Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" победи "Литекс"

Снимка: Жоро Александров

Врачанският "Ботев" победи с 1:0 "Литекс" на стадиона във Враца в среща от VII кръг на Втора професионална лига. Успехът на момчетата на Сашо Ангелов ги изкачи на трета позиция, на точка зад лидерите "Царско село" и "Локомотив" /София/. Безценният гол вкара централният бранител Кристиян Григоров, който логично се превърна в най-добрия в състава на домакините.

Преди почивката ще се запомни топовният шут на Тодор Чаворски в 9-та мин., който опари ръцете на стража на гостите Диян Вълков. Вратарят на "оранжевите" обаче беше безпомощен в 34-та мин., когато Григоров надскочи всички и заби топката зад гърба му за 1:0.

През второто полувреме  играта се отвори и стана по-интересна за зрителите. В 60-та мин. Боби Борисов отправи страховит шут, минал на сантиметри от сглобката на врататат. В 62-та мин. ловчанлии по чудо на изравниха, след като удар от 6 метра на Методи Костов бе спрян с тяло от защитника Деян Иванов. В 80-та мин. изстрел от фаул на Георги Тертов бе избит от Митов, който се разтегна максимално. Минута по-късно реферът вдигна червен картон на Тихомир Тодоров от "Литекс", който изрита без топка дебютиралия за врачани Атанас Кабов.

Останали с 10 души на терена ловчанлии нямаха много футболни аргументи и логично бяха победени.

След мача наставникът им Живко Желев беше бесен от съдиите, с които оправда поражението във Враца:

"Равностойно първо полувреме, в което допуснахме един спорен гол. Факт беше, че на нашия централен защитник му беше пръсната главата, а той потърси лекарска помощ веднага след ситуацията, при която имаше кръв по главата му. Второто полувреме доминирахме тотално и само малшансът ни попречи да спечелим този мач...Да, след този мач имаме претенции към съдиите, защото отборът ни беше ощетен. Режат ни в шести мач поред. Но не е само това- видя се и по телевизията: децата на пистата бавят времето и не ни подават топките, домакините ни дават състава си 45 минути преди първия сигнал. Това феърплей ли е? Аз си казвам мнението, а имаме ръководство, което ще реши дали да подаваме контестация. Горд съм с моите момчета- 5-6 от тях са в юношеска възраст. Ние днес излязохме и показахме какво е важно във футбола. Това че сме паднали във Враца няма никакво значение!"

Сашо Ангелов беше доволен от точките, но не и от играта на врачани:

"Не съм доволен от представянето на отбора. Искам малко по-голяма толерантност от страна на публиката. На някое момче, когато не му тръгне игщрата1, веднага бива засипвано с псувни и ругатни от трибуните. С това запалянковците не помагат на отбора си, а точно обратното - вредят му... Затворих играта през второто полувреме, защото видях дупката в отбора ни и разчитах на тримата ни бързи футболисти- Карапетров, Кабов и Георгиев. Ако бяхме свалили топката на земята, щяхме да вкараме още голове. Амбициите наистина са ни големи и може би това натежава на отбора. Това ще става от мач на мач, а футболистите ми трябва да израстват. Нищо добро не ни чака и в Горна Оряховица, където ще е още по-тежко."




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Мартин Марков свири на "Монтана" в Плевен

Мартин Марков бе назначен за главен съдия на мача в Плевен между "Спартак" и "Монтана" от 10-ия кръг на Втора лига. Николай Попниколов и Марин Бонев са помощници, а четвърти арбитър е Димитър Буров. Делегат на съдиите е Красимир Василев.  Срещата е утре, от 14:30 часа и с нея се открива кръгът. Двубоят е телевизионен. Монтанският арбитър..

публикувано на 19.09.24 в 15:14
Драгомир Драганов /с топката/

Драгомир Драганов свири на "Ботев" (Враца) в Пловдив

Драгомир Драганов получи наряд да ръководи следващия мач на "Ботев" от Първа лига. В понеделник, на 23 септември, врачани гостуват в Пловдив на "Крумовград". Срещата е от 20:00 часа на стадиона в квартал "Коматево". Помощници на Драганов в двубоя ще са Христо Хаджийски и Светослав Стойчев. Наряд за четвърти съдия получи Красимир Кръстев, а за ВАР..

публикувано на 19.09.24 в 11:27

Картинг пистата във Враца е затворена заради ремонт

Затвориха картинг пистата във Враца заради ремонтни дейности, съобщи концесионерът на спортното съоръжение. Очаква се след края на рехабилитацията пистата да е преасфалтирана, а зоната за кемпери – модернизирана. Поне от 30 години не е правен основен ремонт на трасето, което след интензивните занимания от последните 2 години започна да дефектира...

публикувано на 19.09.24 в 11:22

Централен защитник на "Монтана" е с травма, нападател се завръща в игра

Костадин Илиев е под въпрос за гостуването на "Монтана" в петък на "Спартак"  (Плевен). 22-годишният централен бранител изпитва болки в бедрото. Илиев бе заменен принудително в домакинския мач с дубъла на ЦСКА. Наставникът на "Монтана"  Танчо Калпаков ще разчита на нападателя Владислав Цеков – Каската, който лекува разтежение...

публикувано на 19.09.24 в 10:00

Цанко Цанков ще направи втори опит за световен рекорд в река Дунав

Българският плувец Цанко Цанков днес отново ще опита да подобри световния рекорд по най-дълго плуване без прекъсване в река Дунав. Преди дни, в деня на Съединението, 6 септември, Цанков плува над 18 часа и обяви, че е преодолял 108 километра между видинското село Кошава и град Козлодуй. Световната асоциация по плуване в открити води обаче не призна..

публикувано на 19.09.24 в 07:48

Мездренска грация спечели сребърен медал

На завършилия Трети Национален и Международен турнир по художествена гимнастика “Фрезколиад”, който се проведе на 13-14.09.2024г. в гр. София - Зала “София”, взеха участие над 350 гимнастички от цяла България. Възпитаничката на мездренската школа Биляна Петрова в категорията да 12 години завоюва сребърен медал за съчетание „без уред” и бронзов..

публикувано на 16.09.24 в 07:55

Вършец вече има клуб по лека атлетика

За пръв път в спортната история на Вършец учредиха и регистрираха спортен клуб по лека атлетика "Вършец 2024". На официална церемония в многофункционалната спортна зала "Арена Вършец" кметът на общината Иван Лазаров връчи на председателя на новоучредения клуб по лека атлетика Иван Велков удостоверението за регистрация във федерацията. Преди няколко..

публикувано на 15.09.24 в 16:27