Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Уточнени са контактните лица на семейството от Селановци

Градинката пред читалището в село Селановци
Снимка: Радио ВИДИН

Вече са взети проби от контактните лица на семейство от оряховското село Селановци, което бе настанено вчера за лечение във вътрешното отделение на Многопрофилната болница за активно лечение "Св. Иван Рилски" в Козлодуйс с начални симптоми на заболяване от COVID - 19. Пациентите - жена на 58 години и мъж на 60 години, са контактни с епидимичния взрив в плевенското шивашко предприятие "Мизия", каза за Радио Видин кметът на Селановци Росица Койнова:

"От завод "Мизия" Плевен са двата случая, които са установени с положителни проби за Covid. Днес от РЗИ Враца бяха тук, взеха на всички контактни лица проби, които са били. От още три лица, които също са работили в същия завод, са взети проби преди три дни. Още в самия ден, в който са върнати от работа, са поставени от общинския щаб под карантина тези лица и са били под карантина до момента, в който са проявили признаци на заболяването. При първите признаци са настанени в болницата в Козлодуй за лечение. Като цяло, не мисля, че има напрежение сред населението."


Досега регистрираните случаи на заразени с коронавирус в област Враца са общо седем. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Пожар в депото за твърди битови отпадъци край Враца

Тази сутрин е възникнал пожар в една от клетките на депото за твърди битови отпадъци край Враца, съобщиха от общината.  Екипите на пожарната са на място и правят всичко възможно ситуацията да бъде овладяна бързо. Поривите на вятъра носят дим от пожара към града и това и причината за неприятната миризма над Враца в момента, посочиха от местната управа

публикувано на 11.10.24 в 09:07

Празник на старата градска песен организират във Враца

В предстоящото издание на Празника на старата градска песен "Мара Врачанка" ще се включат над 200 изпълнители от 35 групи, дуети и индивидуални изпълнители, съобщиха организаторите от общинската управа на Враца. Председател на журито е Бони Милчева, а членове – Димитър Панов и Анатоли Копчев. Събитието ще се проведе на 12 октомври от 10.30 часа в..

публикувано на 11.10.24 в 08:14
Северното сияние, заснето от с. Баница, Врачанско.

Ярко северно сияние наблюдаваха в Северозапада

Вечерно небе, силно обагрено в червено, е наблюдавано снощи на различни места в област Враца. Потребители на социална мрежа в Козлодуй и с. Баница, община Враца са публикували снимки на атмосферното явление. То е наблюдавано в северна част на небосклона за кратко час преди полунощ. За северното сияние съобщават в социалните мрежи и жители на Кула,..

публикувано на 11.10.24 в 07:55

Снимката на 10 октомври 2024 година

Общинският съвет по наркотичните вещества  във Видин  и превантивно-информационният център към него дариха комбиниран фитнес уред на Спортен клуб по кану-каяк "Бдин 77". Инициативата е по повод Световния ден на психичното здраве, който се отбелязва днес, 10 октомври. Във Врачанско се готвят за  зимата .   Осигурени са нужните количества..

публикувано на 10.10.24 в 18:05

Три монтански села все още са на воден режим

Три населени места в област Монтана остават на воден режим. В други девет мярката е премахната. По едно село в три общини в региона вода продължава да се подава по график. На режим остават Горна Вереница, община Монтана, Мокреш, община Вълчедръм и Равна в община Чипровци. В девет, които през август бе въведен режим, е премахнат. От ВиК-Монтана..

публикувано на 10.10.24 в 16:03

Във Видин отбелязват Световния ден на психичното здраве

Поредица от събития организира Общинският съвет по наркотичните вещества във Видин по повод Световния ден на психичното здраве , който отбелязваме днес, 10 октомври. В регионалната  библиотека психологът Мартин Лишков проведе беседа с единайсетокласници от училище "Петко Р. Славейков". "Задачата беше да разберат как да се грижим за..

публикувано на 10.10.24 в 15:26

Д-р Ивета Найденова остава директор на болницата във Видин

Д-р Ивета Найденова спечели конкурса на Министерството на здравеопазването за изпълнителен директор, представител на държавата в съвета на директорите, на видинската Многопрофилна болница за активно лечение "Св. Петка" . Тя беше единствен кандидат за поста и ще управлява лечебното заведение втори пореден мандат.  В същия конкурс бяха обявени още..

публикувано на 10.10.24 в 15:07