Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Кариана" разгроми "Партизани" Макреш в домашния турнир

10
Снимка: Любо Андреев

Третодивизионният Кариана /Ерден/ стартира с размазваща победа домакинския си турнир по футбол "Кариана 2016". На чисто новия стадион с изкуствена настилка карианци не оставиха никакъв шанс на и се наложиха с 11:0 над видинския Партизани /Макреш/. В тази среща разликата в класата на двата тима си каза думата. Преди мача стана официалното откриване на новото спортно съоръжение на клуба. Демонстративни скокове направиха парашутистите от Аероклуб /Монтана/. Горещото време не спря публиката да наблюдава откриването. И както повелява традицията спортен-комплекс "Кариана" бе осветен от архимандрит Антим от Клисурския манастир.

"Господ здраве да дава на собственика Милан Йосифов и неговото семейство. Все така да продължава да дава работа на хората в региона и да продължава да развива футбола в Ерден", каза в словото си Антим.

"Това бе е една от мечтите ми. Да направя този терен и да събера отбори в турнир. Вярвам, че хората ще го оценят и пожелавам успех. Нека най-добрите спечелят", каза президентът на Кариана Милан Йосифов.

Кариана вкара 11 гола във вратата на Партизан. До почивката три гола заби Александър Димитров, два добави Ангел Русев, а веднъж точен бе Евгени Игнатов – Бамзе. След почивката Кариана напарви куп смени. Отборът бе поведен лично от наставника си Георги Владимиров. Бившият нападател на Монтана и Славия стана "любимец 13", след като излезе с фланелка с №13. Румен Рангелов завърши с хеттрик за Кариана, а Георги Цеков се разписа веднъж. Дебютен гол с екипа на карианци вкара юношата на Монтана Ивайло Ваньов - Манарата. Гостите също имаха щансовете си за гол. Вратарят Павел Станев изби коравен удар на Ахмед, далечен удар на Пламен Митев мина в близост до гредата на карианци.

За Кариана играха: Върганов, Валентинов, Георгиев, Цв.Иванов, Цолов, Д.Иванов, Петков, Игнатов, Димитров, Русев, Боянов /Станев, Ваньов, Евг.Иванов, Тодоров, Илиев, Рангелов, Цеков, Николов, Владимиров/.

За Партизани участвие взеха: И.Иванов, Александров, Миланов, Ем. Тодоров, Ал. Петров, Г. Тодоров, Цв. Петров, Ал.Иванов, Славчев, Борисов, Ахмед /Илиев, Кръстев/.

Страхотен мач направиха след това отборите на Вихър /Николово/ и Шурданица /Георги Дамяново/. Шампионът на четвърта монтанска футболна дивизия, обновения състав на  Вихър, победи с 5:0 дамяновчани. Резултатът не дава реална представа за играта, тъй като двата тима бяха равностойни на терена. Вихърци съумяха да вкарат положенията си, докато Шурданица направи доста пропуски. Още в 5-та минута гредата спаси Вихър след удар на Валери Беров. При добавката вратаря Дани Първанов с мъка изби в корнер ударът на Ангел Ангелов. Греда по-късно тресна и нападателя на Шурданица Юлиян Найденов. Напречната греда помогна на Шурданица след стрелбата на Бисер Ефремов. Едно от новите попълнения в редиците на Вихър, привлечения от Вършец, напдател Ивайло Тошев откри головата сметка на отбора си. С гол на Милен Заков Вихър се оттели на почивката с аванс от две попадения. Със страхотни голове зарадваха публиката вихърци. Денислав Езекиев и Кристиян Методиев – Пато технично на скорост прехърлиха вратаря на Шурданица Цветан Димитров за 4:0. Тошев вкара отново за 5:0 за Вихър. Гредата отново попречи на Юлиян Найденов отново да преодолее стража на Вихър, а Първанов изби удар на Беров и запечата вратата си.

Ето и останалите резултати от първия кръг: Бойчиновци – Манастирище 0:3, Ком /Берковица/ - Първа Атомна /Козлодуй/ 1:4, Миньор Кипровец /Чипровци/ - Пъстрина 2012 /Монтана/ 0:4 /Филип Илиев, Дени Петров, Тодор Костов /дузпа/, Веско Василев/, Околчица /Моравица/ – Огоста /Хайредин/ 1:2. Турнирът продължава в следващите две седмици. Финалните срещи са насрочени за 6 и 7 август. 20 000 лева е наградният фонд.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Берковският клуб "Върколак" - шампион по ММА

На 27-28 септември,  в град Горна Оряховица се проведе Държавен личен шампионат по ММА. Участие взеха клубове от цялата страна. При голяма конкуренция отборът на клуб "Върколак" от Берковица спечели 6 медала – 2 златни, два сребърни и два бронзови, и така стана отборен шампион при момчета. Шампиони станаха Вилиян Трифонов Поплалов в категория..

публикувано на 03.10.24 в 17:55

Съдия от професионалния футбол за мача на "Бдин" с "Локо"

Владимир Кирилов от Плевен, който ръководи мачове във Втора лига, е определен за главен съдия на дербито от 6-ия кръг на Северозападната Трета лига между "Бдин" Видин и "Локомотив" Мездра. Странични съдии ще бъдат Мартин Мачев, също от Плевен, и Венцислав Банчев от Ловеч. Четвърти съдия - Петър Иванов от Монтана, делегат на мача Бойчо Бойчев от Враца...

публикувано на 03.10.24 в 13:33

"Локомотив" (Мездра) завърши наравно в приятелска среща

2:2 е крайният резултат от изиграната приятелска среща в Тетевен между аматьорския национален отбор на България и третодивизионния "Локомотив" (Мездра) .  Селекцията на националите бе водена от Емил Велев, с помощници Валери Свиленов и Атанас Апостолов. Те поведоха с 2:0 до края на първото полувреме. Първия гол реализира Василийе Милованович,..

публикувано на 03.10.24 в 13:19

Враца ще е домакин на рали за ентусиасти

Предстои уикенд на високите скорости и адреналина, в който Враца ще бъде домакин на рали за ентусиасти, съобщиха от общинската управа. На 5-и и 6 октомври пътят за Леденика ще се превърне в трасе на високите скорости и адреналина. В спортната проява участие ще вземат над 80 любители. Второто издание на Rookies' Rally Sprint обещава да бъде още..

публикувано на 03.10.24 в 09:47

Тунгаров тренира на облекчен режим

Антон Тунгаров тренира на облекчен режим. Халфът на "Монтана" получи травма в глезена в последните минути при домакинската победа с 2:0 над "Несебър". След срещата наставникът Танчо Калпаков даде почивка на отбора. Лекарският щаб ще направи всичко, за да възстанови напълно Тунгаров за гостуването в понеделник на дубъла на "Лудогорец" /Разград/.

публикувано на 02.10.24 в 17:11

"Ботев" (Враца) ще гостува на "Хебър" в Пловдив

" Ботев" (Враца) ще гостува на "Хебър" в Пловдив, а не в Пазарджик, съобщиха от Спортно-техническата комисия на БФС.  "Хебър", подобно на врачани, извършва ремонт на тревното покритие на стадиона си. Това премести за дълъг период от време срещите, които обикновено се играят на стадион "Георги Бенковски" – на спортното съоръжение на "Локомотив" в..

публикувано на 01.10.24 в 12:09

Четири медала заслужи СК "Бъдин" от международен турнир

Състезателите на видинския спортен клуб "Бъдин" заслужиха четири отличия от второто издание на Международния турнир по джудо в Бяла Слатина за купата на кмета. Нанси Николова е шампионка в категория до 20 кг. Дари Тихомиров се пребори за златото при 50-килограмовите. Сребро заслужиха Ивайло Петков (до 34 кг.) и Сара Иванова в категория до 36 кг. На..

публикувано на 01.10.24 в 07:35