Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Почина легенда на "Ботев" /Враца/

Снимка: Жоро Александров

Сашо Ангелов, един от легендарните футболисти на врачанския „Ботев“ почина внезапно. Той отдавна си е гарантирал мястото в алеята на славата на клуба – има 307 мача със зеления екип, в които е вкарал 85 гола – по двата показателя е на второ място във вечната ранглиста. Беше един от генерацията, спечелила бронзовите медали за врачани през шампионат 1970-1971 г. Дълги години работеше като треньор в Детско-юношеската школа на „Ботев“.

През последните месеци водеше неравна битка с тежкия живот, след като прекара инсулт, от който се възстанови. Преди дни обаче го застигна втори инсулт, от който Сашо не можа да се изправи на крака.

По всяка вероятност погребението ще е утре, като решение за това ще вземат близките.

Бог да го прости!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 10 октомври 2024 година

Общинският съвет по наркотичните вещества  във Видин  и превантивно-информационният център към него дариха комбиниран фитнес уред на Спортен клуб по кану-каяк "Бдин 77". Инициативата е по повод Световния ден на психичното здраве, който се отбелязва днес, 10 октомври. Във Врачанско се готвят за  зимата .   Осигурени са нужните количества..

публикувано на 10.10.24 в 18:05

Три монтански села все още са на воден режим

Три населени места в област Монтана остават на воден режим. В други девет мярката е премахната. По едно село в три общини в региона вода продължава да се подава по график. На режим остават Горна Вереница, община Монтана, Мокреш, община Вълчедръм и Равна в община Чипровци. В девет, които през август бе въведен режим, е премахнат. От ВиК-Монтана..

публикувано на 10.10.24 в 16:03

Във Видин отбелязват Световния ден на психичното здраве

Поредица от събития организира Общинският съвет по наркотичните вещества във Видин по повод Световния ден на психичното здраве , който отбелязваме днес, 10 октомври. В регионалната  библиотека психологът Мартин Лишков проведе беседа с единайсетокласници от училище "Петко Р. Славейков". "Задачата беше да разберат как да се грижим за..

публикувано на 10.10.24 в 15:26

Д-р Ивета Найденова остава директор на болницата във Видин

Д-р Ивета Найденова спечели конкурса на Министерството на здравеопазването за изпълнителен директор, представител на държавата в съвета на директорите, на видинската Многопрофилна болница за активно лечение "Св. Петка" . Тя беше единствен кандидат за поста и ще управлява лечебното заведение втори пореден мандат.  В същия конкурс бяха обявени още..

публикувано на 10.10.24 в 15:07

Застраховането и социалното осигуряване обсъждат на национален форум

Проблемите на застраховането, социалното и здравно осигуряване в България ще бъдат обсъдени на Националната научно-практическа конференция "Пазарни и извънпазарни системни предизвикателства пред застраховането и осигуряването – теория, практика, проблеми и решения" . Форумът се организира от катедра "Застраховане и социално дело" при Стопанска..

публикувано на 10.10.24 в 14:45

Районен съд-Видин проведе Ден на отворените врати

Днес в Съдебната палата в град Видин се проведе  Ден на отворените врати . Инициативата е ежегодна и се организира от Районен съд - Видин. Специални гости бяха учениците от 9-и "в" клас на ППМГ "Екзарх Антим I", заедно с техния преподавател Борислав Казашки . Милена Стоянова - председател на Районния съд, обясни повече за идеята на събитието:..

публикувано на 10.10.24 в 13:50

Ясна е програмата за духовния празник на Видин - Димитровден

Общината обяви програма за отбелязването на духовния празник на Видин   - Димитровден , 26 октомври. Проявите започват на 19 октомври и ще продължат до 27 октомври, включително.  Програмата включва: 19 – 20 октомври (събота – неделя) Бивше летище, с. Иново Национален шампионат по драг-рейсинг – четвърти кръг 20 октомври (неделя)..

публикувано на 10.10.24 в 11:35