Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" /Враца/ победи ЦСКА-2 с 3:2

3
Снимка: Жоро Алкесандров

"Ботев" направи решителна крачка за оцеляването си във Втора футболна лига, като засили към изпадане дубъла на ЦСКА в драматичен мач, който завърши 3:2. Около 800 зрители изгледаха на стадион "Христо Ботев" във Враца решителния двубой за възпитаниците на Сашо Ангелов, който беше решен с попадение в първата от общо 3 добавени минути към редовното време. Тогава резервата Иван Иванов бутна топката в мрежата след невъобразимо меле пред вратаря на гостите Александър Конов.

Мачът ще се запомни с непрестанната гонитба в резултата. Домакините проспаха първото полувреме и логично бяха наказани от Милчо Ангелов, който в 34-та мин. засече прострелно центриране на Търтов за 0:1. Врачани иначе започнаха с атака срещата, а още в 30-та сикунда Янаки Смирнов опъна мрежата на столичани, но попадението беше отменено поради засада. В 5-та мин. вратарят на "армейците" Конов парира опасен изстрел с глава на Пенев.

На почивката наставникът на врачани Сашо Ангелов направи две смени, като извади Цолев и Стоев, а пусна на местата им Иван Иванов и Тодор Чаворски с идея да засили атаката на врачани. Именно тези промени се оказаха решителни за Ботев. Юношата на Левски Тодор Чаворски престоя само 9 минути на терена, преди да изравни за 1:1 с техничен удар в долния десен ъгъл в 55-та мин. Само две минути по-късно отново той, но с глава направи обрата в резултата за 2:1. Но вместо да задържи крехката си преднина тимът на домакините допусна изравняване - Никола Колев в 76-та минута опъна мрежата за 2:2.

Отчаяният щурм на Ботев в последните минути се увенча с успех. Иван Иванов добута топката в мрежата на гостите в добавеното време. Малко преди това отново той пропусна сам срещу Конов.

СнимкаСтарши-треньорът на гостите Светослав Тодоров скандализира медиите, като не дойде на импровизирания брифинг след края на мача. Тоди, който има зад гърба си няколко сезона в Англия каза, че е обиден на журналистите и се скри в автобуса, без да пророни и дума за мача, който утежни още повече положението пред дубъла на ЦСКА.

Старши-треньорът на "Ботев" - Сашо Ангелов, беше раздвоен в емоциите си след драматичното 3:2, което почти сигурно оставя врачани във Втора лига:

"Мисля, че тази победа и успехът в Гълъбово ни гарантират на 99% оставането във Втора лига. На почивката се наложи да повиша тон. Попитах футболистите колко време още ще си играят с нервите ми. Казах им, че който иска да играе, да излезе и да го покаже!

Иначе онова, което ми направи впечатление бяха гостите - млади момчета, които играха така, че ми напълниха душата. Ето това е бъдещето на българския футбол. Аз съм треньор на "Ботев", но не мога да си изкривя душата и да не похваля старанието и представянето на гостите".

Коментарът на Ангелов за мача беше лаконичен: 

"Проспахме първото полувреме. Реагирахме с двете смени и бързо нещата си отидоха по местата. Не можах от моята позиция да видя какво се случи при изравнителния гол на гостите, но го отдавам отново на липсата на класа у нашия отбор. Все пак, когато се трудиш, трудът ти бива възнаграден - ето това се случи при победния ни гол. Днес Чаворски показа, че ме е разбрал. Много си говорих с него след лошото му участие в Гълъбово. Иван и той се включи добре. За мен е важно не само да бележим, но и да променим играта си - от това имахме нужда при 0:1 на полувремето."

За "Ботев" в този мач играха: Яначков, Цолев /46 Ив.Иванов/, Стоев /46 Чаворски/, Михайлов, Пенев, Харизанов, Карапетров, М.Иванов, Георгиев, Гочев /к/, Смирнов /77 Маринов/.

Гостите от ЦСКА София 2: Конов, Турицов, Борисов, Гълъбов, Лясков, Колев, Витанов, Руменов /к/, Търтов /88 Д.Йорданов/, Т.Йорданов, Ангелов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

"Монтана" с първа контрола в Банско

Футболистите на Монтана ще изиграят днес първа контролна среща от лагера си в Банско. Тимът от вчера е в курортното градче. От 17 часа Монтана излиза срещу елитния румънски тим Политехника Яш. Монтанци са лагер в Банско с група от 24 играчи. Двама карат пробен период. Това са Симон Фанта, крило от дубала на ЦСКА 1948 и Иван Томов, халф от школата на..

публикувано на 26.06.24 в 15:00

Врачанин е пети на Европейското по борба

Врачанинът Калоян Иванов загуби битката за бронзовия медал на Европейското първенство по класическа борба за кадети в сръбския град Нови Сад. Състезателят на СК "Ботев 93" отстъпи на представител на Украйна. Калоян се класира на 5-о място, което е голям успех за клуба по борба в града под Околчица. Преди схватката за отличието врачанският борец се..

публикувано на 26.06.24 в 12:02

"Златните момичета" гостуват днес в Мездра

В рамките на съвместната инициатива под наслов "Заедно създаваме магията", посветена на предстоящите Олимпийски игри в Париж, олимпийските шампионки по художествена гимнастика от Токио 2020 от националния ансамбъл Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова ще гостуват днес на Железничарски клуб по художествена..

публикувано на 26.06.24 в 11:59

Таран от "Етър" ще води атаката на "Ботев"

Централният нападател на Етър Иван Василев премина в редиците на врачанския Ботев.  Новината съобщиха „болярите", според които за голмайстора им е платена известна сума.  Освен финансовия приход Етър запазва правата върху процент при следващ трансфер на 23-годишния нападател. Това е второто ново попълнение в тима на Тодор Янчев.  Преди дни зеления..

публикувано на 25.06.24 в 18:25

Състезател от Враца в борба за бронз от европейското първенство

Състезателят на врачанския клуб по борба „Ботев 93" - Калоян Иванов, стигна до битка за бронза на европейското за кадети. Надпреварата се провежда в сръбския град Нови Сад.  Калоян тръгна мощно в категорията си като тушира  германеца Лени Вернер при 48-килограмовите на класическия стил.  На полуфинала обаче врачанинът бе спрян от руснака Николай..

публикувано на 25.06.24 в 18:23

Цанко Цанков планира да постави световен рекорд от Видин

Българският маратонец и шампион по плуване в открити и студени води Цанко Цанков ще опита да постави нов световен рекорд . В Деня на съединението 6 септември ще плува без прекъсване 100 километра в река Дунав от Видин до Козлодуй . Това обяви днес неговият треньор Николай Илиев : "100 километра плуване по правилата на Световната федерация, което..

публикувано на 25.06.24 в 15:38

"Монтана" остана без треньор

Футболният тим на Монтана остана без треньор. Петър Колев напусна по взаимно съгласие. С него си тръгна и единият от помощниците му Светлан Кондев. Решението бе обявено днес. Това стана ден преди "монтанци" да заминат на лагер в Банско. За сега отборът ще бъде воден от досегашните помощници на Колев Христо Захариев и Христо Стаменов. Петър Колев дойде..

публикувано на 24.06.24 в 17:20