Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Кулинарни войни" във Видин

| обновено на 12.03.19 в 11:09
5
По време на състезанието учениците трябваше да направят шопска салата
Снимка: Виктория Топалска



В Професионалната гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" във Видин се проведе много интересно и забавно събитие, наречено "Кулинарни войни". То е организирано от дванадесетокласниците в учебното заведение по инициатива на методическото обединение "Туризъм и спорт", със съдействието на методическо обединение "Обществени науки, гражданско образование и религия". Състезанието е спонсорирано от гимназията и се провежда за пръв път не само на територията на училището, но и в града. Шоуто, което направиха учениците наподобява телевизионни продукции, но въпреки това се отлични със свой характер. Ето какво каза един от главните организатори- главният учител по практика в училището и председател на журито Вергиния Бежанова:


"Решихме във всеки отбор да има по един участник от девети, десети, единадесети и дванадесети клас. Една част от организацията е на самите капитани, които направиха анкетата с въпросите, купиха наградите, направиха грамотите и взеха активно участие."


 
Много смях, въпроси и отговори на кулинарна тематика и кулинарни изпитания имаше за всички участници във войните, та и за зрителите. В различните кръгове на играта някои въпроси оставаха без отговори, именно поради тази причина бяха питани и присъстващите, като имаше и награди.


За капитани на двата отбора бяха избрани братята Мартин и Тома Петкови. Мартин оглавяваше отбор "Стейъард", а Тома- отбор "Гарсон". Надпреварата беше доста оспорвана и до последно не се знаеше кой ще е победителят. И то, защото отборът на Тома отговори правилно на повече въпроси, но пък не се справи чак толкова добре с практическата част- направата на шопска салата. И обратното. Отборът на Мартин направи идеалната шопска салата, но за съжаление не даде голям брой верни отговори.


Водещ на събитието беше дванадесетокласникът Майкъл Валериев. През цялото време, освен ролята си на водещ, той изпълняваше функцията на певец, комик, че даже и дегустатор. Приповдигаше успешно настроението на двата отбора, както и на всички от публиката. 



"В началото е по-притеснително, след това вече се отпускаш и просто се забавляваш и ти"
- каза за ролята си на водещ Майкъл. 



Наистина интересно, забавно, изпълнено с приятни емоции и много награди беше събитието "Кулинарни войни". Първото по рода си във Видин, то успя да изненада както всички присъстващи, така и самите участници. Те истински се забавляваха, готвеха и мислеха, похапвайки. 


Разговорите с Вергиния Бежанова, Майкъл Валериев и братята Мартин и Тома Петкови може да чуете в звуковите файлове.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Ще успее ли проектокабинетът на ГЕРБ

Президентът Румен Радев връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от най-голямата парламентарната група, тази на ГЕРБ-СДС - Росен Желязков .  "Най-важното е стабилизирането на публичните финанси и неотклонност от нашия европейски път", заяви Желязков след като представи състав и..

публикувано на 01.07.24 в 15:43

От днес плащаме по-скъп ток

Новите цени на електрическата и топлинната енергия за следващата една година прие Енергийният регулатор . Минималното поскъпване на тока около 1,5 % се оказа малко по-високо, както предупреди председателят на КЕВР Иван Иванов още по време на общественото обсъждане. "Всички жени, които са изготвени като прогноза, са на базата на данните..

публикувано на 01.07.24 в 14:30

Лятото - сезонът на стомашно-чревните инфекции

Лятото е известно като сезона на стомашно-чревни инфекции , които през този период значително се повишават. Основният рисков фактор за тяхното предаване и развитие са мръсните ръце. Затова тези инфекции често са наричани болест на мръсните ръце. Останалите рискови фактори са храната и водата, каза д-р Пепа Цветанова , директор на Дирекция "Надзор на..

публикувано на 01.07.24 в 14:00

Честит рожден ден, Миси Елиът!

Eдна от най-култовите звезди от началото на века- Миси Елиът е родена на днешния ден преди 53 години. За първи път от две десетилетия насам й предстои да направи турне. 53-годишната изпълнителка, която е първата рапърка, приета в Залата на славата на рокендрола, ще стартира турнето Out of This World - Missy Elliott Experience на 4 юли, след..

публикувано на 01.07.24 в 09:00

"Бог е любов", с която трябва да живеем

"Който обича баща или майка повече от Мене, не е достоен за Мене" (Мат. 10:37) "В първата Неделя след Петдесетница, когато празнуваме снизхождането на Светия Дух и рождения ден на Църквата Христова, е определено да се празнуват заедно всички светии. Всички онези човеци, които със земния си живот са доказали, че са достойни за..

публикувано на 30.06.24 в 08:00
Антонина Лозанова печели приза

Видинчанката Антонина Лозанова с поредни успехи

Днес се  срещаме с една видинчанка, която не спира да ни изненадва със своите нови и нови постижения. Срещали сме вече с нея по различни поводи. Тя се казва Антонина Лозанова , фотограф, до скоро и наш колега журналист. Поводът да си говорим с Тони е това, че неотдавна тя беше селектирана от платформата " Forbes" България , която събира на..

публикувано на 28.06.24 в 16:00
Врачански митрополит Григорий

Митрополит Григорий - духовният водач на Врачанска епархия

След седем години начело на Врачанска епархия , в митрополит Григорий врачани разпознаха своя духовен водач. Разпознаха го и по-ревностните във вярата и тези, които имат търсения само по големите празници. С всеотдайно служение на Бога и в полза на ближните, с неуморни дела в изпълнение на мисията на Църквата в света, с пастирска любов и личен..

публикувано на 28.06.24 в 13:50