Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Водолази търсят тялото на възрастна жена в реката на село Копиловци

Екип от двама водолази от сектор "Специализирани оперативни дейности" на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението"- Монтана и двама полицейски служители от Участъка в село Георги Дамяново втори ден издирват в реката на село Копиловци тялото на 83-годишна местна жителка, страдаща от старческа деменция. Според близки на жената тя е изчезнала около 23 ч. на 12 август. Възрастната жена имала навика до ходи до брега на реката, съобщават от полицията в Монтана. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Врачанската публика ще слуша концерт от цикъла "Солистите на оркестъра"

Камерен концерт от цикъла "Солистите на оркестъра" ще се състои днес, 3 юни във Враца .  Солистите Альона Чехова (цигулка), Лорела Миха (цигулка), Сонила Баха (виола), Маргарита Глодунова (виолончело), заедно с Каролина Мендоса (виола), Естанислао Руиз (валдхорна), Мартин Павлов (флейта), Рудолф Баха (кларинет) ще изпълнят произведения от Волфганг..

публикувано на 03.06.24 в 12:09

Демонстрация на урок по "Визуално програмиране" се състоя в Монтана

Седмо средно училище "Йордан Радичков" в Монтана  бе домакин на срещата на иновативни училища от страната. Урок по „Визуално програмиране“ наблюдаваха педагози от основните училища „Петър Бонев“ от Перущица и „Паисий Хилендарски“ от село Цалапица, и начално училище „Васил Левски“ от Кричим. Иновативният предмет "Визуално програмиране"..

публикувано на 03.06.24 в 12:00

Трима души пострадаха при катастрофа в Ломско

Трима пътници от лек автомобил са пострадали, след като лек автомобил самокатастрофирал в община Лом , съобщават от полицията в Монтана. На 2 юни около 20,40 ч. при движение от град Лом към град Козлодуй 29-годишен водач на лек автомобил с врачанска регистрация на прав участък от пътя губи контрол над волана, навлиза изцяло в лентата за насрещно..

публикувано на 03.06.24 в 11:21

Обвиняем за домашно насилие и закана с убийство остава в ареста във Враца

Под ръководството на Районна прокуратура - Враца се води разследване по досъдебно производство, първоначално образувано за неизпълнение на заповед за защита от домашното насилие. Мъж на 38 години от Враца не е изпълнил заповедта, с която бил задължен да се въздържа от домашно насилие към съпругата си. Било му забранено да я приближава на разстояние..

публикувано на 03.06.24 в 11:11

Полицията залови 17 нелегални мигранти край Враца

През вчерашния ден край Враца е спрян за проверка товарен автомобил, управляван от 29-годишен водач от София. В автомобила са установени 17 души без документи , определящи се за граждани на Сирия  и Ирак . По случая е образувано е досъдебно производство. 

публикувано на 03.06.24 в 10:56

Село Връв остана без сирени на 2 юни 

Вчера, на 2 юни, когато отбелязахме Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България, в село Връв , община Брегово не е била задействана сиренно-оповестителната система . Това се случва за първи път и е предизвикало възмущение у жителите на населеното място. За ситуацията ни информира Галя Маринова от село Връв: "Всички сме..

публикувано на 03.06.24 в 10:47

Дружество за отпадъци във Врачанско отчете печалба за 2023 година

Дружеството, което събира и депонира отпадъците на общините Мездра и Враца – „Екопроект“ е с 4 060 лева годишна печалба за 2023-а. Това стана ясно на последното заседание на местния парламент в града под Околчица, на което беше гласувано поведението на врачанския представител на форума. Той ще подкрепи баланса на дружеството, който ще бъде..

публикувано на 03.06.24 в 10:05