Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Кариана" се наложи над "Вихър" в контрола

Снимка: Любо Андреев

Третодивизионният Кариана /Ерден/ победи с 3:1 вторият във временното класиране на четвърта монтанска футболна дивизия Вихър /Николово/. Контролната среща се игра на терена с изкуствена настилка в парк "Огоста". Головете паднаха до почивката. Бившият играч на Литекс /Ловеч/ и Ботев /Враца/ Ангел Русев увенча с два гола добрата си игра. Полузащитникът остана на терена през целия мач. В 10-та минута Йордан Тодоров – Паро го изведе с пас от дълбочина, Русев напредна по десния фланг и преодоля вратаря Борислав Боянов - Куман за 1:0. При удара Куман докосна топката, но това не бе достатъчно. Седем минути по-късно Румен Рангелов подаде на Русев и той вкара за 2:0. Вихър /Николово/ се върна в мач с попадение на Денислав Езекиев. Нападателят наказа бившия си тим, като от пряк свободен удар не остави никакви шансове на вратаря на Кариана Петър Петров за 2:1. Три минути продължи радостта на вихърци. Евгени Игнатов – Бамзе намери в малкото наказателно поле Румен Рангелов, който с пета се разписа за 3:1 за ерданчани. Малко по-късно Бамзе напусна терена, заради контузия в глезена. Преди почивката Денислав Езекиев бе близо до нов гол, но удара му мина до гредата на вратата на Кариана. През вторите 45 минути ерданчани държаха инициативата по-дълго и направиха доста пропуски. Най-близо до гола бяха Евгени Иванов – Геко, Ангел Русев и Георги Цеков. На два пъти вратаря на Вихър Денислав Младенов се намеси и не допусна гол. Едно от новите попълнения в състава на Кариана Петър Златинов не взе участие, тъй като се възстановява от травма в бедрото и изгледа срещата с вицепрезидентката на Кариана Камелия Йосифова и бившия наставник на ерданчани Александър Александров - Вош. Това бе последната контрола на карианци. На 28 февруари ерданчани приемат Левски от гара Левски в мач от първенството на третия ешелон.

Кариана: Петър Петров, Тони Валентинов, Николай Николов, Цветко Иванов, Георги Цеков, Йордан Тодоров, Деян Иванов, Евгени Игнатов, Ангел Русев, Борислав Боянов, Румен Рангелов /Лени Георгиев, Евгени Иванов, Георги Илиев, Бисер Ефремов, Ивайло Кунчев, Методи Делов, Ивайло Цанков/.

Вихър: Борислав Боянов, Калин Калинов, Светлин Томов, Мишо Въглярски, Стилиян Николов, Красимир Георгиев, Ангел Ангелов, Мишо Михайлов, Красимир Методиев, Милен Заков, Денислав Езекиев /Денислав Младенов, Милчо Методиев, Филип Николов, Емилиян Ивов, Лъчезар Григоров, Борислав Илиев, Мартин Симеонов, Борислав Симеонов/.

Главен съдия Венислав Живков, с помощници Николай Михайлов и Георги Любомиров.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Берковският клуб "Върколак" - шампион по ММА

На 27-28 септември,  в град Горна Оряховица се проведе Държавен личен шампионат по ММА. Участие взеха клубове от цялата страна. При голяма конкуренция отборът на клуб "Върколак" от Берковица спечели 6 медала – 2 златни, два сребърни и два бронзови, и така стана отборен шампион при момчета. Шампиони станаха Вилиян Трифонов Поплалов в категория..

публикувано на 03.10.24 в 17:55

Съдия от професионалния футбол за мача на "Бдин" с "Локо"

Владимир Кирилов от Плевен, който ръководи мачове във Втора лига, е определен за главен съдия на дербито от 6-ия кръг на Северозападната Трета лига между "Бдин" Видин и "Локомотив" Мездра. Странични съдии ще бъдат Мартин Мачев, също от Плевен, и Венцислав Банчев от Ловеч. Четвърти съдия - Петър Иванов от Монтана, делегат на мача Бойчо Бойчев от Враца...

публикувано на 03.10.24 в 13:33

"Локомотив" (Мездра) завърши наравно в приятелска среща

2:2 е крайният резултат от изиграната приятелска среща в Тетевен между аматьорския национален отбор на България и третодивизионния "Локомотив" (Мездра) .  Селекцията на националите бе водена от Емил Велев, с помощници Валери Свиленов и Атанас Апостолов. Те поведоха с 2:0 до края на първото полувреме. Първия гол реализира Василийе Милованович,..

публикувано на 03.10.24 в 13:19

Враца ще е домакин на рали за ентусиасти

Предстои уикенд на високите скорости и адреналина, в който Враца ще бъде домакин на рали за ентусиасти, съобщиха от общинската управа. На 5-и и 6 октомври пътят за Леденика ще се превърне в трасе на високите скорости и адреналина. В спортната проява участие ще вземат над 80 любители. Второто издание на Rookies' Rally Sprint обещава да бъде още..

публикувано на 03.10.24 в 09:47

Тунгаров тренира на облекчен режим

Антон Тунгаров тренира на облекчен режим. Халфът на "Монтана" получи травма в глезена в последните минути при домакинската победа с 2:0 над "Несебър". След срещата наставникът Танчо Калпаков даде почивка на отбора. Лекарският щаб ще направи всичко, за да възстанови напълно Тунгаров за гостуването в понеделник на дубъла на "Лудогорец" /Разград/.

публикувано на 02.10.24 в 17:11

"Ботев" (Враца) ще гостува на "Хебър" в Пловдив

" Ботев" (Враца) ще гостува на "Хебър" в Пловдив, а не в Пазарджик, съобщиха от Спортно-техническата комисия на БФС.  "Хебър", подобно на врачани, извършва ремонт на тревното покритие на стадиона си. Това премести за дълъг период от време срещите, които обикновено се играят на стадион "Георги Бенковски" – на спортното съоръжение на "Локомотив" в..

публикувано на 01.10.24 в 12:09

Четири медала заслужи СК "Бъдин" от международен турнир

Състезателите на видинския спортен клуб "Бъдин" заслужиха четири отличия от второто издание на Международния турнир по джудо в Бяла Слатина за купата на кмета. Нанси Николова е шампионка в категория до 20 кг. Дари Тихомиров се пребори за златото при 50-килограмовите. Сребро заслужиха Ивайло Петков (до 34 кг.) и Сара Иванова в категория до 36 кг. На..

публикувано на 01.10.24 в 07:35