Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бисерка от Синаговци: Благодаря на хората, които ни помогнаха

3
Снимка: Пламен Генчев

Бисерка Славчева и дъщеричката й Памела от видинското село Синаговци, чиято къща пострада при пожар, вече са в нов дом. След инцидента, който стана преди седмици, семейството остана без жилище. С помощта на хората и даренията, които са събрани, семейството успява да превъзмогне случилото се. Бисерка благодари на всички, които са се отзовали.

"Помощи получихме, всичко необходимо за един дом- и дрехи, и храна, и одеяла, с парички помагат хората, за което много, много благодаря. Огромно благодаря на хората, а без хората нямаше да се постигне нищо."


На призива за помощ са се отзовали хора от цялата страна, каза кметът на Синаговци Иван Иванов.

"Откликнаха много хора от цяла България. Приятели имам от Бургас, тук от Грамада, от Видин, от всякъде, от Синаговци. Посъбрахме бая дрехи, одеяла, хранителни продукти и парични средства за сега на стойност бяха 570 лева и кметът на Видин мисля, че дари 500 лева. Около 1000 лева са паричните помощи за сега и продължаваме инициативата."


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Нова система за таксуване в градския транспорт ще бъде тествана във Враца

Напълно готова за въвеждане в експлоатация е нова електронна система за таксуване на пътниците, както и софтуер за информиране на гражданите, използващи обществения транспорт в община Враца .  С цел осигуряване на достатъчно време за ползвателите на градския транспорт за адаптация към новата система е предвиден дълъг тестови период, в..

публикувано на 21.10.24 в 10:06

Общинските съветници във Видин заседават днес

За днес е насрочено заседание на Общинския съвет във Видин, на което ще бъде обсъдена актуализация на списъка за капиталови разходи. 16 са предложенията в предварително подготвения дневен ред, като сред тях са издаването на разрешение за изработване на инвестиционен проект за изграждане на нова сграда за заведение за социални услуги по плана на к-с..

публикувано на 21.10.24 в 08:05

Монтанското село Габровница си избра кмет

Рангел Иванов е новият-стар кмет на Габровница. На вота вчера, за издигнатия от Партия на "Зелените", гласуваха 324-ма жители на монтанското село. Иванов спечели битката за кметския пост с Ваня Младенова от местна коалиция ГЕРБ-СДС. През миналата година двамата също спориха за мястото. Тогава Рангел Иванов победи, а Ваня Младенова оспорва решението и..

публикувано на 21.10.24 в 07:48

"Видабаскет" победи и "Спартак"

Мъжкият отбор на БК "Видабаскет" записа втора поредна победа в новото първенство на Българската баскетболна лига и оглави временното класиране. В среща от А група, Регион "Запад" видиначни се наложиха с 86:72 точки (28:19; 12:21; 23:16; 23:16) над "Спартак" Сандански в столичната зала "Триадица".  Момчетата на треньора Иван Тилев започнаха по-добре..

публикувано на 20.10.24 в 16:33

Стотици се събраха на фестивала на виното и хорото в Гомотарци

Фестивал  на виното и хорото се проведе за пета поредна година в крайдунавското село Гомотарци. Той се организира от кметството в Гомотарци и местното читалище "Просвета-1928".  Събитието откри кметът на Гомотарци Желязко Станков : "За мен е радост, че нашето красиво село за пореден път е домакин на такова вълнуващо събитие. Днес е празник не..

публикувано на 20.10.24 в 15:13

30% е избирателната активност в Габровница към обяд

В монтанското село избират нов кмет, а кандидатите са двама. Няма констатирани нарушения, като  250 жители на Габровница са преминали през единствената изборна секция до обяд. Това прави около 30% от имащите право на глас за кмет на монтанското село.  "Няма напрежение и нарушения на изборния процес. Всичко е тихо, спокойно, нормално и нямаме..

публикувано на 20.10.24 в 14:58

И днес водата във Видинско остава негодна за пиене

Поради извършване на есенна дезинфекция, до 17.00 часа днес, остава негодна за пиене водата в много населени места в община Видин. От ръководството на "Водоснабдяване и канализация" уведомяват населението на града и селата Новоселци, Слана Бара, Акациево, Рупци, Кошава,Гомотарци, Сланотрън, Кутово, Антимово, Покрайна, Иново, Капитановци, Градец,..

публикувано на 20.10.24 в 09:30