Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любомир Симов: В "Бдин" ще разчитаме на млади момчета

Николай Тодоров: Селекцията приключи

3
Снимка: Жоро Александров

"Ботев" Враца зарадва привържениците си изразителна победа над "Бдин" във втората контрола от зимната си подготовка. Около 200 привърженици на врачани видяха 6 безответни гола в мрежата на гостите. Проверката се изигра на стадион "Христо Ботев", а на трибуните беше и кметът на Враца Калин Каменов, който е и председател на управителния съвет на врачани.

"Резултатът е разгромен за нас, но е реален с оглед показаното на терена. За нас това беше мач срещу отбор от "Б" група. Според мен Враца са си влезнали в "Б" група и нека не предизвиквам съдбата с това изявление, но отборът на "Ботев" е най-добрият състав в нашата "В" група. Особено зимната селекция, която подсили състава и го превърна в още по-сериозна сила. Видя се, че домакините владееха инициативата, доминираха играта. СнимкаТехните футболисти са опитни и знаят какво да направят с топката, къде да разиграват. Направиха много смени, но всичките им промени бяха равностойни по качество и по умения… Ние през пролетта ще разчитаме на млади момчета. Някои от нашите още не си знаеха имената един на друг. Отскоро тренираме и на терен, защото дълбокият сняг ни попречи на заниманията. Въпреки резултата, съм доволен от това, че играхме на хубав терен при страхотно време и не се получи нито една контузия. На този етап от подготовката това е най-важното. Ще разговарям с момчетата и може би с някои от тях ще се разделим, на други– ще дам възможност да потренират с нас още една седмица, за да се докажат. Ще преценя кого да оставя след следващата ни контрола– следващата събота срещу U-19 на "Монтана"., каза след срещата главният мениджър на "Бдин" Любомир Симов.

Това беше третата среща между двата тима в рамките на един и същи сезон. През есента врачани биха видинчани с 4:2 като домакини за първенството на северозападната "В" АФГ, а дни по-късно се наложиха с 3:1 като гости в турнира за купата на аматьорската футболна лига.

Врачани изиграха в петък втората контрола от зимната си подготовка. Миналата събота "Ботев" сгъна с 3:1 "Струмска слава" /Радомир/.

Снимка"Хубаво е да печелиш с изразителен резултат, но въпреки това 6:0 аз видях както положителни, така и неща за коригиране. Ще работим и физически, и тактически, ще гледаме да изчистваме тези недостатъци съобразно програмата, която сме си подготвили. Доволен съм от отношението на всички футболисти към тренировъчния процес и двете учебни игри, които изиграхме досега. Групата за лагера в Балчик ще я определим понеделник-вторник. Трябва да се съобразяваме и с факта, че ще бъдем там за 12 дни. Договорили сме се с ръководството на отбора да заведем 22-ама футболисти. Ще има момчета, които ще останат извън тази група и ще поговоря с тях, за да им обясня, че не мога да взема всички в Балчик. На този етап не очаквайте нови футболисти в "Ботев", тъй като смятам селекцията ни за приключена. Въпреки това, ако се появи някое добро предложение, сме готови да го изслушаме. Но футболисти на проби при нас повече няма да идват. Ако привлечем някого – той няма да кара пробен период, а ще се включи направо и ще е сигурен.", обясни старши-треньорът на "Ботев" Враца Николай Тодоров.

Наставникът на врачани разпусна футболистите си през почивните дни, а следващото им занимание е в понеделник.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Три медала за видинските атлети от Националния шампионат

Три медала заслужиха състезателите на видинския клуб "Радуканови" от Националния шампионат за момчета и момичета под 16 години, който се проведе във Велико Търново.  Васил Антонов, който преди броени дни стана републикански шампион на 200 м и 400 м при юношите под 18 години, при по-малките стана първи в спринта на 100 м. В сериите видинският..

публикувано на 30.06.24 в 17:22

Девет отбора участват в Адриатическата лига, "Монтана" е сред тях

Девет отбора ще участват в Адриатическата лига по баскетбол при жените през новия сезон. Монтана отново ще играе, като след година прекъсване се завръща Берое /Стара Загора/. В сезон 2024/2025 ще участват три отбора от Хърватска - Рагуса /Дубровник/, Трешневка /Загреб/ и Загреб. По един представите ще имат Сърбия - Партизан /Белград/, Босна и Херцеговина..

публикувано на 30.06.24 в 16:59

"Монтана" направи 1:1 с "Крумовград", има нов треньор

Монтана завърши наравно 1:1 с Крумовград на лагера в Банско, където двата тима са на подготовка. Отборът от Северозапада вкара първи гол. В 10-та минута Борислав Вакадинов центрира и Виктор Добрев прати топката в мрежата на елитния тим. Малко по-късно Крумовград изравни чрез Ламин Тал. До края на първата част нов гол не падна. Пропуска за Монтана..

публикувано на 30.06.24 в 16:48

Два медала за Мездра от Търново

Първият ден (29 юни) от националния шампионат за мъже и жени излъчи шампионите на 1500 м. Двама състезатели на СК”Атлет” Мездра с треньор Йоло Николов се окичиха с медали.Лиляна Георгиева (Актив 2013 – Пловдив) бяга с националната рекордьорка на дългите бягания (от 10 000 м до маратон) Милица Мирчева/Атлет Мездра/  и балканската шампионка на..

публикувано на 30.06.24 в 16:29

Отборът на ПМГ Видин записа името си със златни букви в историята на Училищната Esports лига

"Класа над всички останали - MG Elita са шампиони за втора поредна година! Пренаписана история! ПМГ Видин и Видин, като цяло, трябва да се гордеят ", с тези думи Иван Кинчев , основател на българската School Esports League (Училищна лига по електронни спортове), връчи купата на победителите в състезанието по мултиплеър играта League Of Legends (Лигата..

публикувано на 29.06.24 в 23:05

"Мила Родино" звуча в Северна Македония в чест на видинчанка

Българският химн огласи спортната зала в Битоля, Република Северна Македония, в чест на видинчанката Никол Николова. Талантливата състезателка на СК "Борба, самбо, джудо" Видин прибави балканска титла към богатата си колекция от медали и купи. Никол триумфира в Балканското първенство по джудо за деца до 13 години. По пътя към златния медал тя победи..

публикувано на 29.06.24 в 20:38

Звездите на на мездренската лека атлетика ще бягат във Велико Търново

Велико Търново става център на българската атлетика от днес до 30 юни.  За поредна година старопрестолната българска столица Велико Търново ще приеме националните шампионати за мъже и жени, както и за момичета и момчета под 16 години.  Най-добрите бегачи в България от СК "Атлет" Мездра с треньор Йоло Николов също ще се състезават на националния..

публикувано на 28.06.24 в 12:12