Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Бдин" с класика срещу "Севлиево", "Кариана" направи грешна стъпка

9
Снимка: Красимир Каменов

"Бдин" Видин постигна класическа победа с 3:0 срещу третия във временното класиране на Северозападната Трета лига "Севлиево" в среща от десетия кръг, играна на стадион "Георги Бенковски" пред около 200 зрители. "Бдинци" контролираха играта през цялата среща и не дадоха поводи за съмнение в превъзходството си, въпреки че и трите гола паднаха след почивката. Пропуски през първото полувреме направиха Янек Кирилов, Ангел Каишев, Александър Соколов. През първата част единствено Радослав Бойчев от гостите опита да преодолее вратаря на "Бдин", но без успех.

В 66-ата минута капитанът на "Бдин" Ивайло Иванов успя да даде цифрово изражение на превъзходството на своя отбор след като засече с глава центриране от свободен удар. Само четири минути по-късно Александър Соколов изпълни брилянтно пряк свободен удар и покачи на 2:0. Крайният резултат оформи в добавеното време младата надежда на видинчани- капитанът на юношеския отбор Тони Цветков отново след центриране и удар с глава.

Главният съдия Николай Малджански показа 4 жълти картона- на Евелин Георгиев и Ангел Каишев от "Бдин" и Христо Минчев и Павлин Иванов от "Севлиево".

"Играхме срещу един от лидерите в първенството. Първото полувреме ни беше трудно срещу добре групираната им защита. През втората част бяхме по-мобилизирани и съсредоточени и успяхме да използваме създалите се ситуации. Благодаря на момчетата, играхме на тежък терен заради дъжда, събраха ни се и доста мачове през седмицата, но стиснаха зъби и показаха това, което искам от тях. Очаквам и в следващия мач да направим хубав резултат. И навън играем добре, но изглежда има някакъв психологически проблем, надявам се, че ще го преодолеем.", каза след срещата играещият старши-треньор на "Бдин" Роберт Петров.

Лидерът в класирането Кариана /Ерден/ направи 0:0 при гостуването си на Академик /Свищов/ в друга среща от 10-ия кръг на Северозападната трета лига. Така момчетата на треньора Георги Владимиров продължават без загуба, но инкасираха второ равенство, което определено не влизаше в сметките им. Най-чистото положение за карианци пропиля Евгени Игнатов- Бамзе. В последната минута Йордан Тодоров- Паро намери на дузпата Игнатов, крилото стреля, топката рикошира в тялото на играч на домакините и облиза напречната греда. Футболистите на Академик можеха на няколко пъти да открият резултата през първата част, но само добрите намеси на вратаря Павел Станев оставиха резултата 0:0. Нападението на Кариана бе водено от Александър Димитров, тъй като Румен Рангелов претърпя операция на коляното. В сряда карианци срещат Севлиево ½-финал за купата на Аматьорската лига за определяне на първенеца на зона Велико Търново. Другата двойка е Литекс /Ловеч/ - Вихър /Славяново/. И двата мача са на неутрален терен.

В следващия кръг, на 23 октомври, "Бдин" гостува именно на "Кариана" Ерден в регионалното дерби на Северозападната Трета футболна лига.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

"Монтана" загуби от "Дрита"

Футболистите на "Монтана" завършиха със загуба последната си проверка от лагера в Банско. Тимът на Тенчо Калпаков отстъпи с 0:2 на косоварския "Дрита" Гниляне. До почивката играчите на "Дрита" удариха греда, а Владислав Цеков – Каската бе близо до гол от фаул. Играчите на "Дрита" откриха резултата в 69-та минута след меле, а второто попадение вкараха..

публикувано на 04.07.24 в 15:07

Баскетболистки продължиха договорите си с "Монтана"

Титулярки продължиха договорите си с женски баскетболен тим на "Монтана". Борислава Денчева и Микаела Дамянова остават в зала "Младост" и през следващия сезон. През последния двете записаха по 48 мача за "Монтана" в родното първенство и Адриатическата лига. За гарда Денчева това е четвърти сезон. През последния тя записа средно по 7.7 точки, 3.3 борби..

публикувано на 04.07.24 в 14:50

Врачанският "Ботев" с класическа победа над "Марек" Дупница

Отборът на "Ботев" Враца победи "Марек" Дупница с категоричното 3:0 в приятелска среща, играна в Етрополе в сряда.  Първото полувреме завърши при резултат 0:0.  Стефан Велев отбеляза гол, който бе отменен от съдията за нарушение на Иван Василев. През второто полувреме имаше множество пропуски, включително и на Мирослав Маринов и новия защитник на..

публикувано на 04.07.24 в 10:52

Видински деца впечатлиха с футболните си умения на турнир в Унгария

Деца от спортното социално училище Видин към Фондация "Реал Мадрид" участваха в тазгодишното издание на демонстративния футболен турнир "Копа Алма" . Домакин на 5-дневното събитие беше Академия "Пушкаш" в Унгария , разказа Светлина Вълчева , координатор за Видин към испанската фондация: "Тези прекрасни деца бяха с треньори и представиха достойно..

публикувано на 03.07.24 в 13:51

Турнир по волейбол за празника на полицията във Враца

Отборът на затвора спечели волейболния турнир, организиран от СК Спартак в чест на професионалния празник на полицията – 5 юли. Шампион стана командата на ГДИН от мястото за изтърпяване на наказания край Враца, следвана от РСПБЗН. Трети се наредиха волейболистите от РУ на АЕЦ „Козлодуй", а четвърти са ченгетата от участъка в „Дъбника". Последни в..

публикувано на 03.07.24 в 13:17

"Монтана" с първа победа при Калпаков

Футболистите на "Монтана" победиха с 2:1 "Пирин" на собствения им терен в Благоевград. Това бе първи успех за монтанци от лятната подготовка и първа победа за новия наставник Тенчо Калпаков, който пое отбора в неделя. "Пирин" вкара ранен гол още в 4-та минута. В 14-та, след пробив по дясното крило, Стивън Кирилов изравни 1:1. На почивката..

публикувано на 03.07.24 в 12:09

Сребро и бронз за врачанки от шампионат по лека атлетика

Александра Петрова от Враца  стана вицешампион на България по лека атлетика по време на националния шампионат при 16-годишните. Дъщерята на кмета на село Згориград Ангел Петров завърши втора на висок скок. Талантливата атлетка, която на 12 юли навършва 14 г., преодоля 155 см в сектора. Сребърното отличие беше гарнирано с ново най-добро лично..

публикувано на 02.07.24 в 15:45