Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бончо Генчев: Ще препоръчам "Кариана" за "Б" група

"Кариана" победи "Севлиево"

2
Снимка: Любо Андреев

"Кариана" завърши сезона с победа у дома. Момчетата на треньора Атанас Джамбазки се наложиха с 2:0 над "Севлиево" в предпоследния кръг на Северозападната Трета лига, пред погледа на председателя на ЗС на БФС Бончо Генчев.
Домакините направиха куп пропуски през първата част. Още в 8-та мин. от пряк свободен удар Ангел Русев стреля до лявата странична греда. В 13-та мин. карианци изпуснаха най-чистото си положение, когато страхотен удар отляво на Евгени Игнатов накара вратаря Христов да плонжира и с върха на пръстите да избие топката в корнер. Цветко Иванов пък се опита отдалече да намери мрежата му, но кълбото рикошира в гърба на противник и облиза напречната греда. В 45-та мин. главният съдия Георги Гинчев отмени гол на Ангел Русев заради засада. Въпреки бурните протести на домакините попадението не бе зачетено.
Само 3 минути след подновяването на играта Русев бе спънат в наказателното поле от вратаря Христов, а Борис Петков хладнокръвно вкара дузпата за 1:0. Девет минути по-късно резултатът можеше да набъбне, но ударът на Русев бе избит с мъка от стража. Гредата пък спаси гостите след тупалка на Борис Петков. "Севлиево" създаде едно единствено чисто положение за целия мач, когато в 70-та минута от воле Добрин Петров стреля, но Павел Станев бе на мястото си и изби в корнер. След пас от дълбочина, Ангел Русев се измъкна от защитата на гостите и пусна топката покрай Христов за 2:0 в 77-та мин. В даденото от рефера продължение Николай Николов бе изритан зверски от играч на Севлиево. Домакините скочиха, като най-деен в словестните  пререканията беше Евгени Иванов- Геко, който получи червен картон.

"Кариана": Станев, Цолов, Илиев, Цв. Иванов, Дичев, Цеков, Игнатов, Боянов, Русев /85 Евг. Иванов/, Николов и Петков.

"Севлиево": Христов, Андреев, Чирпанов, П. Иванов /62 Георгиев/, Велев, Копаранов, Илиев, Г. Иванов, Макавеев /55 Минчев/, Л. Иванов /86 Савов/ и Петров.

Преди началото на мача "Кариана" получи купата за второто място в Северозападната Трета лига. Лично председателят на ЗС на БФС във Велико Търново Бончо Генчев дойде в Ерден, за да награди карианци.

"Отбора на "Кариана" разполага с отлична база, естествен и изкуствен терен, която малко отбори имат. Има добра организация, има и нужната финансова стабилност, в лицето на президента Милан Йосифов. Приятно съм изненадан и от играта на отбора. "Кариана" има много големи шансове да играе в професионалния футбол. Ще препоръчам в БФС "Кариана" да продължи във Втора професионална лига”, каза Бончо Генчев.

Собственикът на "Кариана" Милан Йосифов получи златна значка от БФС. Тя му бе връчена от председателя на ОС на БФС в Монтана Ангел Стоянов. Отличието се дава на Йосифов за особени заслуги за развитието на футбола.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

"Монтана" загуби от "Дрита"

Футболистите на "Монтана" завършиха със загуба последната си проверка от лагера в Банско. Тимът на Тенчо Калпаков отстъпи с 0:2 на косоварския "Дрита" Гниляне. До почивката играчите на "Дрита" удариха греда, а Владислав Цеков – Каската бе близо до гол от фаул. Играчите на "Дрита" откриха резултата в 69-та минута след меле, а второто попадение вкараха..

публикувано на 04.07.24 в 15:07

Баскетболистки продължиха договорите си с "Монтана"

Титулярки продължиха договорите си с женски баскетболен тим на "Монтана". Борислава Денчева и Микаела Дамянова остават в зала "Младост" и през следващия сезон. През последния двете записаха по 48 мача за "Монтана" в родното първенство и Адриатическата лига. За гарда Денчева това е четвърти сезон. През последния тя записа средно по 7.7 точки, 3.3 борби..

публикувано на 04.07.24 в 14:50

Врачанският "Ботев" с класическа победа над "Марек" Дупница

Отборът на "Ботев" Враца победи "Марек" Дупница с категоричното 3:0 в приятелска среща, играна в Етрополе в сряда.  Първото полувреме завърши при резултат 0:0.  Стефан Велев отбеляза гол, който бе отменен от съдията за нарушение на Иван Василев. През второто полувреме имаше множество пропуски, включително и на Мирослав Маринов и новия защитник на..

публикувано на 04.07.24 в 10:52

Видински деца впечатлиха с футболните си умения на турнир в Унгария

Деца от спортното социално училище Видин към Фондация "Реал Мадрид" участваха в тазгодишното издание на демонстративния футболен турнир "Копа Алма" . Домакин на 5-дневното събитие беше Академия "Пушкаш" в Унгария , разказа Светлина Вълчева , координатор за Видин към испанската фондация: "Тези прекрасни деца бяха с треньори и представиха достойно..

публикувано на 03.07.24 в 13:51

Турнир по волейбол за празника на полицията във Враца

Отборът на затвора спечели волейболния турнир, организиран от СК Спартак в чест на професионалния празник на полицията – 5 юли. Шампион стана командата на ГДИН от мястото за изтърпяване на наказания край Враца, следвана от РСПБЗН. Трети се наредиха волейболистите от РУ на АЕЦ „Козлодуй", а четвърти са ченгетата от участъка в „Дъбника". Последни в..

публикувано на 03.07.24 в 13:17

"Монтана" с първа победа при Калпаков

Футболистите на "Монтана" победиха с 2:1 "Пирин" на собствения им терен в Благоевград. Това бе първи успех за монтанци от лятната подготовка и първа победа за новия наставник Тенчо Калпаков, който пое отбора в неделя. "Пирин" вкара ранен гол още в 4-та минута. В 14-та, след пробив по дясното крило, Стивън Кирилов изравни 1:1. На почивката..

публикувано на 03.07.24 в 12:09

Сребро и бронз за врачанки от шампионат по лека атлетика

Александра Петрова от Враца  стана вицешампион на България по лека атлетика по време на националния шампионат при 16-годишните. Дъщерята на кмета на село Згориград Ангел Петров завърши втора на висок скок. Талантливата атлетка, която на 12 юли навършва 14 г., преодоля 155 см в сектора. Сребърното отличие беше гарнирано с ново най-добро лично..

публикувано на 02.07.24 в 15:45