Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Информацонното турне „Правата на младите хора в Европа” пристига във Видин

Видин, площад Бдинци
Снимка: Ваня Минева

Европейският потребителски център, който е към Комисията за защита на потребителите, организира информационно турне под мотото „Правата на младите хора в Европа”. То ще се проведе между 5 и 8 октомври във Видин, Свищов и Плевен. В него ще се включат и представители  на Комисията за защита на потребителите, EURES (Мрежа от европейски служби по заетостта, която се координира от Европейската комисия), Центъра за развитие на човешките ресурси, Европейския иновационен и информационен център и Европейския информационен център EUROPE DIRECT - София.

"Във Видин ще бъдем на 5 октомври, като ще разположим своя щанд с информационни материали на пл. „Бдинци” между 16,30  и 19 часа. Идеята е да запознаем хората какви са правата им като потребители в Европейския съюз, как могат да си потърсят работа зад граница и да са сигурни, че няма да ги излъжат в офертите и за какво да внимават, когато пътуват и почиват в чужбина, за да не си развалят настроението. Освен информация и консултации, ще има и забавни игри с награди." -  заяви Соня Спасова от Европейски потребителски център.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
МБАЛ-Мездра

Болницата в Мездра предлага стипендии на бъдещи медици

Многопрофилна болница за активно лечение - гр. Мездра („МБАЛ - Мездра“ ЕООД) предлага възможност за финансиране на обучението на студенти и кандидат-студенти по специалност „Медицина“, обучаващи се във висши учебни заведения на територията на страната, съобщават от Общината. Лечебното заведение ще заплаща  всички семестриални такси, ще осигури п..

публикувано на 14.06.24 в 14:35

Шести блок на АЕЦ "Козлодуй" спира за планов ремонт

На 15 юни 2024 г. ще бъде спрян за изпълнение на планови превантивни ремонтни дейности шести блок на АЕЦ „Козлодуй” поради констатирани в процеса на експлоатация неизправности на маслената система на блочния трансформатор 24/400kV (неядрената част на блока), както и индикации за пропуск на топлоносител в парогенератор, съобщават от централата...

публикувано на 14.06.24 в 14:28

Протестиращи блокират път заради движението на тирове през Петрохан

Над 100 души се очакват да излязат на протеста срещу намерението на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) от понеделник през прохода „Петрохан“ да бъде пуснат тежкотоварният трафик. Протестът е обявен за днес, в 18.30 часа, в местността Чапраза , на разклона за Вършец Заради строителството на високоскоростния път Ботевград - Видин от понеделник..

публикувано на 14.06.24 в 14:00

Видинската математическа гимназия връчи дипломите на зрелостниците

Тържествена церемония по връчването на дипломите за завършено средно образование се състоя в двора на видинската математическа гимназия.  Общо 76 ученици от ППМГ "Екзарх Антим Първи" получиха своите дипломи. От тях 31 са с отлични оценки на матурите. На тържеството присъстваха родители, официални гости от Община Видин, областна администрация,..

публикувано на 14.06.24 в 13:10

30 търговци и производители ще участват във фермерски пазар във Враца

Традиционен фермерски пазар ще се проведе утре, 15 юни, във Враца . Жители и гости на града ще могат да опитат и закупят ръчно изработени и био продукти, алкохолни и безалкохолни напитки и да се запознаят с автентични занаяти. Идеята е да се насърчи българското производство, каза Николай Николов , експерт "Връзки с обществеността" към Общината: "В..

публикувано на 14.06.24 в 13:00

Шофьор на камион пострада при катастрофа в община Якимово

Водач на товарен автомобил е пострадал при пътно-транспортно произшествие с тир на територията на община Якимово, съобщават от полицията в Монтана. Инцидентът е станал вчера, 13 юни, около 16:20 часа край село Долно Церовене . 46-годишен шофьор при управление на влекач с прикачено полуремарке, собственост на монтанска фирма, при излизане от земен път,..

публикувано на 14.06.24 в 11:31

Козлодуй е домакин на национален мотосъбор

Национален мотосъбор започва днес, 14 юни, в град Козлодуй . Той е традиционен и се провежда за 17-та поредна година година. Организатор на събитието е козлодуйският мотоклуб "MC Nuclears" с подкрепата на местната Община. Надяваме се на хубаво време и посещение от много хора, каза за Радио ВИДИН председателят на мотоклуба Калин Цветков : "От..

публикувано на 14.06.24 в 10:59