Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приключи ремонтът на покрития плувен басейн във Враца

Снимка: Жоро Александров

Завърши летният ремонт на покрития плувен басейн във Враца. С дейностите по обновяването му бе натоварена група от общинското предприятие „Спорт и туризъм". Съоръжението бе затворено за посетители от началото на август. Извършена бе подмяна на ВиК-инсталацията и на плочките в баните и тоалетните. Монтирани са нови смесители и сешоари.

Според ръководството на ОП „Спорт и туризъм"  обектът вече отговаря на всички изисквания. Паралелно с дейностите в басейна течеше ремонт и на намиращия се до него хотел. Управата на ОП „Спорт и туризъм" планува за 2018 г. ремонти на волейболната зала и на стрелбището за пневматично оръжие. И в двете съоръжения основен проблем са течовете от покривите им. Директорът на общинското предприятие Кирил Кирков е пуснал докладна записка до кмета Калин Каменов с искане да се заделят средства за хидроизолация на покрива на стрелбището.

За следващата година е заложено обновяване и на зала „Вестител" по проект на Община Враца. В района трябва да се направи водохващане, защото съоръжението е строено върху наклон и поради тази причина в приземния му етаж влагата е голяма. Освен това е наложително да се смени и външната дограма на залата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Таран от "Етър" ще води атаката на "Ботев"

Централният нападател на Етър Иван Василев премина в редиците на врачанския Ботев.  Новината съобщиха „болярите", според които за голмайстора им е платена известна сума.  Освен финансовия приход Етър запазва правата върху процент при следващ трансфер на 23-годишния нападател. Това е второто ново попълнение в тима на Тодор Янчев.  Преди дни зеления..

публикувано на 25.06.24 в 18:25

Състезател от Враца в борба за бронз от европейското първенство

Състезателят на врачанския клуб по борба „Ботев 93" - Калоян Иванов, стигна до битка за бронза на европейското за кадети. Надпреварата се провежда в сръбския град Нови Сад.  Калоян тръгна мощно в категорията си като тушира  германеца Лени Вернер при 48-килограмовите на класическия стил.  На полуфинала обаче врачанинът бе спрян от руснака Николай..

публикувано на 25.06.24 в 18:23

Цанко Цанков планира да постави световен рекорд от Видин

Българският маратонец и шампион по плуване в открити и студени води Цанко Цанков ще опита да постави нов световен рекорд . В Деня на съединението 6 септември ще плува без прекъсване 100 километра в река Дунав от Видин до Козлодуй . Това обяви днес неговият треньор Николай Илиев : "100 километра плуване по правилата на Световната федерация, което..

публикувано на 25.06.24 в 15:38

"Монтана" остана без треньор

Футболният тим на Монтана остана без треньор. Петър Колев напусна по взаимно съгласие. С него си тръгна и единият от помощниците му Светлан Кондев. Решението бе обявено днес. Това стана ден преди "монтанци" да заминат на лагер в Банско. За сега отборът ще бъде воден от досегашните помощници на Колев Христо Захариев и Христо Стаменов. Петър Колев дойде..

публикувано на 24.06.24 в 17:20

Плувци от Враца с 10 медала при ветераните

Най-новият спортен клуб във Враца – "Ботев Враца" ветерани, се прибра с тежък багаж от Варна. През почивните дни в морската столица се проведе състезание за бивши спортисти, на което плувците от града под Околчица спечелиха 10 призови класирания.  Над всички се открои председателят на клуба Емил Петров. Заместник-административният ръководител на..

публикувано на 24.06.24 в 11:36

Един нов в "Ботев" Враца и много спекулации

Много спекулации и един нов привлечен – това е резултатът от подготовката на врачанския Ботев след 7 дни. Защитникът на Черно море Мартин Дичев премина в лагера на врачани през последните дни. Бранителят идва като свободен агент от „моряците". Различни издания изпратиха в Ботев и Симеон Мечев. Синът на фолк фурията Малина до скоро беше футболист на..

публикувано на 23.06.24 в 14:53

"Монтана" направи равен в първата си проверка

"Монтана" завърши 2:2 в контролната среща с дубала на "ЦСКА 1948". Мачът се игра вчера, преди обяд, в Етрополе.  В рамките на четири минути преди края на първата част двата гола за монтанци вкара Илия Русинов. Първият след пас на Даниел Кабанелас, а вторият след асистенция на Виктор Добрев, който е юноша на Левски /София/ и кара пробен период...

публикувано на 23.06.24 в 10:49