Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията във Врачанско хвана 4-ма шофьори, употребили алкохол

Снимка: Радио ВИДИН

Полицията във Врачанско хвана 4-ма пияни шофьори зад волана на управляваните от тях коли в събота и неделя, съобщават от ОД на МВР. С най-голямо употребено количество алкохол от нарушителите бил 38-годишен водач /П.Б./ от Крушовица, който бил спрян край Липница, а проверката с дрегер отчела 2.85 промила, което се равнява на поне литър концентрат. Водачът отказал да даде кръвна проба, а освен че бил задържан за 24 часа в ареста, били свалени номерата на управляваното от него „Пежо“. По случая е образувано бързо производство. Същото е образувано и заради 41-годишен врачанин, който бил заловен в събота зад волана на „Ситроен“ с 2.59 промила алкохол в кръвта. Той бил придружен от ченгетата, за да даде кръвна проба, а след това прекарал нощта срещу неделя в ареста. По-малко алколохол, но над допустимото било установено в пробите на още двама водачи в региона. Шофьор от врачанското село Чирен се е направил на разсеян и „забравил“ да даде кръвна проба, след като било установено, че е карал колата си след употреба на алкохол. Нарушението било констатирано в неделя сутринта към 3.50 часа, когато патрул на РУ Враца спира за проверка „Шкода Октавиа“, управлявана от 38-годишния К.С. от Чирен. Пробата с дрегер отчела наличие на алкохол от 0.83, заради което на водача е съставен акт и му е издаден талон за кръвен анализ. Шофьор от Хайредин пък се сдобил с акт от полицията, тъй като е седнал да кара личния си автомобил след употреба на алкохол. Нарушението било констатирано в 21.50 ч. в събота, когато беше традиционния събор на селото. Патрул от РУ в Козлодуй спрял за проверка „Хонда Сивик“ край Манастирище, а зад волана бил М.Д. на 27 г. от Хайредин. При тестването с дрегер, уредът отчел 0.84 промила алкохол в кръвта.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

АПИ: Няма заповед за промяна на временната организация на движение между Мездра и Лютидол

Няма издадена заповед за промяна на временната организация на движение в участъка Мездра – Лютидол , съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Движението за всички видове моторни превозни средства по отсечката Мездра – Лютидол - п. в. „Новачене“ на път I-1 ще бъде ограничено, когато завърши ремонтът на обходните трасета, посочват от..

публикувано на 14.06.24 в 10:36

Ясно е разпределението на мандатите в Северозапада

След като Централната избирателна комисия публикува броя на депутатските места , които получават партиите и коалициите, стана ясно как се разпределят мандатите между партиите в страната. Видин изпраща четирима депутати, като ГЕРБ-СДС, "Възраждане", ПП-ДБ и ДПС получават по един мандат. В Монтана също са четири, като два от тях са за ДПС, а по..

публикувано на 14.06.24 в 09:58
Регионална здравна инспекция - Монтана

Нов случай на сифилис е регистриран в Монтанско

Десети случай на разболял се от сифилис тази година регистрира Регионалната здравна инспекция в Монтана . Увеличават се болните с венерическото заболяване.  Първият за годината бе установен в край на февруари. Един от тях е на новородено дете, припомниха от хигиенната инспекция. За цялата минала година случаите на сифилис в област Монтана са 14, а..

публикувано на 14.06.24 в 09:39
Първата в страната покрита детска площадка се строи във Враца

Първата в страната покрита детска площадка правят във Враца

До началото на учебната година в квартал "Младост" ще има модерен парк с първата в страната покрита детска площадка, обещаха от общинската управа на Враца.  Кметът Калин Каменов инспектира строителството и се запозна с предстоящите дейности по обекта.  До момента е изградена изцяло подземната комуникация, монтирана е конструкцията за покритата..

публикувано на 14.06.24 в 06:59

Снимката на 13 юни 2024 година

Областната  болница  в Монтана приключи с печалба миналата година, а до дни стартира строителството на площадка за хеликоптери.  Комисията за енергийно и водно регулиране ще се придържа към минимално поскъпване на тока от първи юли. Това съобщи председателят на регулатора на проведеното днес обществено обсъждане.  Според предложението на..

публикувано на 13.06.24 в 18:00

Готвят протест заради пускането на тировете през Петрохан

Протест срещу заповедта на Агенция "Пътна инфраструктура" за пускането на свободното движение на тежкотоварния трафик отново през прохода Петрохан от 17 юни ще се проведе утре, 14 юни, съобщават организаторите от партия "Възраждане". Представители на партийните структури от Берковица и Монтана ще протестират от 18:30 ч. над град Берковица, на..

публикувано на 13.06.24 в 14:59

Болницата в Монтана започва строителство на хеликоптерна площадка

Областната болница в Монтана приключи с печалба миналата година, а до дни стартира строителството на площадка за хеликоптери .  Площадка за медицински хеликоптери ще има в болницата в Монтана Многопрофилната болница за активно лечение "Д-р Стамен Илиев" в Монтана отново е на печалба. "За изминалата година тя е в размер на 20 000 лева,..

публикувано на 13.06.24 в 14:34