Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Социално слаби в Берковица получиха от дарители пакети с храна за празниците

3
Снимка: Петя Генова

Акции за подкрепа на социално слаби хора бяха организирани в Берковица. 50 души от крайните планински села на общината – Котеновци, Черешовица, Лесковец и Бистрилица, получиха пакети с храна и плодове. Средствата бяха събрани от организационна група "Подари Коледна вечеря на пенсионер в нужда". 900 лева бяха събрани, включително и с дарения от чужбина. Ресторант в Берковица дари обяд и голяма празнична торта на възпитаниците на Дома за деца и младежи с умствена изостаналост. 40 души в нужда от Берковица получиха хранителни продукти от  граждански сдружение "Бъдеще за Северозападна България" на Бъдни вечер.

Няколко бяха и инициативите на Ротари клуб – Берковица. Те дадоха по 500 лева на четирите най-пострадали семейства от наводнението на 4 септември. 10 социално слаби берковчани получиха по 200 лева, а едно семейство – нови мебели.

Снимка: Петя ГеноваНа Коледа ротарианците организираха за втора година кампанията "Дарените от вас пари, Ротари ще удвои". Събраните средства отново ще отидат за подпомагане на нуждаещи се. Всеки дарител имаше възможност да запали свещичка и да си пожелае нещо хубаво за града и общината. На Стефанов ден акцията на организацията продължи – бяха раздадени 50 пакета с продукти, инициатива, която за ротарианците е дългогодишна традиция.

"Благодарим на хората, които приеха днешните дарения- вие ни помогнахте да погледнем по различен начин на живота и на това, което имаме. Благодарим ви, че бяхте истински и усмивките ви бяха примесени с благодарствени сълзи. Искахме днес да ви накараме да се почувствате специални, но вие ни казахте и показахте, че специален е този, който дава и помага. Няма да забравим днешния ден, няма да забравим и вас"– написаха на фейсбук страницата си от организационна група "Подари Коледна вечеря на пенсионер в нужда".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Школа по пеене обучава деца в село Ослен Криводол

Школа по пеене за деца се сформира към читалището в мездренското село Ослен Криводол .  Заниманията се водят от Невена Йончева - педагог, която свири и на различни инструменти. По време на първия урок учителят запозна децата с фолклорните области в България, със звученето на различни музикални инструменти, направи с тях упражнения за ритъм и..

публикувано на 04.07.24 в 15:41

Центърът за домашни грижи във Видин продължава дейността си

Продължава дейността на Центъра "Домашни грижи" във Видин , който предоставя интегрирани здравно-социални услуги. Открит е през 2020 година и е един от седемте в Северозапада, създадени като иновативен модел по проект на БЧК в партньорство с Министерството на здравеопазването, Министерството на труда и социалната политика и Норвежка асоциация на..

публикувано на 04.07.24 в 15:07

Две деца са обгазени при пожар в Монтана

Две деца са обгазени при пожар в жилищен блок в Монтана. Те са приеми в болница без опасност за живота. Огънят е пламнал около 9.30 часа днес в жк "Изгрев", блок 6. Той е тръгнал от апартамент на последния етаж. В последствие е обхванал и таванското помещение. В апартамента са били деца на 2 и 4 години. "Видях, че пуши покривът и след малко..

публикувано на 04.07.24 в 14:57

В Кула организират концерт, посветен на хумора

Днес, 4 юли, самодейците от Народно читалище "Просвета 1882"- град Кула ще представят празничен концерт, посветен на хумора, песните и танците.  Хумористичната програма е изпълнена с много музика, танци, песни, забавни скечове и хумористични авторски миниатюри. Тази година концертът ще се проведе под наслова "Кулски закачки".  В празничния концерт ще..

публикувано на 04.07.24 в 13:00

Възстановено е движението между Лом и Козлодуй

Възстановено е движението по път II-11 Лом – Козлодуй в района на Горни Цибър , съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". То беше ограничено заради катастрофа, като трафикът се пренасочваше по обходни маршрути.

публикувано на 04.07.24 в 12:40

Учениците от ППМГ "Екзарх Антим I" - Видин получиха свидетелства за основно образование

На тържествена церемония във видинската  Профилираната природо-математическа гимназия "Екзарх Антим I"  седмокласниците получиха своите свидетелства за завършено основно образование. Те получиха и грамоти за отлични резултати, за периода пети-седми клас. Директорът на гимназията Ивайло Милушев поздрави учениците за отличното представяне:..

публикувано на 04.07.24 в 12:29
Проектът за новото спортно съоръжение беше представен на младежки форум във Видин.

Проект предвижда изграждането на баскетболно игрище във Видин

Баскетболно игрище ще бъде изградено във Видин в Крайдунавския парк, в участъка между Речна гара и Колодрума. Това каза заместник-кметът на Общината Десислава Тодорова . Решението е взето, след като в общинската администрация е получена подписка от повече от 500 младежи за изграждането му. "Общината финансира проектирането на инвестиционен..

публикувано на 04.07.24 в 11:59