Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Демонстрация по първа помощ се проведе във видинска детска градина

2
Снимка: Генади Вельов

Доброволци от Български младежки червен кръст във Видин проведоха практическо занимание с децата от ДГ "Арабела" в града. Малчуганите гледаха как се оказва първа помощ на пострадали. Те научиха и как се използват бинт, лепенки и други медицински изделия. Целта на нашето партньорство с БЧК е децата правилно да реагират в случай на наранявания, посочи директорът на детската градина Данка Стаменова:

"Тази дейност е посветена на 7 април- "Световен ден на здравето". Всичко това ние организираме в партньорство с БЧК- Видин, по инициатива на нашата медицинска сестра Анриета Петкова. Това е превантивна мярка, децата трябва да бъдат подготвени, преди всичко, в случай на травма да имат адекватно поведение."


Децата изпратиха доброволците на БЧК с песни в знак на благодарност.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Екоинспекцията във Враца извърши над 90 проверки за месец

Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) във Враца е извършила 94 проверки в областта през май.  Екоинспекторите са съставили 5 акта.   Три от санкциите са за физически лица, които са допуснали изхвърлянето на отпадъци и не са организирали почистването им. От РИОСВ – Враца е съставен акт и на жител във Врачанско, който не е..

публикувано на 17.06.24 в 12:30

Шофьор от Видин влезе в ареста за кражба на товар

Шофьор на камион е задържан във Видин . 33-годишният видинчаин е арестуван за кражбата на 281 телевизора от товарния автомобил, който управлявал.  Сигнал за вероятно извършена  кражба на товар  от товарна композиция, собственост на пловдивска фирма, е подаден на 14 юни, петък. Камионът се намирал на паркинга на „Съни Ойл“ в града. Пристигналите на..

публикувано на 17.06.24 в 10:46

Белодробният диспансер във Враца провежда дни на отворени врати

Седмица на отворените врати започнаха в Белодробния диспансер във Враца, съобщиха от лечебното заведение, което е 100% общинска собственост. Във връзка с намаляване на риска от възникване и разпространение на туберкулоза и в изпълнение на Националната програма, в периода 17-21 юни 2024 година в Диагностично-консултативния блок /поликлиниката/..

публикувано на 17.06.24 в 09:55

Редовно заседание на Общинския съвет ще се проведе във Видин

Общински съвет - Видин ще проведе редовно заседание на 17 юни, понеделник. Общо 29 са включените точки за разглеждане в проекта за дневния ред. Това стана ясно след днешното заседание на постоянните комисии към местния парламент. Председателят на Общинския съвет Светослав Славчев коментира за Радио ВИДИН по-важните акценти на предстоящото заседание:..

обновено на 17.06.24 в 08:16

Новите възможности пред читалищата обсъждаха във Враца

На кръгла маса, проведена в областната администрация на Враца, бяха обсъдени „Нови идеи, нови възможности" за културните институции. Форумът премина под патронажа на областния управител Надя Донкинска и беше по инициатива на председателя на Съюза на народните читалища проф. д-р Николай Дойнов. При откриването губернаторът припомни, че институцията и..

публикувано на 17.06.24 в 08:10

С нарушено водоподаване ще са видински села

За нарушено водоподаване днес и утре съобщават от ВиК - Видин. Причината са строително-монтажни дейности по реконструкцията на довеждащ водопровод от подстанция „Сланотрън“ за град Видин. Ще бъде спряно водоподаването за селата Сланотрън, Кошава, Гомотарци, Кутово и Антимово. Възможно е понижено налягане в Новоселци, Слана бара, Рупци и..

публикувано на 17.06.24 в 07:41

Журналистката Лидия Каменова представя филм за пътуването си до Южна Америка

Видеофилм за пътуването си до далечни страни в Южна Америка създаде журналистката Лидия Каменова. Тя и нейната приятелка Нели Дончева пътуват до няколко страни, това са  Еквадор, Колумбия и Галапагоските острови.  Филмът носи заглавието "По средата на земята" и представя впечатленията от далечната екскурзия на Лидия Каменова: " За мен..

публикувано на 16.06.24 в 16:10