Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев победи Кариана с 4:1 в контрола

Снимка: Жоро Александров

Ботев отнесе Кариана с 4:1 в първата си контрола от зимната подготовка. Около 100-ина фенове изгледаха спаринга, който се изигра при температура, близка до нулата на стадион "Христо Ботев" в Криводол.

Равностойното темпо преди почивката беше нарушено чак в 42-та мин., когато Петър Атанасов беше изведен зад отбраната на ерденци, но не се полакоми, а подаде на Владислав Узунов, който от упор разпечати вратата на Станев за 1:0. Малко по-рано шут на Узунов мина покрай вратата, а два пробива на Андреас Васев по десния фланг не доведоха до нищо повече от суматоха пред вратата на Кариана. Втородивизионният тим отговори с едно-две остри влизания към Митов.

След почивката Тони Здравков вкара изцяло нов състав на терена, докато колегата му замени само трима от своите, което се оказа решаващо за крайния резултат, а и умората у ерденци пролича в края на спаринга.

Врачани натиснаха здраво след почивката. Узунов първо от фаул, а малко по-късно и от тупор не успя да предолее резервният вратар на ерденци Весков. Стражът изби и коварен удар с глава на Илия Миланов в 54-та мин., а секунди по-късно Доминик Янков би над вратата.

Противно на логиката Кариана изравни след час игра. Контра на ерденци бе спряна от Иво Михайлов с цената на нарушение, а реферът Росен Гановски отсъди дузпа. Дичев беше безмилостен за 1:1 в 62-та мин.

Веднага след изравняването тимът от Ерден пропусна и да поведе в резултата.

Ботев обаче бързо намери сили да откаже противника. В 67-та мин. Чавдар Ивайлов препарира Весков с точен шут по земята в долния ляв ъгъл за 2:1. В 70-та мин. Доминик Янков отказа противника с трето попадение, след като технично врътна кълбото в мрежата.

До края Кариана можеше да получи още голове, но врачани се смилиха. Все пак в 81-та мин. 15-годишният юноша Мирослав Маринов ознаменува участието си с попадение за крайното 4:1.

В заключителните минути Даниел Генов пропусна на два пъти да направи загубата на ерденци още по-тежка.

Ботев започна с: Митов, Васев, Ганев, Станисавлевич, Керчев, Лясков, Златински,  Н'Диайе, Атанасов, Узунов и Домовчийски /в игра се появиха още: вратарят Стамен Боладжолев, Михайлов, Гаджев, Янков, Иванов, Чавдар Ивайлов, Генов, Миланов, както и юношите Маринов, Йотов и Дочев/.

Кариана излезе със: Станев, Цолов, Дичев, Д.Иванов, Николов, Личев, Ив.Илиев, Игнатов, Бастунов и Цеков /резерви: Весков, Г.Илиев, Хр. Илиев, Търтов, Русев, Пиргов, Пиеров и Халил/.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Мемориален турнир в памет на Сергей Стаменов ще се проведе във Враца

Първи мемориален турнир "Сергей Стаменов - Серго" ще се проведе във Враца. Състезанието е времето на един от най-титулованите лекоатлети и треньори в сектора за хвърляния в Северозападна България. Надпреварата, която ще бъде в дисциплината мятане на диск е по проект на Спортен клуб „Олимипия-Враца", по наредба на Община Враца. Турнирът е за всички..

публикувано на 11.10.24 в 10:00

Спортен клуб във Видин получи дарение

Общинският съвет по наркотичните вещества  във Видин  и превантивно-информационният център към него дариха к омбиниран фитнес уред на Спортен клуб по кану-каяк "Бдин 77".  Инициативата е по повод Световния ден на психичното здраве, който се отбелязва днес, 10 октомври. Спортът е най-добрата алтернатива на употребата на психоактивни вещества, каза..

публикувано на 10.10.24 в 17:08

"Монтана" би с 21 точки хърватки

Баскетболистките на "Монтана" победиха с 84:63 хърватския "Задар" в среща от 2-ия кръг на Адриатическата лига, играна в зала "Младост". Това бе първи успех в новия шампионат за момичетата на треньора Преслав Пешев. Монтанчанки влязоха уверено в срещата и спечелиха първата четвърт с 28:16 точки. В средата на втората четвърт гостенките намалиха..

публикувано на 10.10.24 в 11:47

"Ботев" (Враца) уреди контрола с "ЦСКА 1948"

Врачанският Ботев ще запълни паузата във футболното първенство с контролна среща.  През почивните дни заради ангажиментите на националните ни отбори, мачове от Първа лига няма да има.  Поради тази причина в петък, на 11 октомври, врачани ще гостуват в Бистрица на "ЦСКА 1948".  Припомням, че начело на домакините е врачанинът Валентин Илиев , а..

публикувано на 10.10.24 в 10:06

Трима видински самбисти на Световното в Ларнака

Трима състезатели на видинския Спортен клуб ”Борба,самбо и джудо” са включени в националния отбор на България за Световното първенство по самбо за кадети, младежи и девойки до 18 години. Честта на видинското самбо ще защитават Симона Младенова, Георги Миков и Виктор Вачков .  Най-големият турнир по самбо за младежи тази година е в град Ларнака,..

публикувано на 10.10.24 в 08:36

"Видабаскет" започва с домакински мач в зала "Фестивална"

В събота, 12 октомври, обновеният мъжки отбор на "Видабаскет" започва участието си в новия сезон на Българската баскетболна лига "А" група Запад. В спортна зала "Фестивална" ще гостува тимът на "Ботев 2012" Враца, а срещата е насрочена за 16:30 часа . "Тази среща се очертава като северозападно дерби и на нея ще бъде представен новият отбор, който..

публикувано на 09.10.24 в 12:01

"Ботев" (Враца) се завръща на своя стадион

След известно прекъсване заради лошото състояние на тревната настилка "Ботев" (Враца) най-сетне се завръща в своя дом – стадион „Христо Ботев" . Кметът на града Калин Каменов съобщи новината по оригинален начин – той пусна пост в социалните мрежи, от който става ясно, че тревното покритие е възстановено в оптималния си вид.  "Обрахме картофите,..

публикувано на 09.10.24 в 09:54