Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ниско остава нивото на язовир Огоста

Снимка: РАДИО ВИДИН

155 милиона кубика вода има в язовир "Огоста" в Монтана. От години не са измервани такива стойности. Според областният управител Росен Белчев това е заради сушата и липсата на валежи:

"Всичко неотложно, което е трябвало да се свърши по язовира, според предписания, които е имало, се е свършило за изминалата година." 

Заради маловодието ВЕЦ-ът на язовир "Огоста" на основния изпускател не работи. 505 милиона кубика е максималният обем на водоема край Монтана.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Полицията глоби пешеходци и родители на деца с тротинетки в Монтанско

Всеки трети проверен пешеходец при акция в Монтанско е глобен. Униформените са съставили актове на родителите на четирима непълнолетни, управлявали електрически тротинетки . Над 100 проверки са извършили униформените в област Монтана на водачи на мотоциклети, мотопеди, велосипеди, електрически тротинетки и пешеходци. Засиленият контрол бе..

публикувано на 21.10.24 в 15:34

Видинската езикова гимназия ще награди ученици за "Радичковите дни"

Гимназията с преподаване на чужди езици "Йордан Радичков" във Видин  ще отбележи края на "Радичковите дни" , посветени на патрона на училището,   с  раздаване на награди на ученици . Тържеството ще се състои на 24 октомври, каза за Радио ВИДИН директорът на учебното заведение  Боянка Никова : "На самия ден, пред барелефа на Радичков, ще има..

публикувано на 21.10.24 в 14:02

Общинска академия по математика ще помага на врачанските ученици

Местната управа във Враца учредява  Общинска академия по математика . Целта е да се подпомага обучението на врачанските ученици по този предмет. Причината са тревожно ниските резултати на възпитаниците на местните училища на тестовете след 7 клас и матурите. Катастрофалните резултати на учениците по математика влязоха във фокуса на местната управа..

публикувано на 21.10.24 в 14:00

Видинска авторка представя последната част от фентъзи поредица

Фентъзи романът "Змей Омайник" ще бъде официално представен днес, 21 октомври, в Регионална библиотека "Михалаки Георгиев" във Видин. Той е последната творба от трилогията на видинската авторка Симона Панова , в която се преплитат местни митове, легенди и същества от българския фолклор. Представянето на книгата е замислено по-скоро като дискусия,..

публикувано на 21.10.24 в 13:17

Врачанският театър представя премиера

Тази седмица Врачанският драматично-куклен театър представя разнообразна селекция от спектакли за зрители от всички възрасти, съобщават от културната институция. Програмата започва с премиера и продължава с гостувания както в други градове, така и с представления за децата в областния град. На 23 октомври от 19:00 ч. на Голяма сцена ще..

публикувано на 21.10.24 в 13:00

Промени в списъка за капиталови разходи гласуваха във Видин

Промени в поименния списък за капиталови разходи приеха общинските съветници във Видин на днешното си заседание. Касаят главно обзавеждане и оборудване за помещение, което ще се ползва от дирекция "Местни данъци и такси", каза началникът на отдел "Устройство на територията“ в общинската администрация Румен Лилов. "Промените в поименния..

публикувано на 21.10.24 в 12:36

Жители и организации във Видин могат да предлагат идеи за по-добри условия на живот

Община Видин призовава своите жители, неправителствени организации, фондации и граждански движения да споделят идеите си за подобряване условията на живот в общинския център. Приемат се предложения, свързани с облагородяване на междублокови пространства, създаване на зелени площи, спортни зони, освежаване на обществени пространства, организиране на..

публикувано на 21.10.24 в 12:00