Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Села във Видинско остават блокирани, Буковец и Киреево са достъпни

| обновено на 11.01.17 в 11:17
3
Снимка: Анжела Каменова

И към този час няма достъп до две видински села в община Бойница - Бориловец и Градсковски колиби, информира кметът на общината Анета Генчева:
"Нощта едва дали някой го е направил, защото това с една фадрома, вид багер, се чисти. Онзи човек се прибра снощи да си почива, защото цял ден е чистил и през нощта не е чистил никой. За днес може би ще се разчисти в късния следобед."
Шести ден вече са блокирани жителите на Медешевци, каза Планимир Цветанов, кмет на видинското село:
"Засега още е затворено. Справяме се, всеки си има брашно, месиме си хляб. Вятър няма, навявания няма, вчера наваля около 7-8 сантиметра сняг." 
И днес остава затворен пътят към село Владиченци, заяви кметът Георги Василев:
"Владиченският разклон е непроходим и от нашия разклон посока Извор също. От неделя сме така, в неделя следобяд последно е чистен нашият разклон и до вечерта пак го направи на преспи. Само обещават, че ще чистят и си е същото. Чакам да дойдат да помогнат да идем до Мали Дреновец за хляба да го докараме."
Своевременно реагират на проблемите със зимната обстановка в село Подгоре, в община Макреш, за сега ситуацията е спокойна, каза кметът Илия Каменов:
"Пътят за Раяновци, за Белоградчик е затворен. Там Киреево е затворено. За Видин има път. Обаче е наваляло малко тази нощ, има 30 сантиметра сняг. Общината има два снегорина, сега започнаха горния район, сигурно и Макреш чистят. За Белоградчик не можем да пътуваме. Хлябът от Белоградчик, който идва, минава на Димово. Заредено е с всичко, нямаме проблеми тук. Поомекна малко, не е толкова студено."
Пътят от Кула към село Киреево е проходим от вчера, съобщи кметът Маргарита Георгиева:
"Вчера ги отвориха- към обяд от Кула, следобяд към Раковица. После чистихме улиците, но по улиците вече не личи. Започва да духа вятър, вали и го носи и сигурно ще стане същото. Сутринта заредиха с хляб."
Пътищата към селата в община Кула все още се разчистват, затруднено е снабдяването с хляб, лекарства и други стоки от първа необходимост, съобщават сътрудникът ни Христела Александрова. Снеговалежът и вятърът допълнително усложняват ситуацията. Засега няма прекъсване на електрозахранването. Учениците ще се върнат в класните стаи в четвъртък, 12 януари, след като ваканцията им беше удължена до днес със заповед на кмета. Поради студа намаляха и децата в детската градина, въпреки че детското заведение е добре отоплено. От началото на тази седмица едва  5-6 деца посещават градината, поради което повечето от учителите и помощния персонал излязоха в отпуск.
Почистен и проходим е вече третокласният път между селата Слана бара и Буковец. Пътят е отворен късно снощи, информира кметът на Буковец Стефчо Захариев:
"Сега започваме да чистим селото с една фадрома. Пак превалявания сутринта, да не се стига отново до това положение. Дъската постоянно трябва да движи. Има хляб, пенсии сега ще дадат."
Екип на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението"-Видин, след получен сигнал, със специализирана техника доставил вчера хляб в село Милчина лъка, община Грамада, съобщават от Областната дирекция на МВР.
Навеища отново се образуват в община Ново село, твърдят шофьори, които зареждат магазините в региона. Движението към Видин беше възстановено вчера в късния следобед след като машини на Пътно управление Видин, Община Ново село и доброволци от земеделските производители в региона успяха да разчистят натрупаните преспи, предаде Светла Бондова. Припомняме, че вчера беше освободено и блокираното от няколко дни село Ясен. Прекъсната е заповедта на кмета на Общината за удължаване на ваканцията в училището и детските градини. Днес те започнаха редовни занятия. 


 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Първи случай на салмонелоза в област Монтана

Първи случай на салмонелоза бе регистриран в област Монтана. Пациентът е настанен за лечение в инфекциозното отделение на монтанската болница.  47 годишна жена от община Бойчиновци е със салмонелоза. Тя се лекува в болницата в Монтана, съобщи Елена Тодорова, главен инспектор в дирекция "Надзор на заразните болести" в РЗИ "По епидемични показания са..

публикувано на 07.07.24 в 13:55

Общинският съвет в Лом с извънредно заседание

Общинските съветници в Лом ще заседават извънредно в понеделник, 8 юли. Местният парламент ще обсъди внесената от кмета Цветан Петров докладна записка за кандидатстване на Общината с проектно предложение за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в детска градина №2 "Червената шапчица" и детска ясла №2 в Лом. Предвижда се да бъде направен..

публикувано на 07.07.24 в 09:30

Детска академия за спорт и превенция откриха в Кула

Детска та  академия  цели ч рез игрови ситуации децата да се запознаят с теми за безопасността на движението, трафика на хора, спазването на обществения ред,  безопасно то  сърфиране в интернет , п ревенция на употреба и зл оупотреба с наркотични вещества, м естно културно насл едство и етнография, спортно лято , екологични инициативи  и..

публикувано на 07.07.24 в 09:21

Кметът на Враца провери строителството на Е-79 край Мездра

Кметът на Община Враца Калин Каменов припомни, че хората в Северозапада очакват скоростния път между Видин и София да бъде довършен в обещаните от строителите срокове, независимо от сътресенията в държавата. Градоначалникът провери как върви работата в отсечката между Мездра и Ботевград.  По думите на Каменов и по двата лота на скоростния път се работи..

публикувано на 07.07.24 в 09:04

Ремонтират водопроводната мрежа в ломското село Трайково

Обявената от Община Лом процедура за "Изграждане и рехабилитация на водопровод в село Трайково" все още не е приключила. Крайният срок за подаване на заявления с необходимата документация за участие в процедурата е 15 юли т.г. Близо 6 300 000 лева без ДДС е прогнозната стойност на строително-монтажните работи и всички допълнителни дейности...

публикувано на 07.07.24 в 08:53

Откриват изложбата "Футболът в Чипровци"

Изложбата "Футболът в Чипровци" ще бъде открита в 17:00 часа в Катеринината къща.  "Исторически музей- Чипровци в Катеринината къща, това е нашата етнографска сбирка, ремонтира две помещения и решихме да продължим там, където показваме бита на местното турлашко население, с периода от втората половина на 20 век. Защото всеки уважаващ себе си..

публикувано на 06.07.24 в 16:05

В Кула се проведе концерт, посветен на хумора, песните и танците

Самодейците от Народно читалище "Просвета 1882"- град Кула представиха празничен концерт, посветен на хумора, песните и танците.  Тази година концертът се проведе под наслова "Кулски закачки", разказа за Радио Видин Силвия Христова от НЧ "Просвета 1882":  "Самият спектакъл-концерт, който ние правим е с наши абсолютно оригинални..

публикувано на 06.07.24 в 15:03