрежата за 1:1. Секунди преди почивката обаче Владислав Романов проби отляво и пусна хитър пас за Даниел Васев и халфът с глава вкара за 2:1.

След почивката домакините продължиха да са по-дейните на терена. Влезлият като резерва Жак Коен /който замени получилия разтежение Владо Иванов/ можеше да увеличи преднината на домакините в 50- и 56-та мин., но защитгници блокираха топката. В 58-та мин. обаче десният бранител Едоардо Дзита се записа сред голмайсторите, когато с външен фалцов удар преодоля за трети път вратаря на гостите Димитър Георгиев.

Гостите получиха и четвърто попадение, което съвсем ги отчая и отказа да обръщат мача. Руслан Куанг пусна балонно топката за Романов и нападателят хитро бутна кълбото в мрежата за 4:1 в 73-та мин. До края само късметът спаси гостите от резил, като на стрелкови позиции излизаха Илиев и Романов, а веднъж и съдията не даде дузпа за покосяването на Романов. Логичното се случи в 90-та мин., когато Романов за пореден път съсече защитата на гостите с кинжален пробив и сервира топката на Йордан Апостолов, който с топовен шут оформи крайното 5:1.

СТАТИСТИКА:

БОТЕВ ВРАЦА: Цветковски, Дзита, С.Иванов, Савич, Пейчев, Васев /62 Апостолов/, Цветков, Куанг /80 Рангелов/, Романов, Илиев, Вл.Иванов /32 Коен/.

БОТЕВ ГЪЛЪБОВО: Георгиев, Али, Катранков, Димитров, Вълканов /80 Косев/, Тилев /68 Канев/, Коларов, Добриков, Халил, Ангелов /62 Винков/, Кирилов.

ГОЛМАЙСТОРИ: 1:0 Али /4-автогол/, 1:1 Добриков /40/, 2:1 Васев /45/, 3:1 Дзита /58/, 4:1 Романов /73/, 5:1 Апостолов /90/.

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Али, Тилев, Коларов,, Кирилов /Б Гъл./.

ГЛАВЕН СЪДИЯ: Боян Славков /Пловдив/.

СТАДИОН: „Христо Ботев” /Враца/ - 750 зрители.

ОТЗИВИТЕ СЛЕД МАЧА:

СнимкаСтарши-треньорът на домакините Бойко Величков благодари на футболистите си за изразителната победа. Наставникът на врачани призна, че пробивите по фланговете са решили изхода на мача:

"Смятам, че победата ни е повече от убедителна. Тя дойде навреме и за да ни успокои. Благодаря на всичките си футболисти за играта. Наистина за мен беше удоволствие да гледам отстрани онова, което направиха, най-вече във фаза атака. Победата ни днес дойде след пробивите по крилата – Руслан Куанг и Владислав Романов, дублирани от Едоардо Дзита и Георги Пейчев свършиха огромна работа."

С тежка контузия обаче е нападателят Владо Иванов, който напусна терена принудително след малко повече от половин час игра:

"Контузията му е тежка – получи разтежение, от което ще се възстанова доста време. За съжаление, той токмо навлезе във формата, която искам, защото пропусна част от подготовката заради друга травма. Но това е част от футбола, така че се налага да се примирим и да потърсим негов заместник още в следващия мач", допълни Величков.

СнимкаДимчо Марков се чудеше какво да каже след крушението във Враца:

"Каквото и да кажа след 1:5 ще е малко...Не влязохме добре в мача и логично получихме ранен гол, а до 15-та минута можеше да получим и втори. После изравнихме играта и изравнихме. И когато трябваше да задържим, за да се приберем на почивката, получихме и второ попадение. След почивката грешките ни продължиха. След третия гол на домакините тръгнахме да обръщаме мача... и получихме още два гола! Ще се опитаме да останем в "Б" група, но не знам дали ще се получи. Досега не сме получавали 5 гола в един мач, не знам днес какво ни стана?!"

Старши-треньорът на гостите имаше претенции към реферите, тъй като според него третия гол на врачани бил след обратен тъч:

"Третият гол за домакините стана, след като съдията отсъди обратен тъч, т.е. тъчът беше за нас, а не за домакините. Но затова си има съдийски наблюдател, той да дава оценки! Наставникът на врачани Бойко Величков пък заяви, че съдията Боян Славков от Пловдив е бил перфектен и си пожела на мачовете на чужд терен на "Ботев" /Враца/ да се падат такива съдии, които дават равни шансове на отборите, а не толерират домакините."




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Ботев" Враца изпусна 3 точки срещу "Хебър"

Хебър и Ботев завършиха 1:1 в дербито на дъното на родния футболен елит. Срещата между последните два отбора от 11-ия кръг на Първа футболна лига се изигра на пловдивския стадион „Локомотив". Домакините поведоха с малко куриозен гол – Божидар Пенчев вкара директно от пряк свободен удар, след като изненада вратаря на гостите с шут от около 25 метра в..

публикувано на 06.10.24 в 17:19

Министър Глушков в Белоградчик за крос "Скалите"

Министърът на младежта и спорта Георги Глушков пристигна в Белогадчик за второто издание на  международния лекоатлетически крос „Скалите“.  За лекоатлетическото състезание Община Белоградчик е в партньорство с Еврохолд и Евроинс, като наградният фонд на кроса бе над 30 000 лева.  „Това състезание има своето бъдеще и аз съм сигурен, че ще го..

публикувано на 06.10.24 в 16:36

Убедителен старт на сезона за школата на "Локо" Мездра

Успешно стартират формациите от Детско-юношеската школа на Локомотив /Мездра/ и този сезон. Започна първенството и при най-големите - юноши старша възраст. В Мездра гостува отборът на Ленчо /Якимово/ , а  резултатът бе повече от категоричен - разгромна победа с 16:1. Родените 2010 година без проблем победиха набор 2011 на Ботев /Враца/ с 6:0...

публикувано на 06.10.24 в 16:18

Златни медали за сестри от Видин в Сърбия

Сестрите от Видин Никол и Нанси Николови прибавиха още два златни медала към богатата си колекция. Те спечелиха титлите от Международен турнир по джудо в сръбския град Бор. Нанси стана първа в категория до 22 килограма. А каката Никол се пребори за златото в категория до 32 килограма. По пътя към най-горното спъпало на почетната стълбичка тя победи три..

публикувано на 06.10.24 в 15:13

Три медала за талантлива видинчанка от турнир в Хисаря

Елеонора Ангелова, състезателка на видинския Спортен клуб по лека атлетика "Радуканови", завоюва пълен комплект медали от третото издание на лекоатлетическия турнир "Приключение" в Хисаря. Тя спечели титлата  в спринта на 200 метра с 29.99 сек. Заслужи  сребро на скок дължина с 4.27 метра и  бронз на щафета 100+200+300+400 м с отбора на домакините от..

публикувано на 06.10.24 в 15:01

Волейболен турнир събра отбори от две държави във Видин

Димитровденски волейболен турнир събра отбори от България и Сърбия във видинската спортна зала "Фестивална". Традиционното спортно събитие постави начало на проявите, включени в програмата на Община Видин за Димитровден. В турнира участваха момичета, родени 2010 и 2011 година. Организатори са Община Видин и волейболен клуб „Бдин-Вида“, а негови гости са..

публикувано на 06.10.24 в 14:56

"Кула-04" разгроми "Дуло" Видин

Отборът на ФК "Кула-04" победи тима на ФК "Дуло" Видин с 11:1 в среща от четвъртия кръг на Областна футболна група "Видин". „Мачът мина по протокол, убедителна победа. В момента сме на такъв етап, че се наслаждаваме на играта. Мога да кажа, че всичко ни се получава, четвърти кръг - четвърта поредна победа. Уважаваме противниците, играем, опитваме се да..

публикувано на 06.10.24 в 14:53