Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пилоти на "Старт Н" Криводол триумфираха на писта "Дракон"

Снимка: Радио ВИДИН

Пилотите на Старт Н /Криводол/ Светослав Манастирски с Мицубиши Лансър Ево 9 и Емил Минчев със Субару Джъсти заеха първите две места в клас до 3500 кубика на затворен маршрут на писта "Дракон" край село Калояново. Трети е Георги Петров от Вромос /Бургас/. Последното за годината състезание трябваше да е на писта София, но "Дракон" прие надпреварата през почивните дни.

В генералното класиране на кръга в клас "Макси" Светослав Манастирски е трети. Пред него са Пламен Камбуров и Илия Царски, и двамата с Мицубиши Лансър Ево 9. Неговият съотборник Емил Минчев със Субару Джъсти се представи повече от добре на "Дракон". В клас до 3500 кубика Минчев, който е трикратен шампион в рали кроса, завърши след Манастирски. Колата на Минчев е само 1600 кубика, но заради подобренията той кара при най-мощните автомобили. В генералното класиране в клас "Макси" Емил Минчев е пети от общо 11 автомобила. Манастирски си тръгна с две купи, а Минчев взе една. За 2015 година, в клас до 3500 кубически сантиметра Светослав Манастирски има три първи места от три кръга – две победи на писта "Дракон" и една на "Серес" в Гърция. Емил Минчев е с една победа в клас до 1600 кубика и второ място до 3500 на “Дракон”.

"Отлично каране на Манастирски и Минчев. Манастирски показа, че има потенциал да се състезава и на писта. Минчев е доказан пилот в рали кроса и въпреки по-слабата кола завърши пети. Старт Н /Криводол/ отново доказа на автомобилната общественост, че е не само №1 в рали кроса, но и че може да се бори и на състезанията на писта", заяви ръководителят на Старт Н /Криводол/, седемкратният шампион на страната в автокроса, Александър Атанасов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Ботев" Враца изпусна 3 точки срещу "Хебър"

Хебър и Ботев завършиха 1:1 в дербито на дъното на родния футболен елит. Срещата между последните два отбора от 11-ия кръг на Първа футболна лига се изигра на пловдивския стадион „Локомотив". Домакините поведоха с малко куриозен гол – Божидар Пенчев вкара директно от пряк свободен удар, след като изненада вратаря на гостите с шут от около 25 метра в..

публикувано на 06.10.24 в 17:19

Министър Глушков в Белоградчик за крос "Скалите"

Министърът на младежта и спорта Георги Глушков пристигна в Белогадчик за второто издание на  международния лекоатлетически крос „Скалите“.  За лекоатлетическото състезание Община Белоградчик е в партньорство с Еврохолд и Евроинс, като наградният фонд на кроса бе над 30 000 лева.  „Това състезание има своето бъдеще и аз съм сигурен, че ще го..

публикувано на 06.10.24 в 16:36

Убедителен старт на сезона за школата на "Локо" Мездра

Успешно стартират формациите от Детско-юношеската школа на Локомотив /Мездра/ и този сезон. Започна първенството и при най-големите - юноши старша възраст. В Мездра гостува отборът на Ленчо /Якимово/ , а  резултатът бе повече от категоричен - разгромна победа с 16:1. Родените 2010 година без проблем победиха набор 2011 на Ботев /Враца/ с 6:0...

публикувано на 06.10.24 в 16:18

Златни медали за сестри от Видин в Сърбия

Сестрите от Видин Никол и Нанси Николови прибавиха още два златни медала към богатата си колекция. Те спечелиха титлите от Международен турнир по джудо в сръбския град Бор. Нанси стана първа в категория до 22 килограма. А каката Никол се пребори за златото в категория до 32 килограма. По пътя към най-горното спъпало на почетната стълбичка тя победи три..

публикувано на 06.10.24 в 15:13

Три медала за талантлива видинчанка от турнир в Хисаря

Елеонора Ангелова, състезателка на видинския Спортен клуб по лека атлетика "Радуканови", завоюва пълен комплект медали от третото издание на лекоатлетическия турнир "Приключение" в Хисаря. Тя спечели титлата  в спринта на 200 метра с 29.99 сек. Заслужи  сребро на скок дължина с 4.27 метра и  бронз на щафета 100+200+300+400 м с отбора на домакините от..

публикувано на 06.10.24 в 15:01

Волейболен турнир събра отбори от две държави във Видин

Димитровденски волейболен турнир събра отбори от България и Сърбия във видинската спортна зала "Фестивална". Традиционното спортно събитие постави начало на проявите, включени в програмата на Община Видин за Димитровден. В турнира участваха момичета, родени 2010 и 2011 година. Организатори са Община Видин и волейболен клуб „Бдин-Вида“, а негови гости са..

публикувано на 06.10.24 в 14:56

"Кула-04" разгроми "Дуло" Видин

Отборът на ФК "Кула-04" победи тима на ФК "Дуло" Видин с 11:1 в среща от четвъртия кръг на Областна футболна група "Видин". „Мачът мина по протокол, убедителна победа. В момента сме на такъв етап, че се наслаждаваме на играта. Мога да кажа, че всичко ни се получава, четвърти кръг - четвърта поредна победа. Уважаваме противниците, играем, опитваме се да..

публикувано на 06.10.24 в 14:53