Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наградиха победителите в конкурса "Магията любов" във Видин

7
Снимка: Десислава Андреева

Рисунката на 11-годишната Тоника Вакова от СОУ "Св. Св. Кирил и Методий" спечели първото място във възрастовата група до 14 години в конкурса, организиран от видинската регионална библиотека "Магията любов". Във втората възрастова група победител е 18-годишният Мартин Стоичков, също от училището по изкуства във Видин. Второто място в двете възрастови групи заеха Виктор Върбанов, на 8 години от ОУ "Св. Климент Охридски" и 17-годишната Памелина Богомилова от СОУ "Св. Св. Кирил и Методий" във Видин. На трето място се класираха Глория Маркова от СОУ "Любен Каравелов" и Валентина Иванова, на 16 години от СОУ "Св. Св. Кирил и Методий". 

СнимкаПризовите места в другата категория "Есе, разказ или стих" в двете възрастови групи са за Мария Бойчева от ОУ "Иван Вазов" и за Гергана Маринова, на 17 години от ПГТ "Михалаки Георгиев". Вторите места заеха Никол Ненова- ученичка в СОУ "П.Р.Славейков" и Боян Стоянов, също от ПГТ "Михалаки Георгиев". На трето място се класираха Людмил Венчов- третокласник от училището в гр. Грамада и 15-годишната Теодосия Микова от ПГТ "Михалаки Георгиев" във Видин.  

Конкурсът "Магията любов" се провежда във Видинската регионална библиотека за втора поредна година, по повод деня на влюбените. Тази година участие взеха общо 132 деца със 148 рисунки. 15 участници се състезаваха в категорията "Есе, разказ или стих". Литературните произведения бяха оценени от учителя по български език и литература в СОУ "Св. Св. Кирил и Методий" Юлия Петкова и от главния библиотекар Тодор Младенов. Съставът на журито, оценило рисунките от конкурса, включва художника Маргарита Радославова, както и други библиотекари от видинската библиотека.

СнимкаНай-много гласове в социалната мрежа за рисунката си получи Ивайло Борисов, който взе сладкото изкушение, специално предоставено за победителя от видинска сладкарница.

СнимкаЗа всички участници имаше грамоти. Такава получи и 5-годишният Владимир Цветанов Цветков - възпитаник на ЦДГ "Желязко Попниколов" във Видин.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Полицията започна операция срещу купуването на гласове във Видинско

Превантивна полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, провеждат днес служителите на Областната дирекция на МВР-Видин, съобщават от полицията. Акцията е започнала тази сутрин на територията на видинското районно управление. Полицейските действия са насочени към профилактиране на активния..

публикувано на 03.10.24 в 11:36

Мъж от Берковица е задържан за побой над майка му

Жител на берковския квартал „Раковица“ е задържан за причиняване на средна телесна повреда при нанасяне на побой над майка си , съобщават от полицията.  Сигналът за престъплението постъпил на вчера, 2 октомври, в 19:35 ч. в Районното управление в града.  Криминалистите установили, че докато гостувала в дома на дъщеря си през деня в същия..

публикувано на 03.10.24 в 10:39

Полицейска акция срещу купуването на гласове се провежда в Бяла Слатина

Специализирана полицейска операция по противодействие на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите се провежда на територията на град Бяла Слатина , съобщиха от полицията. Седем екипа на Районното полицейско управление, с екипи от Жандармерията, извършват масови проверки в града срещу купуване на гласове . Проверяват се частни..

публикувано на 03.10.24 в 10:00

Стожери на българския език гостуват в Монтана

В Монтана организират среща-разговор с професор Румен Стоянов - поет, писател, дипломат, университетски преподавател и преводач на Маркес и Борхес, както и с Йордан Атанасов , главен редактор на вестник "Литературен глас". Модератор на срещата е писателят Мартен Калеев . "Това са двама човека, които със своята биография могат да се наредят..

публикувано на 03.10.24 в 09:36

Къща изгоря в Динковица

Къща е напълно изгоряла в село Динковица. Пристигналите на адреса два екипа на видинската пожарна служба потушили пламъците. Причината за пожара е небрежност при боравене с открит огън. Спасени са домашните животни на стопанина.

публикувано на 03.10.24 в 09:00

Тече конкурс за ръководство на видинската болница

Д-р Ивета Найденова е единственият кандидат, допуснат до финалния етап по конкурса на Министерството на здравеопазването за изпълнителен директор, представител на държавата в съвета на директорите, на видинската МБАЛ "Св. Петка". Д-р Найденова управлява лечебното заведение от 2020 година и ако премине успешно третия етап на конкурса, който е събеседване,..

публикувано на 03.10.24 в 07:39

Във Враца обсъждат по-строг контрол на тротинетките

Предстои обществено обсъждане дали да се изземват и задържат индивидуални електрически и самобалансиращи превозни средства при установяване на нарушение от страна на водачите им. Това предвижда промяна в Наредба за организацията и безопасността на движението и дисциплината на водачите на превозни средства и пешеходците в община Враца. Документите заедно..

публикувано на 03.10.24 в 07:30