Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отличиха голмайстор на "Пегас Спорт- Видин" на церемония в София

3
Снимка: sportal.bg

12-годишният нападател на видинския футболен клуб "Пегас Спорт" Роберто Росенов получи награда на церемония в София, организирана от Асоциацията на българските футболисти. Роберто е сред 16-те момичета и момчета от цялата страна, които са отличени от организаторите на националната програма "Децата и футболът". Признание имаше и за неговия треньор Александър Петров:

"Тази година за наше щастие е наградено наше момче. Това е изключително голям успех както за нашия клуб, така и за нашето дете. Турнирът "Децата и футболът" се провежда всяка година във всички области на страната. Спечелихме този турнир в област Видин. Роберто Росенов стана голмайстор на турнира и така се нареди сред 16-те най-добри футболисти в България в тази инициатива. Имайки предвид, че са участвали над 5000 деца, това е голям успех. Роберто е лидер, изключително борбен, упорит. Винаги се усъвършенства, постоянно остава след тренировка, постоянно се труди и е голов хищник. Тази награда е плод на труда на всички треньори в клуба и на всички деца в отбора, тъй като това е колективен спорт."

В официалната церемония в столицата се включиха националният селекционер Петър Хубчев, бившите му съотборници от националния отбор Бончо Генчев и Дончо Донев, както и футболистите от "Левски" Габриел Обертан и Жерсон Кабрал и на ЦСКА - София Божидар Чорбаджийски и Кирил Десподов. Роберто Росенов получи специална купа и спортна екипировка.

"Футболът ми харесва, защото е отборна игра. Тренирам от 6 години. Церемонията беше много хубава, най ми харесаха футболистите- Десподов, Обертан, Петър Хубчев, Чорбаджийски. Мечтата ми е да стана футболист, вкарал съм над 100 гола. Благодаря на треньорите Александър Петров, Йордан Йорданов, Светослав Петков и на съотборниците ми, защото ако ги нямаше тях, нямаше да получа тази награда", каза за Радио Видин Роберто Росенов.

Сред наградените малки футболисти от Северозападна България са още Роберта Тодорова от ДФК Видин с треньор Петър Митев, Ивелин Георгиев от Монтана с наставник Мартин Герговски и Митко Панов от Ботев /Вр/ с треньор Тодор Гарев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Започна турнирът "Панчев и Парчето" в Монтана

Осем отбора, разпределени в две групи, се състезават за купата "Панчев и Парчето". Традиционният д етски футболен турнир се провежда  в Монтана днес и в събота (7-и и 8 юни).  Турнирът е за деца родени след 1 януари 2014 година и е   в памет на бившите футболисти на "Септемврийска слава" (Михайловград) - Георги Панчев и Иван Ангелов – Парчето. О..

публикувано на 07.06.24 в 17:09

Милица Мирчева ще бяга в Рим

Европейското първенство за мъже и жени в Рим, Италия започна днес сутринта, 7 юни. Десет български атлети в пет дисциплини (10 000 м, полумаратон, скок височина, скок дължина и троен скок) стартират на олимпийския стадион в италианската столица. Звездата на мездренската лека атлетика и национална шампионка Милица Мирчева ще стартира на 9..

публикувано на 07.06.24 в 17:09

"Ботев" (Враца) е с нов треньор

Тодор Янчев е новият старши-треньор на врачанския "Ботев" . Информацията беше потвърдена от ръководството на елитния футболен клуб, което се е разбрало с наставника да поеме отбора след напускането на Христо Янев. Въпрос на часове е ръководството на клуба официално да обяви избора си. Бившият полузащитник и екскапитан на ЦСКА е без..

публикувано на 06.06.24 в 17:20

Честват 30 години от първото влизане на "Монтана" в "А" група

30 години от влизането за първи път на "Монтана" в "А" футболна група ще отбележат в събота на стадион „Огоста". В 18:00 часа ще се съберат футболисти, вкарали тима в „А" Републиканска футболна група.  "Монтана" спечели промоция за „А" група през сезон 1993/1994 г., като завърши на второ място в класирането след "ЛЕКС" /Ловеч/. През сезона..

публикувано на 06.06.24 в 16:25

Монтана е домакин на детски футболен турнир „Панчев и Парчето"

Детски футболен турнир „Панчев и Парчето" ще се проведе в Монтана утре и в събота (7-и и 8 юни). Осем отбора, разпределени в две групи, ще се състезават за купата.  Турнирът е традиционен, за деца родени след 1 януари 2014 година. От няколко години е включен в календара на Българския футболен съюз.  Турнирът е в памет на бившите футболисти на..

публикувано на 06.06.24 в 13:13

"Ботев" се раздели с половин отбор

"Ботев" (Враца) се раздели с шестима футболисти, които няма да бъдат част от отбора за новия сезон, съобщиха от елитния футболен клуб.  Договорите на Диого Барбоса, Браян Мендоса и Клери Сербер изтекоха и няма да бъдат подновени.  С трима футболисти клубът се раздели по взаимно съгласие – Марио Киконда, Ласана Ндиайе и Едуардо Кунде.  Ръководството на..

публикувано на 06.06.24 в 09:30

Отново мездренски лекоатлет печели престижно състезание

В едно от най-популярните шосейни бягания в Северна Македония – "Охрид тръчат", възпитаникът на треньора Йоло Николов от СК ”Алет” Мездра Мирослав Спасов спечели дистанцията от 5 км с 18:11мин., като завърши с повече от минута пред Александър Арсов (Северна Македония) – 19:16 мин. и Риджат Шейпи (Северна Македония) – 19:32 мин.

публикувано на 05.06.24 в 15:13