Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Награждават за платени данъци в Георги Дамяново

Снимка: Любо Андреев

Лед телевизор разиграват на томбола за хората, които си платят данъците в община Георги Дамяново. Започна кампанията за плащане на местните данъци и такси. Покриването на задълженията може да стане на две равни вноски – до края на юни и до края на октомври. 5% отстъпка ползват гражданите, които до 30 април предплатят изцяло данъка върху недвижимите имоти, данъка върху превозните средства и такса битови отпадъци. 


"За всички коректни данъкоплатци, платили целия размер на задълженията си, до края на април ще бъде организирана томбола с предметни награди. Тези данъци са важни за общината, ще поговорим малко повече с хората... Наистина някои си плащат, но процентът е малък. Първа награда ще бъде телевизор, втора- микровълнова печка, третата награда ще бъде прахосмукачка. Печелившите ще бъдат изтеглени в присъствието на нотариус", съобщи кметът Нина Петкова. 


Община Георги Дамяново закупи мини роторен снегорин за нуждите на населените места. 2900 лева са платени от бюджета


"Доста добра инвестиция. Имаме населени места, в които има нужда, недостъпни са улиците, планински ни е района, тази техника ще бъде полезна и пред училището, детската градина, тротоарите, тъй като работната ръка в последните години е трудно да бъде намерена, тази техника ще бъде полезна."




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Деца в Мездра слушаха за български владетел

Урок по история и география на България се проведе в Мездра в рамките на инициативата "Забавно лято в библиотеката" . Децата слушаха интересни факти за цар Симеон Велики по повод 1160 години от рождението му. Срещата започна с въпроси от кръстословица, последва обстойният разказ на библиотекаря Величка Христова за живота, могъществото на..

публикувано на 03.07.24 в 16:33

Деца помагат на библиотекарите във Видин

Доброволци помагат в Детския отдел на регионалната библиотека във Видин през лятото. Идеята за доброволческата програма идва от желанието библиотеката да е по-достъпна и удобна за всички, каза завеждащият Детският отдел Адрияна Цветкова . Допълни, че в сградата няма асансьор, което пък е причина в библиотеката да помислят за решение,..

публикувано на 03.07.24 в 15:44
Калин Хайтов

Заместник областният управител на Монтана е освободен от длъжност

От днес Калин Хайтов е освободен от длъжността заместник областен управител на  Монтана . Заповедта е на служебното правителство.  Хайтов бе назначен на поста в края на юли миналата година от квотата на ГЕРБ. За бившия преподавател по информационни технологии в Строителната гимназия в Монтана и предприемач това бе втори мандат като заместник..

публикувано на 03.07.24 в 15:27

Враца се стяга за мотосъбор на Балкана

От петък до неделя Враца ще се превърне в притегателно място за любителите на моторите от цялата страна. От 5-и до 7 юли се очаква стотици почитатели на високите скорости да вземат участие в поредното издание на Национален мотосъбор „Враца – Леденика“ . Официалното откриване е в петък, от 18:00 часа, в местността Леденика. От 22:00 часа..

публикувано на 03.07.24 в 14:00

Мъж пострада при експлозия на метанова уредба на автомобил във Враца

Мъж на 67 години е с тежки травми след експлозия  в метановата уредба на автомобила му във Враца . Сигналът за инцидента е подаден вчера, 2 юли, в 18:45 часа в полицията. Експлозията е възникнала при зареждане с метан на лекия автомобил. Образувано е досъдебно производство. 

публикувано на 03.07.24 в 11:03

Монтана модернизира уличното си осветление

Поставят нови 2000 улични лампи в град Монтана . Финансирането е по проект за 926 000 лева. В Монтана започна поетапната подмяна на уличното осветление. Ще бъдат поставени нови 2000 енергоспестяващи лампи, съобщи кметът Златко Живков. Финансирането е по Националния план за възстановяване и устойчивост с 926 000 лева, от които..

публикувано на 03.07.24 в 09:44

В Кула организират концерт, посветен на хумора

На 4 юни самодейците от НЧ "Просвета 1882"- град Кула ще представят празничен концерт, посветен на хумора, песните и танците.  Хумористичната програма е изпълнена с много музика, танци, песни, забавни скечове и хумористични авторски миниатюри. Тази година концертът ще се проведе под наслова "Кулски закачки".  В празничния концерт ще участват всички..

публикувано на 03.07.24 в 08:45