Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Водата от три чешми във Врачанско е негодна за пиене

Снимка: Радио ВИДИН

Водата от три водоизточника във Врачанско не е годна за пиене. Това съобщават от Община Враца. Водоизточниците са при басейн "Лидо Венеция" /с. Згориград/, изворът, находящ се преди входа за с. Згориград  и Трудовашката чешма. Регионалната здравна инспекция във Враца е извършила лабораторен контрол на проби, които са показали, че водата съдържа коли форми и не е годна за пиене.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Откриха близо 14 000 кутии с контрабандни цигари при проверки на Дунав мост 2

Голямо количество цигари с български акцизен бандерол са открити в товарна композиция на Дунав мост 2 Видин-Калафат , съобщиха от Агенция "Митници". Товарният автомобил, управляван от българин, превозвал хладилници за Белгия. Рентгенов контрол в товарното помещение показал зона с различна плътност. При щателната митническа проверка митническите..

публикувано на 19.09.24 в 11:45

Полицията задържа жител на Белоградчик

21-годишен жител на Белоградчик , управлявал лек автомобил под въздействието на наркотично вещество , е задържан снощи в полицейския арест за срок до 24 часа. Късно вечерта в града на скалите униформени спрели за проверка автомобил с видинска регистрация. При тестване с техническо средство пробата на водача реагирала положително на амфетамин. Мъжът дал..

публикувано на 19.09.24 в 11:30

Ясни са кандидатите за кмет на село Габровница

Бивш кмет и загубил изборите, отново влизат в битка за монтанското село Габровница . Две партии издигнаха кандидати за вота на 20 октомври. Рангел Иванов и Ваня Методиева са кандидатите за кмет на село Габровница. Иванов е издигнат от партия на Зелените, а Методиева от МК ГЕРБ /СДС и БНД/. На вота през миналата година Иванов спечели..

публикувано на 19.09.24 в 10:44

Партии не се разбраха за секционни избирателни комисии в община Монтана

Спор за ръководно място в секционните избирателни комисии в село Габровница и квартал "Кошарник" провалиха консултациите за извънредните парламентарни избори на 27 октомври в община Монтана. От "Възраждане" поискаха на 27 октомври да имат заместник-председател в избирателни секции 64-та в Габровница и 55-а в квартал "Кошарник" в Монтана.  Според..

публикувано на 19.09.24 в 09:59

Изложба припомня емблематичните производства на Видин

Регионалният исторически музей във Видин ще представи изложбата „Промишлеността на видински окръг в периода на социализма“. Идеята е чрез фотографии и предмети от продукцията на заводите в региона да се припомни на едни и да се дадат нови знания на други за близкото минало, каза историкът от институцията  Петя Иванова , по чиято идея се прави..

обновено на 19.09.24 в 08:20

Полицаи раздаваха листовки в Монтана в Европейския ден без жертви на пътя

10 души са загинали по пътищата  в област Монтана от началото на годината. Полицаи раздаваха листовки на шофьорите в Европейския ден без загинали на пътя. Мотото на кампанията е „Остани жив! Пази живота!". На булевард в центъра на Монтана полицаи раздаваха листовките, с които да се популяризира основното послание за намаляване на жертвите при..

публикувано на 19.09.24 в 07:37

Снимката на 18 септември 2024 година

23 747 468,06 лева безвъзмездно европейско  финансиране  ще получат двата индустриални парка в гр. Видин, съобщават от Областния информационен център (ОИЦ) . Безвъзмездната финансова помощ за държавния Индустриален парк  Видин е 1 293 497.78 лева, а за частния Индустриален парк "Видин-юг" е 22 453 970.28 лева.  Министерският съвет разреши на..

публикувано на 18.09.24 в 18:05