Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Видабаскет" загуби у дома от Икономическия университет на Варна с 64:87

4
Атакува Теодор Киров
Снимка: Росен Ракаджиев


Гостите спечелиха първата топка и отбелязаха първите две точки, дошли от кош на Станислав Цонков. Алекс Уандие веднага върна за "Видабаскет" с точен удар от средно разстояние. През почти цялото първо полувреме от срещата видинският тим удържаше баланс както в точките, така и в игровото самочувствие и не позволи на варненци да разчитат на лесен успех (първа четвърт 25:23; втора четвърт 38:48; трета четвърт 54:72). В последната четвърт обаче, след излизането за по 5 лични нарушения на трима от основните играчи на "Видабаскет", добре окомплектованият и с дълга резервна скамейка отбор на Икономическия университет на Варна прегази нашите юноши и завърши мача със сериозна преднина 64:87.

"По принцип бяхме неспокойни, защото всички отбори, с които сме равностойни в класирането, загубиха мачовете си тук. А и нашият мач беше доста тежък до към 27-мата минута. Искам да поздравя домокините за представянето им в този сезон. Видинчани успяха да бият силни и добре комплектовани отбори, с което направиха първенството в група "А" доста по-интересно", коментира старши треньорът на гостите Петко Делев.

"Не можахме да зарадваме привържениците на "Видабаскет" с една хубава победа над най-силния отбор в групата... Но класата е различна. И габаритите също... Те имат с 20 борби повече от нас! Те играят по-твърд, по-мъжки баскетбол.

Видабаскет загуби у дома от Икономически университет Варна с 64:87, Снимка: Росен РакаджиевНашите момчета са млади. Петима от отбора играят Лигата. Четирима от тях видяхте. Петият не е дошъл- Николай Николов, само защото е контузен. Да влизат играчи от по-горния ешалон в нашата група не ми се вижда редно, но това е... Поздравявам гостите за победата. Нека вървят напред. Дано и ние да доживеем времето на финансово спокойствие, за да можем да подсилим отбора с двама-трима опитни играчи, край които пълноценно да се изяват нашите талантливи млади момчета. Защото за тях е трудно да се справят срещу ръста, опита и самочувстието на един Саша Топчов например. С този състав варненци спокойно могат да играят и в горната Лига и няма да са последни", коментира старши треньорът на "Видабаскет" Николай Колев.

За "Видабаскет"
: Калоян Петров- 17 точки; Алекс Уандие- 9; Кирил Атанасов- 3; Теодор Киров- 19; Теодор Николов- 5; Радослав Колев- 11. В срещата взеха участие ветеранът Александър Михайлов и юношите Пламен Станков, Борис Радоилов, Тихомир Веков, Румен Тодоров и Марио Стоянов.

За Икономически университет Варна: Денислав Вутев- 6 точки; Станислав Цонков- 9; Антон Диков- 8; Саша Топчов- 15; Ангел Пейчинов- 9; Ангел Нацкин- 20; Ивайло Тодоров- 11; Хакан Сербезов- 7; Георги Янков- 2.

Отборът на Икономическия университет на Варна, с 15 успеха и 3 поражения, е на трето място, но с мач по-малко от "Чавдар" Троян и "Академик" Благоевград, които са отпред с баланс 15-4.

"Видабаскет" Видин остава на седмото място, с 9 победи и 9 загуби. Последни в таблицата са момчетата от третия варненски тим- "Академик".

На 5 април "Видабаскет" гостува на "Делфин" Бургас. А на 19 април е последната за редовния сезон домакинска среща, когато във видинската спортна зала "Фестивална" приемат отбора на "Академик" София.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Таран от "Етър" ще води атаката на "Ботев"

Централният нападател на Етър Иван Василев премина в редиците на врачанския Ботев.  Новината съобщиха „болярите", според които за голмайстора им е платена известна сума.  Освен финансовия приход Етър запазва правата върху процент при следващ трансфер на 23-годишния нападател. Това е второто ново попълнение в тима на Тодор Янчев.  Преди дни зеления..

публикувано на 25.06.24 в 18:25

Състезател от Враца в борба за бронз от европейското първенство

Състезателят на врачанския клуб по борба „Ботев 93" - Калоян Иванов, стигна до битка за бронза на европейското за кадети. Надпреварата се провежда в сръбския град Нови Сад.  Калоян тръгна мощно в категорията си като тушира  германеца Лени Вернер при 48-килограмовите на класическия стил.  На полуфинала обаче врачанинът бе спрян от руснака Николай..

публикувано на 25.06.24 в 18:23

Цанко Цанков планира да постави световен рекорд от Видин

Българският маратонец и шампион по плуване в открити и студени води Цанко Цанков ще опита да постави нов световен рекорд . В Деня на съединението 6 септември ще плува без прекъсване 100 километра в река Дунав от Видин до Козлодуй . Това обяви днес неговият треньор Николай Илиев : "100 километра плуване по правилата на Световната федерация, което..

публикувано на 25.06.24 в 15:38

"Монтана" остана без треньор

Футболният тим на Монтана остана без треньор. Петър Колев напусна по взаимно съгласие. С него си тръгна и единият от помощниците му Светлан Кондев. Решението бе обявено днес. Това стана ден преди "монтанци" да заминат на лагер в Банско. За сега отборът ще бъде воден от досегашните помощници на Колев Христо Захариев и Христо Стаменов. Петър Колев дойде..

публикувано на 24.06.24 в 17:20

Плувци от Враца с 10 медала при ветераните

Най-новият спортен клуб във Враца – "Ботев Враца" ветерани, се прибра с тежък багаж от Варна. През почивните дни в морската столица се проведе състезание за бивши спортисти, на което плувците от града под Околчица спечелиха 10 призови класирания.  Над всички се открои председателят на клуба Емил Петров. Заместник-административният ръководител на..

публикувано на 24.06.24 в 11:36

Един нов в "Ботев" Враца и много спекулации

Много спекулации и един нов привлечен – това е резултатът от подготовката на врачанския Ботев след 7 дни. Защитникът на Черно море Мартин Дичев премина в лагера на врачани през последните дни. Бранителят идва като свободен агент от „моряците". Различни издания изпратиха в Ботев и Симеон Мечев. Синът на фолк фурията Малина до скоро беше футболист на..

публикувано на 23.06.24 в 14:53

"Монтана" направи равен в първата си проверка

"Монтана" завърши 2:2 в контролната среща с дубала на "ЦСКА 1948". Мачът се игра вчера, преди обяд, в Етрополе.  В рамките на четири минути преди края на първата част двата гола за монтанци вкара Илия Русинов. Първият след пас на Даниел Кабанелас, а вторият след асистенция на Виктор Добрев, който е юноша на Левски /София/ и кара пробен период...

публикувано на 23.06.24 в 10:49