Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Момчил Станков е новият областен управител на Видин

Снимка: Радио ВИДИН

Министерският съвет прие решение за освобождаване на Албена Георгиева от длъжността областен управител на област Видин. На поста се назначава Момчил Станков.

Момчил Станков е заемал поста областен управител на област Видин в периода ноември 2014 г. - февруари 2017 г. До момента е административен директор на Русенски университет "Ангел Кънчев" - филиал Видин. 

За Радио Видин областният председател на ГЕРБ Владимир Тошев коментира причините за рокадата:

"Най-вероятно е за несправянето с работата и за създаване на напрежение в институцията. Доколкото аз съм информиран, доста време вече там напускат хора. Обстановката е много неработеща, много неприятна. Мисля, че има връзка и с магистралата, която трябва да почнем да строим, защото една голяма част от документацията, която трябва да бъде, основно по отчуждителните процедури на имотите, не се придвижва достатъчно енергично от областна управа. Аз лично съм чувал премиера, който пред мен го е казвал: "Ускорете там нещата, защото ще дръпна багерите!", което за мен е крайно недопустимо и мисля, че това е една от причините".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Във Видин продължават събитията за Европейската нощ на музеите

Във Видин продължава програмата, посветена на Европейската нощ на музеите. В крепостта "Баба Вида" се провежда второто издание на фестивала "Видин- градът на три крепости", който съвпада и с международния ден на музеите - 18 май. В програмата от 13 часа днес е включена демонстрация на средновековна кухня. Идеята е да се представи вкусът на различното..

публикувано на 18.05.24 в 08:35

Продължават акциите срещу нерегламентираното изхвърляне на отпадъци по пътните артерии във Враца

Продължават съвместните акции на Инспектората, полицията и държавната автомобилна администрация срещу водачи на тежкотоварни превозни средства, които нерегламентирано изхвърлят отпадъци в района на околовръстния път на Враца. След проведените превантивни кампании в участъците вече са поставени табели на няколко езика, указващи, че е забранено..

публикувано на 18.05.24 в 08:21

Във Враца ще отбележат Деня на българския спорт

Враца ще отбележи с разнообразна програма Деня на българския спорт и Световния ден на предизвикателството. Днес, от 10:30 часа, на централния площад в града ще се проведе празника "Спортувай активно". В инициативата участие ще вземат спортните клубове, които ще направят демонстрации по карате, стрийт фитнес, баскетбол, аеробика, скейтборд, стрелба,..

публикувано на 18.05.24 в 07:52

Екоминистърът отново на проверка за незаконни сметища в Монтана

Глобиха трима нарушители за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци в Монтана.  Министърът на околната среда и водите Петър Димитров днес извърши проверка на места за незаконно депониране на отпадъци. След сигнал на народен представител за нерегламентирани сметища на 30 април служебният екоминистър Петър Димитров направи проверка в землищата на..

публикувано на 17.05.24 в 18:38

Снимката на 17 май 2024 година

Днес и утре замъкът "Баба Вида" е домакин на второто издание на фестивала  "Видин - градът на трите крепости".  Събитието съвпада с Международния ден на музеите. Общият доход средно на лице от домакинство през първото тримесечие на тази година нараства с близо 19% и достига 2840 лв. , съобщиха от Националния статистически институт...

публикувано на 17.05.24 в 18:10

Врачанка е библиотекар на годината

Врачанката Владислава Иванчева беше удостоена с наградата „Библиотекар на годината" за 2023 година.  Главният библиотекар на библиотеката при НЧ „Развитие -1869" – Враца получи престижното отличие по време годишни награди на Българска библиотечно-информационна асоциация.  Призът се връчва за високи постижения в реализацията на мисията на библиотеките...

публикувано на 17.05.24 в 16:25

Спокойно премина матурата във Видинско

Без проблеми премина днешната матура по български език и литература във Видинско, която се проведе в седем училища на територията на крайдунавския град, Белоградчик и село Ружинци.  450 от допуснатите 501 зрелостници са се явили, каза Веселка Асенова, началник на Регионалното управление на образованието във Видин. "Матурите преминаха спокойно и..

публикувано на 17.05.24 в 16:22