Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова детска площадка във видинския квартал "Плиска"

Снимка: Община Видин

Придобивката е с люлка, пясъчник и ограда и става възможна благодарение на Програма „Местни инициативи“.

За проекта са отпуснати 2000 лева от страна на Общината, а 950 лева са събрани от жителите на квартала, които ще продължат инициативата по облагородяването на  околоблоковото пространство и през следващата година, като се предвижда намиращите се в близост до детската площадка гаражи да бъдат изрисувани с картинки от приказки и със стихотворението „Аз съм българче” .

По Програма „Местни инициативи” са одобрени 52 проектни предложения в населените места на цялата община. За осъществяването на всяко от тях в бюджета са заложени 2 000 лева.  В жилищен комплекс „Плиска” събраните средства за дофинансиране са най-много в сравнение с останалите квартали във Видин, които са кандидатствали по програмата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

56 са тежко ранените при катастрофи за 3 месеца в област Видин

Завишение на пътнотранспортния травматизъм през третото тримесечие на 2024 година в сравнение със същия период на миналата година, но без загинали, отчетоха от сектор „Пътна полиция“ към Областната дирекция на МВР-Видин . Данните бяха изнесени по време на заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата. Броят на тежко..

публикувано на 03.10.24 в 14:51

Започна новият творчески сезон на читалището в Мездра

Започнаха изявите от Календара на дейностите и участията на колективите от Народно читалище ”Просвета 1925 - Мездра” за месец октомври. Програмата включва: 05.10. - Градски събор “Край Мездра Искъра шуми”; 05.10.-06.10. - Участие на ГСГП “Мездрея” в Национален фестивал за стари градски и шлагерни песни „В прегръдката на Танголита“,..

публикувано на 03.10.24 в 14:13
Снимката е илюстративна

Половин тон гориво е откраднат от тир на път Е-79 край Монтана

Отново се активизираха крадците на гориво от спрели за почивка тирове на международен път Е-79 край Монтана. 500 литра нафта са източени от тежкотоварен автомобил с турска регистрация.  Шофьорът на турския тир спрял за почивка около 21.00 часа на 1 октомври на отбивка в района на село Белотинци, община Монтана. В 4.00 часа сутринта на следващия..

публикувано на 03.10.24 в 14:06

15 младежи започнаха работа по програма за заетост в Мездренско

Община Мездра назначи на работа 15 безработни младежи по Проект „Младежка заетост+“, който се реализира от Агенцията по заетостта със средства по Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд+, съобщават от общинската администрация. Наетите на работа младежи са на възраст..

публикувано на 03.10.24 в 14:02

Младеж е задържан за наркотици в Бяла Слатина

В Бяла Слатина се провежда специализирана полицейска операция срещу купуването на гласове и битовата престъпност. Акцията започна от ромския квартал "Латинка" в града, който отдавна се свързва с изборна търговия.  Засега има задържан 20 годишен младеж за разпространение и употреба на наркотици . По време на акцията от прозореца на къщата му са..

публикувано на 03.10.24 в 13:56

Предстои първото издание на Градски събор „Край Мездра Искъра шуми“

Първото издание на Градски събор под наслов „Край Мездра Искъра шуми“ ще се проведе тази събота, 5 октомври 2024 г., от 11:00 часа на общинския пазар в гр. Мездра , съобщават от Общината. Организатор на събитието е Народно читалище „Просвета 1925“, с подкрепата на Община Мездра, Център за подкрепа за личностно развитие, детските и учебните..

публикувано на 03.10.24 в 13:00

Полицията започна операция срещу купуването на гласове във Видинско

Превантивна полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, провеждат днес служителите на Областната дирекция на МВР-Видин, съобщават от полицията. Акцията е започнала тази сутрин на територията на видинското районно управление. Полицейските действия са насочени към профилактиране на активния..

публикувано на 03.10.24 в 11:36