Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо месец не могат да намерят изчезнал мъж от Тошевци

Това е пътят, по който на 25 септември е тръгнал Милчо Митков, преди да изчезне
Снимка: Пламен Генчев

Днес ще ви разкажем една история, чийто край очакваме. Надяваме се, той да е щастлив, защото става въпрос за мъж, чиято съдба го подлага на тежко изпитание.

Близо месец 62-годишният Милчо Николов Митков от видинското село Тошевци, е в неизвестност. На 25-ти септември следобед, мъжът бил повикан от негов приятел- 42-годишния Тихомир Иванов, да отидат заедно до помпената станция в района, където Тихомир е помпиер. Тръгнали с конска каруца и когато стигнали мястото, между двамата възникнал конфликт и Милчо си тръгнал. 15 минути по-късно приятелят му също поел към селото, но нито настигнал възрастния мъж, нито го намерил по-късно Снимкавкъщи. Оказало се, че Милчо изобщо не се е прибирал, разказа за Радио ВИДИН съпругата му, Галина Владова:

"Мога да кажа само това, което знам. Видях го, че към 14:15 излиза с този негов приятел, към 16:30 той се върна, а мъжът ми го нямаше. Ходихме да го търсим още същата вечер- първо аз, Тихомир и още един съселянин с кола- не го намерихме. После с кметицата се обадихме в полицията, те дойдоха към 22 часа и наново претърсихме района до 2 часа през нощта.   
На сутринта дойдоха още хора и пак основно претърсихме района, и пак- нищо. Колко хора го търсиха- до ден днешен- нищо. Само язовирът остана... За мен, Тихомир е виновен. За другите може да не е, но за мен си остава такъв. Как можа да  вземе един човек на 62 години от вкъщи и да не го върне обратно? Ами ако е паднал там някъде и е умрял, ако му е станало лошо...
"

Снимка"Версиите са много", коментира изчезването на Милчо кметският наместник на Тошевци, Маргарита Велкова:

"Хората говорят, че се е загубил, повечето смятат, че някой го е убил... В началото се говореше, че е Тихомир, после се разбра, че е издържал детектора на лъжата... Иначе Милчо беше добър човек. Миналата година бе болен и след това трудно ходеше- не можеше да направи и десет крачки. Непрекъснато се возеше на каручката, до площада идваше за час и половина от вкъщи. Ако ме питате мен, аз не бих спряла търсенето му. Може и един месец всеки ден да се търси, но нещо да се открие, защото идва вече лошо време, ще започне да вали, пък и сняг тази седмица го дават... Не трябваше да спират. В четвъртък се изгуби, в петък го търсиха с куче, в Кученцето на Милчо продължава да чака стопанина сисъбота и неделя почиваха, понеделника тръгнаха и после пет дни никой не дойде. Човек така не се търси."

Полицейски служители ще продължат да претърсват района. От пресцентъра на полицията във Видин казаха, че Милчо Митков е обявен за местно издирване още на 26 септември. Няколко пъти в района е правено и масово издирване на изчезналия мъж. Обявен е за общодържавно издирване.

Има ли все още надежда у близките му и съселяните, че Милчо Митков ще бъде намерен, можете да чуете в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

В "Музикална зона": "..., а някой кара колело"

  Световен ден на велосипеда е. Тъкмо повод да се върнем, поне мислено, към това любимо занимание- карането на колело. А ако колоезденето е ваша страст, може би знаете, че то отлично се съчетава със слушането на музика. Особено на песни, посветени на велосипеда.  Оказа се, че велосипедът- тази страст, удобство, спортно хоби- вдъхновява много групи и..

публикувано на 03.06.24 в 09:00

"Музикална зона" в деня на незрящите: Тъмни очила и песен

“Добротата е език, който глухият може да чуе и слепите могат да видят! ” / Марк Твен / На 13 ноември се отбелязва Международния ден на слепите хора и Световния ден на добротата. Двата дни неслучайно са на една дата, защото отношението към различните изразява съчувствие и човешка доброта. Слепите хора се нуждаят от подкрепата на зрящите, а зрящите добри..

публикувано на 13.11.23 в 09:00

Грети Къшева: Бих посъветвала всички момичета да се усмихват!

Преди месец във Видин се състоя конкурсът "Мис и Мистър Северозапад 2023" . Титлата "Мис Северозапад" спечели 19-годишната Грети Къшева от Бяла Слатина. Тя е първа подгласничка на местния конкурс в родния град и факта, че не го печели, я надъхва да се запише за участие в "Мис Северозапад". Грети признава, че никога не е била фен на конкурсите за..

публикувано на 06.10.23 в 15:00

Видинчани благодариха на шампионката Йоана Георгиева с крупно дарение

Най-добрата българска състезателка по кану-каяк в момента - видинчанката Йоана Георгиева, получи неочаквана награда за своите постижения. Група видинчани събраха и дариха на световната шампионка в знак на признателност 10 000 лева.  2023-а е най-успешната засега година за Йоана Георгиева. Тя спечели два медала - златен и сребърен, от Световното..

публикувано на 28.09.23 в 11:37

В „Музикална зона" слушаме Джордж Бейкър Селекшън

    Нещо много приятно ще ни се случи на 11 септември преди обед! На прозореца ни почуква един бял гълъб. И тази птица, символ на чистотата  на човешката душа, ни припомня една популярна песен от 70-те години на миналия век.   "Una paloma blanca" и групата "George Baker Selection"  ще ни донесат  много настроение в септемврийския предиобед...

публикувано на 11.09.23 в 09:00

В Международния ден на театъра слушаме Тодор Колев в "Музикална зона"

Ако не ти е писано да си актьор или музикант, не ти остава друго, освен да се радваш на дарените с тези таланти. Един от хората, който ги притежаваше и който не спира да ни възхищава, е човекът с "опасния чар"- Тодор Колев. И в театъра, и в киното, и от телевизионния екран, и с неговите песни, в които се казва всичко за нас и за живота ни. Той..

публикувано на 27.03.23 в 09:00

"Музикална зона": Песни с красиви женски имена

В женския месец  слушаме песни с красиви имена на жени. Такива са песните и в днешната „Музикална зона“- песни на различни езици, посветени на различни женски имена. Марина, Наталия, Ирена, Анжела, Моника- имаме ги всичките в нашия екип, остава и да разберем какви са техните носителки. Знаейки името на човек, можем да разберем неговия характер, скрити..

публикувано на 20.03.23 в 09:40