Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Монтана победи Локомотив /Пловдив/ с 2:0

4
Снимка: Любо Андреев


Монтана победи Локомотив /Пловдив/ с 2:0. Срещата бе от 7-ия кръг на "А" група.

В 7-ата минута Мотнана откри резултата. Асен Георгиев стреля от фаул, вратарят Ел Харуби изби топката, която попадна в Йордан Тодоров. Защитникът на Монтана отново стреля, стражът на Локото изби топката във въздуха, там Атанас Илиев се пребори, централният защитник на домакините намери Сергей Георгиев, който прати коженото кълбо в мрежата на пловдивчани. Голът вдъхна доверие на домакините, които владееха топката. Удар на Балдовалиев с глава мина над напречната греда. В 27-ата минута Йордан Тодоров стреля по диагонала, но право в ръцете на Ел Харуби. В ответната атака Карагерен се откъсна по десния фланг, пусна топката в наказателното поле, но вратарят на монтанци Христов Иванов го изпревари и му я открадна от краката. Сергей Георгиев можеше да се разпише още веднъж, но ударът му от 20 метра бе право в ръцете на стража на "смърфовете". В 32-рата минута група закъснели фенове от Локомотив успяха да нахлуят на стадион "Огоста" и се получи спречкване с полицаите. До по-сериозен инцидент обаче не се стигна и групата на гостуващата агитка се увеличи на 100-ина души. В същото време пък Атанас Илиев стреля силно, но вратарят на "смърфовете" отново реагира. В 36-ата минута главният съдия Цветан Кръстев пък отмени гол заради засада на Мартин Камбуров. 

Второто полувреме започна с тотален натиск на Локомотив. При едно мелле Камбуров можеше да се възползва от ситуацията, но Христо Иванов улови топката. В 56-ата минута монтанци имаха претенции за дузпа за нарушение в наказателното поле срещу Георги Пашов. Минута по-късно Локомотив остава с човек по-малко за втори жълт картон на Боне. Численото неравенство обаче не се отрази на играта на гостите. В 77-ата минута Димо Бакалов проби по левия фланг, изведе Дефо, който от малък ъгъл стреля, но Христо Иванов изби в корнер. В четвъртата минута от даденото продължение Монтана стигна до втори гол, Здравко Лазаров овладя топката по левия фланг, технично прехвърли защитата на гостите към Йордан Тодоров, който свали топката и на празна врата Станислав Генчев вкара за крайното 2:0.

Ферарио Спасов, старши треньор на Монтана:

"Заслужена победа за Монтана, която не дойде никак лесно срещу един мотивиран отбор с добри изпълнители. След колебливото първо полувреме за наше щастие успяхме да вкараме гол. Справиха се отлично защитата и вратарят ни. През втората част изиграхме мача тактически правилно, като затворихме играта и стигнахме до гол в 94-ата минута. Радвам се, че момчетата се справиха, като спечелихме три точи във важен за нас психологически момент. Това бе мач, който трябваше на всяка цена да спечелим. Момчетата го направиха с голямо желание и мотивация".

Петър Пашев, помощник-треньор на Локомотив /Пд/:

"Загубихме мач, който не заслужавахме да загубим. Получихме гол от статично положение, което се случва за първи път. Не успяхме да се възползваме грешките на Монтана. През втората част останахме с човек по-малко, но това не си пролича на терена. Не мога да коментирам отменения гол на Мартин Камбуров за засада. Казаха ми, че на записа е нямало такава. Но в крайна сметка резултатът е 2:0. Аз лично не очаквах тази загуба, защото държахме инициативата през по-голямата част от мача."




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Световният рекорд на Цанко Цанков е признат

Две седмици след историческото плуване на Цанко Цанков от 120 километра без спиране в река Дунав, днес сутринта постижението беше официално ратифицирано от авторитетната Асоциация за световни рекорди (OWR). От организацията изпратиха на Цанков сертификат за автентичност и поздравления за успеха на 19 септември.  В него пише, че плуването е било по..

публикувано на 04.10.24 в 16:41

Срещу неудобен съперник започва участието на Монтана в Адриатическата лига

Баскетболистките на Монтана започват участието си в Адриатическата лига при жените.  В събота тимът на Преслав Пешев гостува на Цинкарна /Целе/, който е три пъти шампион на Адриатическата лига и за мнозина е най-класния отбор в първенството.  "Не си спомням победа в Целе, възможно най-трудният съперник. Предвид обаче амбициите, които заявяваме този..

публикувано на 04.10.24 в 15:26

Траялният офроуд дебютира в Северозападна България

В бойчиновското село Мърчево ще се проведе през почивните дни състезание по траялен офроуд. За първи път подобен вид автомобилно състезание ще има в Северозападна Българи, каза кметът на община Бойчиновци Светлин Сретениев. "Двама ентусиасти от Мърчево, Теодор и Иван, и едно младо момче, което е от Монтана, казва се Калоян, направиха среща..

публикувано на 04.10.24 в 15:14

Феновете на Ботев с безплатен превоз за гостуването в Пловдив

Фенове на Ботев /Враца/ се организират да подкрепят любимците си по време на следващия им мач.  В неделя тимът на Христо Янев гостува на Хебър /Пазарджик/, като срещата от програмата на 11-ия кръг на Първа футболна лига ще се изиграе на пловдивския стадион „Локомотив". Фенклубът на врачани организира безплатен превоз за срещата, текат и записвания...

публикувано на 04.10.24 в 14:51

Берковският клуб "Върколак" - шампион по ММА

С шест медала и отборна купа се завърна берковският  клуб "Върколак"  от  Държавния личен шампионат по ММА. Надпреварата се проведе н а 27-28 септември в град Горна Оряховица, а у частие взеха клубове от цялата страна.  При голяма конкуренция отборът на клуб "Върколак" от Берковица спечели 6 медала – 2 златни, два сребърни и два..

публикувано на 03.10.24 в 17:55

Съдия от професионалния футбол за мача на "Бдин" с "Локо"

Владимир Кирилов от Плевен, който ръководи мачове във Втора лига, е определен за главен съдия на дербито от 6-ия кръг на Северозападната Трета лига между "Бдин" Видин и "Локомотив" Мездра. Странични съдии ще бъдат Мартин Мачев, също от Плевен, и Венцислав Банчев от Ловеч. Четвърти съдия - Петър Иванов от Монтана, делегат на мача Бойчо Бойчев от Враца...

публикувано на 03.10.24 в 13:33

"Локомотив" (Мездра) завърши наравно в приятелска среща

2:2 е крайният резултат от изиграната приятелска среща в Тетевен между аматьорския национален отбор на България и третодивизионния "Локомотив" (Мездра) .  Селекцията на националите бе водена от Емил Велев, с помощници Валери Свиленов и Атанас Апостолов. Те поведоха с 2:0 до края на първото полувреме. Първия гол реализира Василийе Милованович,..

публикувано на 03.10.24 в 13:19