Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Областната футболна група на Видин стартира на 21 март

Снимка: Радио Видин

Пролетният полусезон на Областната "А" футболна група на Видин ще започне на 21 март, бе решено на работно съвещание с ръководителите на отборите участници в Областните първенства, което организира Областният съвет на БФС.

"Всяка година по това време правим работно съвещание с ръководителите на отборите, за да уточним всички детайли по организацията и провеждането на всички първенства, които администрира Областният съвет на БФС. Заседанието бе насочено предимно към представителите на мъжката Областна група. Пролетния дял при тях ще започне на 21 март, който е работен ден и заради това някои от срещите ще се играят на 22 март. Ще се изиграят 9 кръга и трябва да приключим на 16 май. Няма да има междинни кръгове като идеята е да приключим преди абитуриентските балове. При юношите старша възраст ще се изиграят 7 кръга, като започваме на 28 март и завършваме на 10 май. Децата започват на 8 и 9 април, а Футбол 7 и Футбол 9 ще започнат най-вероятно покрай Великден и ще приключат на 16 май. Проблем при най-малките е, че само във Видин има задължителните за техните мачове врати с размер 5х2 метра. Сега БФС разработва една програма, по която сме дали заявка за няколко комплекта, за да изнесем част от турнирите за Футбол 7 и Футбол 9 в други селище от нашата област- Ружинци, Кула, Белоградчик, Брегово, Грамада, Арчар.", каза за Радио Видин председателят на ОС на БФС Видин Иво Марков.

По време на съвещанието са уточнени изискванията за провеждане на футболните срещи.

"Има някои пропуски по отношение на охраната, организацията, поставянето на ленти, които са задължителни там, където не е футболен стадион, имаме забележки и за медицинските, има и наказания на футболисти, които са останали от есента. Проблеми има и с домакинствата на някои от отборите, които ремонтират базите си. "Балкан" Белоградчик ремонтира стадиона си, очаква се сега в Ружинци и Дреновец да се правят два стадиона с евросредства, в Ново село също стартира ремонт на базата и ще трябва да търсим варианти за изиграването на домакинствата. Приехме също всички новини, решения, наказания, промяна на срещи да бъдат публикувани на интернет страницата на БФС. Направили сме и страница за съдиите.", добави Иво Марков.

Няма отказали се от участие в първенствата отбори. 10 отбора са в Областната мъжка футболна група. Желанието на Областния съвет на БФС групата да се увеличи с поне още два тима.

"Трудно е заради безпаричието, демографските проблеми и миграцията в нашата област. Да се надяваме, че Община Видин ще обърне поглед и към по-малките населени места в общината. Моята идея е да търсим начин за възстановяване на футбола в Златорожието, защото навремето футболната сила е била основно там- Покрайна, Капитановци, Кошава, Кутово, Антимово, Сланотрън... Моите усилия ще бъдат насочени именно натам, с каквото мога да помагам, за да възстановим футбола в по-малките населени места. Бих добавил още Иново, Буковец и други в община Видин. Трябва да има спорт.", обясни още председателят на Областния съвет на БФС.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Видински деца впечатлиха с футболните си умения на турнир в Унгария

Деца от спортното социално училище Видин към Фондация "Реал Мадрид" участваха в тазгодишното издание на демонстративния футболен турнир "Копа Алма" . Домакин на 5-дневното събитие беше Академия "Пушкаш" в Унгария , разказа Светлина Вълчева , координатор за Видин към испанската фондация: "Тези прекрасни деца бяха с треньори и представиха достойно..

публикувано на 03.07.24 в 13:51

Турнир по волейбол за празника на полицията във Враца

Отборът на затвора спечели волейболния турнир, организиран от СК Спартак в чест на професионалния празник на полицията – 5 юли. Шампион стана командата на ГДИН от мястото за изтърпяване на наказания край Враца, следвана от РСПБЗН. Трети се наредиха волейболистите от РУ на АЕЦ „Козлодуй", а четвърти са ченгетата от участъка в „Дъбника". Последни в..

публикувано на 03.07.24 в 13:17

"Монтана" с първа победа при Калпаков

Футболистите на "Монтана" победиха с 2:1 "Пирин" на собствения им терен в Благоевград. Това бе първи успех за монтанци от лятната подготовка и първа победа за новия наставник Тенчо Калпаков, който пое отбора в неделя. "Пирин" вкара ранен гол още в 4-та минута. В 14-та, след пробив по дясното крило, Стивън Кирилов изравни 1:1. На почивката..

публикувано на 03.07.24 в 12:09

Сребро и бронз за врачанки от шампионат по лека атлетика

Александра Петрова от Враца  стана вицешампион на България по лека атлетика по време на националния шампионат при 16-годишните. Дъщерята на кмета на село Згориград Ангел Петров завърши втора на висок скок. Талантливата атлетка, която на 12 юли навършва 14 г., преодоля 155 см в сектора. Сребърното отличие беше гарнирано с ново най-добро лично..

публикувано на 02.07.24 в 15:45

Видинчанка заслужи най-много титли от Националния шампионат по лека атлетика

Видинчанката Кристен Радуканова спечели четири златни медала от Националния шампионат по лека атлетика за мъже и жени във Велико Търново.  На стадион „Ивайло“ Кристен спечели титлата в спринта на 100 метра с личен рекорд 11.55 секунди. Тя бе без конкуренция и на 200 м с време 23.74 сек. Заедно със своите съотборнички от СК "Атлетик" София Радуканова..

публикувано на 01.07.24 в 16:14

Успешен форум за атлетите от Мездра

Поредно успешно представяне записаха атлетите от Мездра. В бягането на 800 метра в Търново Мартин Иванов запази титлата си с 1:50.10, Димитър  Панделиев бе втори с 1:50.53 срещу 1:50.65 на Мартин Балабанов от Атлет Мездра. В бягането на 5000 м за жени Милица Мирчева (Атлет – Мездра) стана убедителна шампионка в горещото време с 16:37.09 мин,..

публикувано на 01.07.24 в 16:06

Ботев (Враца) стартира подготовка в Етрополе

Футболистите на врачанския Ботев направиха първа тренировка в Етрополе.  Старши-треньорът Тодор Янчев заведе възпитаниците си на тренировъчен лагер в планинския град. Врачани усилено ще се подготвят в Етрополе с двуразови тренировки всеки ден до 6 юли. От спортно-техническото ръководство обещаха да се мобилизират и обединят силата, стратегията и духа..

публикувано на 01.07.24 в 15:52