Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В помощ на Елина

Снимка: БГНЕС
 Обединен детски комплекс (ОДК) “Ние, врабчетата“ в Монтана организира за поредна година благотворителен конкурс под мотото „Деца помагат на деца“, който е за най- красива сурвачка от природни материали и коледна картичка


Крайният срок за приемане на изработените предмети е този петък, 9 декември, до 18 часа, обясни за Радио ВИДИН директорът на ОДК "Ние врабчетата", Миглена Георгиева.


50 календара от Фондацията на Димитър Бербатов са закупени със събраните средства през миналата година и са дарени на училища, детски градини, образователни и културни институции. 



Каузата сега е в помощ на пострадало през февруари тази година момиче, което на път за вкъщи в кв. "Мала Кутловица", става жертва на пътен инцидент.


"Елина претърпя няколко операции във ВМА, до месец й предстои тежка операция за имплантиране на пирони"
, каза още Миглена Георгиева. 



Изложбата с картички и сурвачки, които ще се продават, ще бъде подредена на 12 декември, когато жури ще оценява творбите.



Официалното й откриване е на следващия ден, от 17:30 ч, тогава ще бъдат връчени и наградите за победителите, добави Георгиева.



Победителят в категория "сурвачки" ще получи 50 лв., вторият- 30 лв, а третото място ще донесе на своя автор парична награда от 20 лв


Класираният на първо място в категория "картички" ще получи 30 лв., 20 лв. е наградата за второто място и 10 лв.- за третото.


Поощрителни награди -шоколади, има във всяка категория, каза още директорката на ОДК "Ние врабчетата".


Наградите за индивидуалните победители са подсигурени от Ротари клуб-Монтана, а колективното отличие ще дари доц. Борислав Великов



Специални награди ще бъдат връчени от името на Областния управител на Монтана, кмета на общината, председателят на Общинския съвет и Общинския пазар в града.








Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Безплатни кардиологични прегледи извършват в Мездра

По повод Международния ден на сърцето - 29 септември, който се отбелязва с различни инициативи по целия свят, днес и утре в Мездра ще има безплатни кардиологични прегледи. Пациентите ще бъдат преглеждани с ехографски апарат в поликлиниката в града. Осигурен е кабинет, който се намира до входа на Спешния център в здравното заведение.  Прегледите..

публикувано на 28.09.24 в 07:40

Снимката на 27 септември 2024 година

„Празник на книгата“ събра млади писатели в Монтана. Инициативата е на Регионална библиотека „Гео Милев“, Съюза на младите писатели и общината. Това бе второто издание на „Празника на книгата“. Линията на бедност през следващата година ще бъде 638 лв., реши служебното правителство. Повишаването е със 112 лева, тоест с над 21% в сравнение с..

публикувано на 27.09.24 в 18:05

Млади писатели се събраха в Монтана

„Празник на книгата“ събра млади писатели в Монтана. Инициативата е на Регионална библиотека „Гео Милев“, Съюза на младите писатели и общината. Това бе второто издание на „Празника на книгата“. В „Празника на книгата“ в Монтана се включиха 20 млади писатели от цялата страна. В шатри, разположение на централния площад „Жеравица“, те представиха..

публикувано на 27.09.24 в 17:01

Обучение на социални работници се проведе във Видин

Обучение на тема "Методи за стимулиране на автономност и самостоятелност при деца и лица" се проведе във Видин . Насочено е към социални работници , каза  Маргарита Сариева от обучаващата организация   MRG Benefits. "Предвид това, че в социалните услуги хората идват понякога по-късно. Родителите понякога имат нужда от консултация..

публикувано на 27.09.24 в 16:28

В Монтана е издадена присъда за купуване на гласове на местния вот

Има осъден за купуване на гласове по време на миналите местни избори в област Монтана. За извънредния вот за парламент на 9 юни пък в Районна прокуратура са заведени 30 преписки. Няма осъдени. От полицията обявиха денонощен телефон за сигнали за предстоящите избори. По време на изборите за депутати за 50-ото Народно събрание в Районна прокуратура –..

публикувано на 27.09.24 в 15:41

АЕЦ "Козлодуй" организира Ден на отворени врати

На 5 октомври 2024 г. (събота) АЕЦ „Козлодуй” отваря врати за всички желаещи да се запознаят с работата на българската атомна електроцентрала, съобщават от там. По време на проявата посетителите ще могат да видят един от следните обекти – пети блок, шести блок или Пълномащабен симулатор – точно копие на командна зала на шести блок. Желаещите да..

публикувано на 27.09.24 в 15:02

Ученици посетиха Административния съд във Видин

Ден на отворени врати се състоя днес в Административен съд-Видин . Инициативата се проведе в рамките на Международния ден на правото да знам. Институцията беше посетена от ученици от Профилираната природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I“ във Видин. Те получиха 10 казуса, по които трябваше да дискутират и да определят има ли извършено..

публикувано на 27.09.24 в 14:37