Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Успешна година и амбициозни цели пред видинския клуб "Борба, самбо и джудо"

2
Снимка: СК "Борба, самбо, джудо" Видин

Старши-треньорът на видинския спортен клуб "Борба, самбо, джудо" Пламен Петров определи изминалата 2017 година като "успешна":

"Една успешна година. Трима души участваха на Европейски и Световни първенства. Тримата се представиха много силно. На републикански първенства имаме над 20 медала."

Спортен клуб "Борба, самбо и джудо" постигна забележителни успехи на международната сцена през 2017 година. Денис Лилков донесе на клуба си бронзов медал от Европейско първенство за младежи до 20 години в Прага, Цветелина Цветанова също се окичи с бронзово отличие от Европейското първенство по самбо за жени, а Кристофър Петков зае пето място на Световното първенство по самбо в Нови сад.

"Имали сме и по-добри години на републиканско ниво, но специално за международното участие годината е много силна", каза старши-треньорът.

СнимкаСлед поредната успешна година спортният клуб "Борба, самбо, джудо" поглежда и към новата 2018-а. Какво предстои за клуба и за спортист №1 на Видин през последните седем години Цветелина Цветанова?

"Предстои Европейско и Световно първенство. България ще участва. Европейското е в Букурещ, а Световното- в Атина. Поглеждаме за секунда и към 2019 - тогава ще се проведат Европейските олимпийски игри в Минск, на които участие ще вземат само държавите от Европа. За да се извоюват квоти, трябва силно представяне през 2018, но не единствено на Европейски и Световни. Предстоят Световни и Европейски купи. Има рейтинг система. В самбото първите осем човека ще участват на Европейските олимпийски игри в Минск. Цветелина в момента е на 11 място в рейтинг листа. На практика сме в осмицата, защото държави като Русия и Нигерия имат по няколко представителки и ще се редуцират, но за да сме напълно сигурни за участие, трябва първо да участваме на вече споменатите Европейско и Световно и поне на 3-4 европейски или световни купи, за които сме планували участие", обобщи бъдещите ангажименти пред клуба и състезателите си треньорът.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

"Локомотив" (Мездра) посреща "Локомотив 1927" (Дряново)

"Локомотив" (Мездра) посреща в събота, 28 септември, от 17:00 часа съименниците си от Дряново в среща от 5-ти кръг на Северозападната Трета лига. Момчетата на Николай Нинов, които нелепо загубиха в Търново, са 4-ти във временното класиране с актив от 7 точки и голова разлика 10:4.  Гостите от "Локомотив 1927" (Дряново) са на последната позиция..

публикувано на 27.09.24 в 14:51

"Ботев" (Враца) приема "Лудогорец" в Разград

Мачът между отборите на "Ботев" (Враца) и "Лудогорец" в неделя, 29 септември,  ще се играе в Разград , а не във Враца. Това реши спортно-техническата комисия на Българския футболен съюз за срещата, която е от програмата на 11-ия кръг на Първа футболна лига. Като причина за решението се изтъква ремонтът на стадион "Христо Ботев" във Враца,..

публикувано на 27.09.24 в 13:24

Продължава ремонтът на картинг пистата във Враца

Удължиха със седмица срокът, за пускането на картинг пистата във Враца, съобщиха от дружеството, което я стопанисва. От там допълниха, че времето за преасфалтиране на спортното съоръжение е удължен по независещи от тях причини. Първоначално картинг пистата беше затворена до 27 септември, но времето за пускането й се премести за 5 октомври.  За..

публикувано на 27.09.24 в 07:50

"Монтана" гостува в Свищов за купата на България

"Монтана" ще спори с третодивизионния "Академик" /Свищов/ в турнира за купата на България по футбол, това отреди тегления жребий. Двубоят от втория предварителен кръг ще се проведе от 13 октомври, когато ще има пауза за мачовете на националните отбори. Победителят от двойката ще приеме "Славия" на 1/16 финала. Мачовете от този етап ще се изиграят в..

публикувано на 25.09.24 в 12:22

"Ботев" е пред дилема къде да посрещне "Лудогорец"

"Ботев" (Враца) търси решение за това къде да посрещне "Лудогорец" в следващото си домакинство. Шампионите гостуват по програма на 29 септември от 21:15 часа, а срещата е от програмата на 11-ия кръг. Заради проблемите с тревното покритие, стадион „Христо Ботев“ във Враца със сигурност няма да посрещне двубоя с разградчани. Пред..

публикувано на 24.09.24 в 14:00

"Локомотив" (Мездра) загуби от "Етър" в Търново

Вторият отбор на " Етър " (Велико Търново) победи неочаквано у дома "Локомотив" (Мездра) с 2:1 и вече има актив от 3 точки. Срещата бе последна  от четвъртия кръг на Северозападната Трета лига.  Момчетата на Николай Нинов  стартираха убедително в двубоя и Сергей Георгиев материализира предимството им с попадение с глава след центриране на..

публикувано на 24.09.24 в 13:12

Крумовград не остави шанс на Ботев (Враца)

Крумовград разби Ботев (Враца) в домакински мач от 9-ия кръг на Първа футболна лига.  "Синьо-жълтите" надвиха врачани с 3:0 на футболен комплекс "Никола Щерев - Старика" в Пловдив. Срещата започна по-добре за отбора домакин. В 33-ата минута това даде резултат, когато Рафаел Фуртадо засече центриране на Серкан Юсеин - 1:0. 2 минути след началото..

публикувано на 24.09.24 в 08:32