Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Студентска бригада ще облагородява Мездра и околните села през лятото

Снимка: Радио ВИДИН архив

Студенти за работа по благоустрояване на общински обекти в града и околните села набира Община Мездра. Желаещите могат да кандидастват със заявление по образец и ксерокопие на студентската книжка за отминалата учебна година.

"Общинска администрация-Мездра и през тази година ще проведе тази традиционна кампания. Студенти ще облагородяват общинските обекти в града и околните села. Тези студентски дейности имат над 15-годишна история. Младото население на Мездра оставя нещо след себе си, вършейки собствен труд. Ще се полага пътна маркировка, ще се поддържат зелените площи, ще се обърне внимание на зелените пространства и кътовете за отдих", съобщи Павел Петров, старши специалист "Комуникации" в Общинската администрация. 

Документи се подават в Център за информация и административни услуги на гражданите от днес до 10 юли. Студентската бригада ще започне в средата на юли. Студентите ще получат заплащане от Общината за своя труд.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Районното управление на полицията във Видин издирва собственика на мобилен телефон

РУ-Видин издирва собственика на мобилен телефон „Самсунг“ , съобщават от областната дирекция на МВР. На 1 август видинчанин предал в полицията телефонния апарат – със заключен екран, след като го открил на  пейка в градската градина (зад сградата на съда). До момента в районното управление не е постъпвал сигнал за откраднат или изгубен..

публикувано на 20.09.24 в 10:57

Полицията задържа врачанин за три телефонни измами

29-годишен мъж от Враца е задържан за участие в три телефонни измами , извършени в периода 5-8 септември в областта. След самопризнания и разследване, е установено, че той е съпричастен и към престъпление в Берковица. Повдигнато му е обвинение и е задържан за 72 часа с прокурорско постановление.

публикувано на 20.09.24 в 10:50

Грамада празнува

Традиционният панаир в град Грамада беше официално открит в четвъртък вечер, на  19  септември. Събитието има 108-годишна история и се превръща в едно от най-очакваните не само от местните хора.  Първият Грамадски панаир е открит на 8 септември през 1915 година. Ежегодно през септември, община Грамада, съвместно с читалище "Пробуда 1908",..

публикувано на 20.09.24 в 07:46

Партиите и коалициите постигнаха съгласие за съставите на СИК в община Кула

Партиите и коалициите в Кула постигнаха съгласие за съставите на секционните избирателни комисии в изборите за народни представители на 27 октомври. В консултациите с кмета д-р Владимир Владимиров участваха представители на всички парла ментарно представени партии в 50 -ото Народно събрание. 92-ма ще са членовете на всички 12 СИК в общината в..

публикувано на 20.09.24 в 07:40

Снимката на 19 септември 2024 година

Стартира четвъртото издание на Балонена фиеста -Белоградчик. Едновременно с полетите, посетителите ще могат да се включат в редица допълнителни активности, обясни Евтим Стефанов, който е един от организаторите на инициативата. От днес всички граждани могат да проверяват дали имената им фигурират в подписка за регистрация на партия или..

публикувано на 19.09.24 в 18:05

Болницата в Мездра е с нов модерен скенер

Многопрофилната болница за активно лечение в гр. Мездра - „МБАЛ - Мездра“ ЕООД, се сдоби с нов модерен компютърен томограф (скенер) . Той е 32-срезов, последно поколение на един от водещите производители на медицинска апаратура в света - американската компания „General Electric HealthCare“ , съобщават от местната управа . Скенерът е закупен със..

публикувано на 19.09.24 в 15:58

Партиите и коалициите не постигнаха съгласие за секционните избирателни комисии в община Мездра

Упълномощени представители на парламентарно представените партии и коалиции от партии в 50-ото Народно събрание не постигнаха съгласие за определяне съставите на секционните избирателни комисии (СИК) в община Мездра за изборите за народни представители на 27 октомври 2024 г., съобщават от общинската администрация. В консултациите, които бяха водени от..

публикувано на 19.09.24 в 15:49